Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Доктор и тигър
Отиди на страница:
  Мнения:30 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
B-52
05 Мар 2018 19:38
Мнения: 440
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Мдаа,никоя власт не иска въоръжено население.Щото...при някой протест не се знае дали белият автобус ще спаси властимащите от гнева на протестиращите,които и да са те.
profesionalist
05 Мар 2018 19:38
Мнения: 648
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Aбе в САЩ не е баш така както си мислите.В нашето село преди доста години крадец влиза в дома на пенсионер през прозореца.Пенсионера го подгонва с беизбола тояга.Крадеца беха но си счупва сам крака.След това какво става крадеца осъден 6 месеца пандиз условно.Собственика на дома осъден да му плати за счупениа крак $150,000.Добре че има застраховка на дома и те плащат компенсацията на крадеца.НО следващата година застраховката му е по скъпа.С две думи нема логика и правосъдие.
profesionalist
05 Мар 2018 19:40
Мнения: 648
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Какво е това липсва задължителен параметар?Демек не искате да пуснете мнението?
rumata
05 Мар 2018 19:54
Мнения: 98
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Трябва да има местна полиция.Дали ще е отряд от ловджии,общинска полиция,реорганизация на националната полиция или друг вариант но трябва.Местните защитават себе си.Не е добре всички да имат оръжие защото ще се използва и за нападение.Няма го реално кварталния.Аз помня при комунизма имаше един милиционер на место и от населеното място.Той познава контингента.Наблюдава вечер кръчмите,денем пазара,познава всеки един човек в селото/квартала,знае историята на семействата и кой на какво е способен,знае враждите между фамилиите,знае кой е в затвора и кой е излязъл вчера и т.н. и т.н.На този човек много рядко му дотрябваше помощ от районното но я получаваше винаги.В 80% от леките случай се справяше веднага и почти безпогрешно.Знаеше за кого може веднъж да си затвори очите и на кого не бива да му се разминава.Мисля си ,че е нелоша идея кандидата за кмет да ходи на избори с екип от кандидат за шев на районното и с кандидата за прокурор.Само защото ако не са свестни и него няма да изберат заради тях.Това е лесно,не струва пари и сега всъщност го има но на хартия.Аз охраняващ полицай виждам изключително рядко.Но катаджии колкото искаш.И нека само тези които са с риск за живота и здравето,които са на бойната линия да имат високи заплати и привилегии.
аман бе
05 Мар 2018 20:10
Мнения: 1,721
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"... Не чух нито един глас, включително от прависти, че все пак докторът може би, малко, но е виновен - застрелял човек..."

Г-н Ламбовски май този път не е чел форума...
Васуки
05 Мар 2018 21:33
Мнения: 3,605
От: India
Скрий: Име,IP
Поддавайки се на емоции, рискуваме да сгрешим в анализа и изводите. Има проблем с фактите в тази история. Ако мургавият въоръжен с нож "плъх" е застрелян в дома на д-ра, е едно. Ако е застрелян извън дома е друго, но засега се твърдят и двете. Така е с оръжието в ръката на д-ра: законно ли е притежавано или не? Има и други подвъпроси, но тези според мен са главните.
А с всичко друго - за неразумните и несъобразени със състоянието на обществотои държавата закони, за скапаното МВР, неработещото следствие, подкупните прокуратура и съд, политическата и морално-психологическата среда - съм напълно съгласен. Докато сме в НАТО и ЕС, така ще продължава, докато в САЩ не се скапят окончателно.
vputin
05 Мар 2018 21:38
Мнения: 1,897
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Васуки. Чисто човешки , сме на страната на доктора. Но правно погледнато има неясноти , които варират казуса от "невинен" - през "превишена самоотбрана" , до директното "убиец"... В този контекст тези митинги нещо преекспонираха. Замириса на герберски сценарий за отвличане на внимание...
върлаков
05 Мар 2018 21:59
Мнения: 385
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Върнете закона Лучников! за три дни бандюгите ще заспят....
annetaz
06 Мар 2018 03:55
Мнения: 1,778
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Циганите си работеха и бяха свестни, докато имаше власт. Власт, която да се грижи за икономиката и за възпитанието. Ама като дойде прехода/ анархията и властта вече за нищо не отговаря, а мисли само как да краде в хаоса и беззаконието, голяма част от хората се превърнаха в престъпници. Тоз плъх ли, мишка ли кой ще го вземе на работа като сума българи с висше са безработни??? Какво да прави, освен да краде?! Разбира се българите са насочвани да мразят циганите и да мислят тях за виновни за всичко, да не искат да им се помага. Но като не се помага, всички се превръщат в жертви. И циганина, и доктора. Разбира се на управниците не им пука, защото тях няма да ги убият и да ги ограбят. За тях е удобно българи и цигани да се изпотрепят помежду си било в двора на доктора или на улицата. А кой ще понесе отговорността, че циганите, а и много българи бяха докарани до положение да крадат, да проституират, да бягат от държавата си? И че упадъкът е стигнал до там, че полицията не може да се справи и отказва да работи? Че, ако затворят всички престъпници, ще ни трябват най-малко 10 пъти повече затвори? Но не трябва ли да почнем от елита?
agabaga
06 Мар 2018 07:55
Мнения: 2,138
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ако въоръжите нацията, следващия век ще го посрещнат само циганите.
дядо Илия
06 Мар 2018 09:12
Мнения: 352
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Четох някъде, че докторът е стрелял с незаконен пистолет. Ако това е вярно, то то е утежняващо обстоятелство за невинността му.
  Мнения:30 Страница 1 от 2 1 2 Следваща