Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Лични лекари излизат на протест
  Мнения:13 1
ablepsia
28 Фев 2018 01:10
Мнения: 26,420
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Освен това личните лекари искат да се върне старият режим, при който таксата беше 1% от минималната работна заплата, а не фиксираните в момента 2.90 лв.


Ахъм, да им ръсваме пари за пет хляба, колчем им кажем "добър ден", как пък не!

Да се отмени институцията на "личните лекари" и всеки от тях да работи по специалността си. Няма защо да плащаш на джипката си пет хляба, за да идеш на офталмолог, уролог, гинеколог или ортопед. Пък ако някой е дотам задръстен, че да не знае към кого да се обърне, да го препраща сестрата от информаията, както беше в поликлиниките по соца. Ако е здравно осигурен, препращането да е безплатно, както и съответният преглед от специалист. Инак за какво ни удържат "здравни осигуровки". А на държавните служители, военните, полицаите осигуровките да се удържат в пълен размер като на всички останали български граждани!

За прегледи по домовете има Спешна помощ, а и всяко ДКЦ да има на разположение специалисти за тази цел. Сегашният пладнешки обир и здравен геноцид трябва да се прекрати незабавно!
Редактирано: 10 пъти. Последна промяна от: ablepsia
Kole
28 Фев 2018 01:14
Мнения: 4,877
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ей сега ще долети оня, който обясняваше, че дори и умирайки сме длъжни да му плащаме, щото соца бил свършил.
ДимитърОбщи
28 Фев 2018 08:23
Мнения: 48
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Със заплатите и таксите личните си докарват към десет бона
dachi
28 Фев 2018 09:18
Мнения: 161
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Коле,правилно ти обяснява,проумей го.Защото безплатното здравеопазване е опасно за здравето и живота.
Kole
28 Фев 2018 09:20
Мнения: 4,877
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
SvSophia
28 Фев 2018 13:21
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Пък ако някой е дотам задръстен, че да не знае към кого да се обърне, да го препраща сестрата от информаията, както беше в поликлиниките по соца.

В тогавашните поликлиники имаше участъкови лекари интернисти. Които не събираха такси и не описваха касови бонове, а преглеждаха и изпращаха за изследвания. При необходимост насочваха към специалисти. Ако човек имаше нужда от гинеколог или офталмолог примерно, на регистратурата му даваха час направо за гинеколог или офталмолог. Без такси. Бонове и описания.
Negative
28 Фев 2018 15:02
Мнения: 669
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Личните лекари искат и да отпадне 24-часовото им разположение.

А не искат ли да отпаднат месечните плащания от НЗОК към тях? Тези, дето ги получават, защото имат бр. записани пациенти
dachi
28 Фев 2018 18:34
Мнения: 161
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Aма занапред ще плащате на боковата гинка от Пазарджик по 100 хляба и без ток може да останете ама мълчите затова като п..ки. Но за доктора 5 хляба са ви много.Е, има място във вечните ловни полета,където няма да ви е нужен нито хляб,нито ток. Ваш избор.А за бай тошовото ви време -и тогава бяхте недоволни.
Apolitichen
28 Фев 2018 20:25
Мнения: 9,730
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
има място във вечните ловни полета, където няма да ви е нужен нито хляб, нито ток.

То, ние сме си там стабилно. Като няма хляб, ток, живот, то има ли смисъл от личен лекар!? Или с една капитационна такса от Свети Петър може пък да се въздигне стабилността от Боковите казани до райските полета с масло и мед.

Инак за какво ни удържат "здравни осигуровки"

За да сме стабилни в солидарността. Няма само в университета да вземате хонорари. И лекарите искат да са в хорор-а.

А на държавните служители, военните, полицаите осигуровките да се удържат в пълен размер като на всички останали български граждани!

Е, те се удържат в пълен размер, 8%, за сметка на бюджета на държавния орган. Разликите не са в размера на осигуровката, а в продължителността на плащането й (едни плащат 15 години, други 25 години, а боклуджийската категория работници, трета категория труд - 40 години и повече) и в "солидарността" . Едни се "солидаризират" само до 2600 лв. (бонуси и друга кеш пара над тая сума остават без солидарност), а други направо ги изключват от "солидарността" (рентиери и други отчаяни от труда безработни не дължат осигуровки). Има-няма 800 хиляди "умни граждани" са извън здравната солидарност у нас. Но част от тях ползват европейската солидарност и за поддържането на тая европейска солидарност НЗОК требе да плаща по 100 млн. евро годишно с опция за по-голям растеж в сравнение ръста на БВП-то.
  Мнения:13 1