Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Управляващите вече панически се разграничават от сделката с ЧЕЗ
Отиди на страница:
  Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Митко_Василев
27 Фев 2018 20:15
Мнения: 465
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Сделката ще остане без финансиране.
Stern
27 Фев 2018 20:25
Мнения: 10,032
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ако държавата ще купува 33-35% от чез, ще е интересно да се сравни за колко ги продаде Баце ай и за колко ще ги купи Баце ай ай ай.
Хулиган
27 Фев 2018 20:33
Мнения: 1,859
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Няма ли някой да каже на Боко, че такива като него имат шанс да изглеждат малко по-умни, когато мълчат?
Уви, логореята е заболяване, което не мъчи пациента, а околните...

.................................................
http://www.drago.info/
rubstone
27 Фев 2018 20:39
Мнения: 1,000
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Преди месец само, баце попитан след визитата на чешкия премиер, каква е историята с продажбата на чез, гневно нахокал журналистите, да не питат, там всичко било наред- с един единствен купувач останал на финала- гинка пазарджишка. Тогава баце не е знаел, че ще е тя? и не е питал нищо премиера на чехия?И до оня ден всичко било ок, той не можел да се меси...
Сега изведнъж той пак не знаел ....боже, боже ...наиситна е прав премиерът на чехия да се чуди, каква страна е българия...
Сега очаквам да лъсне всичко, като чез изнесат кой е знае и кой не, кой е питал и кой не, кой е обещал държавната банка да рефинасира... ако и след това правителството оживее, всички в бгто си заслужават гинките
Бай Драган
27 Фев 2018 20:41
Мнения: 11,878
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
...които във финансовия и правния мир не означават абсолютно нищо. Говорих със Стоян Мавродиев (управителя на ББР). Преди няколко месеца някой ги питал, че евентуално нещо, ако стане, биха ли били финансирали или рефинансирали. Нито са пращали писма, нито са поемали ангажимент...

Е, те тва е манипулацияга. Измъзултва се кът мокра връв. Заслужил майстор на пируета. Отново.
Братя Стругацки
27 Фев 2018 20:45
Мнения: 6,227
От: Russian Federation
Скрий: Име,IP
Разполагаме с писмо, предоставено от "Инерком", от Българската банка за развитие, в което тя декларира интерес да рефинансира заема на ЕБВР."


Почват да излизат кирливите ризи. То Б.Б. е свикнал да отрича, ама като има писмени документи вече нещата загрубяват.
Напълно е възможно да не изкара и до края на председателството, толкова е зле този, че няма накъде повече.
Гледам, че патриотите са силно заинтересувани да крепят правителството, явно и те си планират разни далаверки, ама тази с ЧЕЗ трудно могат да я игнорират.
Sine_metu
27 Фев 2018 20:52
Мнения: 1,397
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Някой иска да повтори февруарските събития от 2013 г.

Какво значи "някой", като е кристално ясно кой?
Иван Иванов - председателят на КЕВР.

Разпоредбата на Наредба №3 за лицензиране... е императивна:
Чл. 92. (1) Комисията дава разрешение за извършване на следните сделки:
1. учредяване на залог, включително особен залог или ипотека върху имущество, с което се осъществява лицензионна дейност;
2. сделки, които водят или могат да доведат до нарушаване сигурността на снабдяването вследствие на задлъжнялост на енергийното предприятие, съгласно чл. 21, ал. 1, т. 23 ЗЕ - издаване на облигации, заеми със срок на погасяване, по-дълъг от една година, договори за изкупуване на енергия със срок, по-дълъг от една година;
3. сделки на стойност повече от 10 на сто от активите на лицензианта съгласно последния одитиран годишен финансов отчет.

Сделката попада и в трите хипотези.
Но Иван Иванов казва: "Да правят каквото щат, ще ги регулирам после"
некога, но не сега-а-а-а
Какво и кому не е ясно?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Sine_metu
Утринен зов
27 Фев 2018 21:09
Мнения: 1,367
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Да развалят сделката и да се изкупи от държавата. Дългът няма да нарасне с много, но ще е ясен знак и за намерението на правителството да поправи една от многото минали грешки. И печеливша могат да я направят ЧЕЗ. Аман от лъжите, че държавата е лош стопанин.
Krivcho
27 Фев 2018 21:10
Мнения: 1,615
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
До преди малко слушах по "Анал 3" едно патриотарче какви глупости, лъжи и оправдания ръсеше.Гнусна работа.Обща амнезия и паника е обхванала цялата управленска клика, а явно и всичките им поддръжници.ГЕРБ, че ги хванаха на "калъп" най-малко в непрофесионално отношение към стратегическата сигурност на страната.Не ми се мисли за пряко участие в "Аферата ЧЕЗ".Тази Афера със сигурност ще се отрази отрицателно имиджово.За патриотарите пък няма друг вариант освен подкрепа на ГЕРБ, щото в бъдещ Парламент я бъдат, я не.Всеки ход на управляващите по тази Афера обаче ще е губещ и това е по-вече от очевадно.Въпросът за тях е да инкасират единствено по-малко загуба спрямо опозициите и ще хвърлят цялата си сила, демагогия и лъжи в оплюване.Или иначе казано, чака ни голям сеир.
Sine_metu
27 Фев 2018 21:45
Мнения: 1,397
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
9101
27 Февруари 2018 21:18
Добре. След като Корнелия Нинова постави въпроса за покупката от ЧЕЗ, защо не постави и въпроса за покупката на ТЕЦ Варна чрез сина на бившия Министър от БСП Данаил Папазов?

Напротив. Постави го.
И по тоя въпрос имаше некви несвързани обяснения от МЕ. Маневрена ли била централата, студен резерв ли, алабализми както обикновено
Sine_metu
27 Фев 2018 21:52
Мнения: 1,397
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
9101
27 Февруари 2018 21:28
И второ: Какво ще стане ако се отнеме лиценза на дружеството? Нищо няма да стане.
Защото на теория дружеството би трябвало да прекрати дейността си, обаче няма как да се оставят хората без ток. Значи няма да прекрати дейността си.

Толкова ли е трудно да се прочете поне нещичко, преди да се пише?
Мачкай тука
Наредба №3 за лицензиране на дейностите в енергетиката
https://www.lex.bg/laws/ldoc/2135847590
От чл. 76 нататък
Накратко, дейността му я прекратяват като поп, въпреки теориите ти и назначават особен търговски управител
ssstto
27 Фев 2018 21:53
Мнения: 7,532
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Като ги слушаш ГЕРБ сякаш не управляват те, а БСП, те завалийте нищо не чули, нищо не видяли, нищо не разбрали. Ами за куф чеп сте там?
haho21
27 Фев 2018 22:16
Мнения: 1,683
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Маминкооо, я съм се посрал " ще вика някой
Begemot
27 Фев 2018 23:38
Мнения: 4,214
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Aми това име нивото сикаджийско, бе хора. Нагли, прости, лъжливи - ако мине. Няма сега да се напъват, я. За КТБ - мина. За Булгартабак - мина. За Юлен , със собственик бедняка Георгиус от Кипър - на път е ,мина. За Общинкса банка - мина; за Дипломатическия клуб - мина, за Кремиковци наремето с младежа - мина. Не ми се рои назад - все минава.,. Цялата приатизация така мина. Ами така сем ги свикнали...Сега, като се разсмърдя, ах и ох, ти да видиш, как не знаели, как чехите ги светнали, как ще гомят тепърва нещата до дупка. Ами това име е нивото, толкова могат, така си приказват - ако мине. Ако не мине, ще пробават пак.
Де гиди,
ДжакомоГрели
28 Фев 2018 02:36
Мнения: 34
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Когато на човек,особено посред зима, мy стане едно така меко,приятно и топло отзад в гащите,значи се е ...ал.
Бyци Комфортния пак го играе "доброто ченге",а "престъпниците" са всички ония дето мy развалят рахатя.Предвид данните на проф.Иво Христов обаче,съм песимист относно шанса тоз чиляк нявгаш все пак вече да не е начело на държавата.Боя се,че и тоя път ще мy се размине,както обикновено.
mi6osp.
28 Фев 2018 08:07
Мнения: 4,972
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Сделката е подготвяна от Борисов&компания отдавна, включително и в детайли, които да попречат някой да развали продажбата. Така Борисов продава държавните акции 33% по такъв начин, че Чешката държава вече да няма блокираща квота.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mi6osp.
  Мнения:46 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща