Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
"Разводът" с американските тецове ще струва 3 милиарда лева
  Мнения:21 1
Butch
22 Фев 2018 20:05
Мнения: 6,869
От: United States
Скрий: Име,IP
Казуса
22 Фев 2018 20:00
Butch
22 Фев 2018 20:15
Мнения: 6,869
От: United States
Скрий: Име,IP
Средняя стоимость электричества оценивается в 8,20 центов США за кВт.

Generation Service Charge *.12883

Distribution Charge *.04932
Transmission Charge *.02691
Energy Conservation *.01639
Това в МА. За да е 8.2 цента средно, някъде трябва да може би 1 или два цента? Някой вярва ли на това?
mi6osp.
22 Фев 2018 20:30
Мнения: 5,388
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Разводът" с американските тецове ще струва 3 милиарда лева


Това винаги се е знаело.
Но периодично се появяват празни приказки :

31.12.2015
Правителството се готви да развали дългосрочните договори с двете американски ТЕЦ в "Марица-изток", по които всяка година българските потребители плащат стотици милиони левове от сметките си за ток. Това стана ясно от съобщение на пресслужбата на Министерски съвет. На своето заседание вчера правителството е възложило на министъра на финансите Владислав Горанов да проведе преговори и да наеме адвокатските дружества „УАЙТ енд КЕЙС“ и „АРНОЛД енд ПОРТЪР“, които "да предоставят съвети в процеса на преуреждането на отношенията" с „Ей И Ес-3С Марица Изток 1“ ЕООД и „КонтурГлобал Марица Изток 3“ АД по сключените договори за дългосрочно изкупуване на електрическа енергия, пише Епицентър.

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/goreshtite-novini/izvnredno-pravitelstvoto-se-glasi-da-razturi-dogovorite-s-amerikanskite-tets-quotmaritsa-iztokquot_news383991.html


09.02.2018 Делян Добрев с горещ коментар: Край с неизгодните договори с американските централи!Правителството води усилени тристранни преговори за прекратяване на договорите с американските централи ТЕЦ 1 и ТЕЦ 3 край Стара Загора, с които България има договор за изкупуване на ток. Преговорите се водят с тях, и с Европейската комисия, като значително са напреднали и се очаква до няколко месеца да се постигне споразумение и договорите да бъдат разтрогнати.Натисни тук
Това са само обичайните лъжи на премиера.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mi6osp.
AnonimusBG
22 Фев 2018 20:47
Мнения: 2,610
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Онзи ден Иван Костов нещо беше писал за Белене.
Пита се с тези пари които потънаха в американските тецове можеше ли да се построи Белене или не?
Защо Костов не вземе да направи някакъв анализ по този въпрос. Нали според някои форумници той е гигант на икономическата наука.
Едва ли ще дочакаме такъв анализ.
Отговорът е предсказуем и не се вписва в политиката на Костов и неговите адепти.
vse_oshte_jiv
23 Фев 2018 09:47
Мнения: 346
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Те това е "взаимоизгодно" сътрудничество по еврогейско-атлантическо. Някой още има ли съмнение, че сме неоколония на наглосаксите.
Sir Mano
23 Фев 2018 09:51
Мнения: 1,148
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ха, "Инерком" ....
Не е лошо да си имаш Теменужка за кума ;-)
Sir Mano
23 Фев 2018 09:53
Мнения: 1,148
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Инерком" нали фалираха ... затова ги извадиха от енергийната борса ...
Сега тръгнали ЧЕЗ да купуват ....
Не е лошо да си имаш Теменужка за кума ;-)
kempes
23 Фев 2018 10:53
Мнения: 4,716
От: Argentina
Скрий: Име,IP
Който е подписал този договор от българска страна трябва да бъде съден за национално предателство и обричане на мизерия на бъдещите поколения.
Да лежи в затвора без право на обжалване и без освобождаване за добро поведение, да бъде конфискувано имуществото му, на семейството му, на роднините му до десето коляно.
rorik
23 Фев 2018 11:52
Мнения: 15,929
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
==„За цени на тока не може да се каже, защото това е работа на регулатора КЕВР и той ще прецени. Просто казано обаче един разход, който плащаме всички потребители в България, вече няма да го има. А как това ще се отрази на цената, това решава регулаторът“, каза още Делян Добрев.==

Та к"во рекохте???
Цената ще намалее ли на свободния пазар?
Ще сме свободни ли от мириканците или и нашите ще станат като мириканците.
Значи централите ще си ги има , само че и нашите ще ни дерат, м??
Хем ще платим 3 милиарда , хем ще си плащаме по високи цени на тока и от мириканските , нали ?
Дали другите централи ще са по конкурентни, по чисти , .. от мириканските???

Точно когато на другите цените ще стават по високи и мириканските ще се окажат по ниски , точно тогава искате разваляне на договори.
После ще искате и Баце да е в раиран костюм нали??

Мириканците са си направили сметката гАспада.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: rorik
rorik
23 Фев 2018 11:53
Мнения: 15,929
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Който е подписал този договор от българска страна трябва да бъде съден за национално предателство и обричане на мизерия на бъдещите поколения.


Не знам кой е подписал , ама който иска да разваля договори да си плаща!!!!
onzi
23 Фев 2018 19:17
Мнения: 9,438
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
симчо, по-добре статията от "наблюдател"
От началото на 1998 г., след търг с доста странни правила, за изпълнител по проекта за "Марица Изток" 1 бе избрана никому неизвестната офшорна компания "3C". Нейн собственик се води роденият в България израелски гражданин Джейкъб Менахем, живеещ в момента в САЩ. По-късно той продаде 88% от "3C" на петата по големина в света енергийна фирма - "American Energy System" (AES), и й прехвърли правата по проекта...

Преговори с "Entergy Power Group" за "Марица Изток" 3 се водят от средата на 1997 г. За проекта дори не бе обявен търг. Тогавашният шеф на НЕК Константин Шушулов коментираше така: "Ами сватба с търг не се прави". Идеята бе НЕК и "Entergy" да направят смесено дружество, в което НЕК да държи 34% под формата на апортна вноска. Изкупната цена на тока беше определена на 3,12 цента, защото ставало въпрос за ремонт, а не за нови блокове.

Първоначалното споразумение между тогавашния Комитет по енергетика (КЕ) и "Ентерджи" бе подписано на 4.02.1998 г. Тогава в енергийните среди се твърдеше, че зад проекта стои вицепремиерът Евгений Бакърджиев. Свидетели засякоха как Шиляшки се покачи на трибуната на един от следизборните митинги на СДС с огромна папка в ръка и разпалено обясняваше нещо на вицепремиера, споменавайки "американците" и "Ентерджи". После Бакърджиев му нареди да се върне обратно в комитета и да подпише. По-нататък той с нищо не показа, че има нещо общо с този проект...

Отначало "Ентерджи" смяташе, че за рехабилитацията и новото оборудване ще са необходими $ 120 млн. Осем месеца по-късно инвестицията вече бе вдигната на $ 374 млн., а още по-късно - на $ 440 млн. Тогава енергийните спецове обясняваха, че в интереса към износа на ток за Турция няма нищо странно, защото големите инвеститори не се интересуват от нашия сравнително ограничен пазар на ток.

Натисни тук
  Мнения:21 1