Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Разширяват зелената зона в столицата с още 4 квартала
  Мнения:21 1
ce987
14 Фев 2018 08:25
Мнения: 94
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
A така! Само така, браво!
Индженеро
14 Фев 2018 09:32
Мнения: 762
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
От много време не съм го казвал, но: Браво наа Общината. И час по-скоро в цяла София!
Индженеро
14 Фев 2018 09:37
Мнения: 762
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
P.S. И годишен абонамент - срещу адресна регистрация. Това ще реши един куп проблеми допълнително.
Kinks
14 Фев 2018 09:47
Мнения: 524
От: American Samoa
Скрий: Име,IP
Не е ли най-лесно да си плащаме на ОПГ ГЕРБ мафиотски данък!
Hans1
14 Фев 2018 10:13
Мнения: 465
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Хубаво. При нас от септември миналата година въведоха зелена зона. Туриха едни знаци и побиха колчета по тротоарите. Всички съседи платиха кой по 100, кой по 300 за винетки за една година. Това са ужасно много пари. и основния въпрос е за какво се инвестират парите. Служители на ЦГМ не се виждат изобщо, скоби слагат един ден седмично. Мръсотия навсякъде. Дупка до дупка на паркингите и кварталните улички, които не са пипани поне от тридесет години.
Тъпотата и некадърността на СО са въпиющи.
Вместо с получените средства да налагат ред за паркиране из останалата част на София, като въведат навсякъде жълта зона, те правят по- лесното, зелена зона и платено паркиране. Ама как се харчат парите, за какво се инвестират, нито дума. А става въпрос за много пари.
Гарантирано от ГЕРБ.
itisiprav
14 Фев 2018 11:03
Мнения: 142
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Сигурно София ще се опита да влезе в Гинес като най-големия платен паркинг в света. Зелената логика е единствено в зелените парички, което има смисъл и не знам защо се крие, и в болните мозъци на зелените човечета.
kotarak
14 Фев 2018 11:37
Мнения: 1,443
От: Australia
Скрий: Име,IP
По принцип - добре, само годишна такса от 100 лева е смехотворно малка. 1000 е по-добре за старт, и увеличение с инфлацията.
kotarak
14 Фев 2018 11:43
Мнения: 1,443
От: Australia
Скрий: Име,IP
Централната част на София е прекалено малка и свръхнаселена с хора, които са превърнали гаражите си в магазини, а искат и уличните платна да станат техни. Искат и чист въздух, тротоари, по които може да се ходи, пътища без дупки, колоездачни алеи. Всичко това за сметка на "другите". Е нема как да стане.
kotarak
14 Фев 2018 11:56
Мнения: 1,443
От: Australia
Скрий: Име,IP
Драстични резултати (а такива са нужни за София) се постигат само с драстични мерки. Ако властта има дупе да ги приложи. Която и да е.
Не бива да се плаши от нищо, няма от какво, да не би някой да се разсърди и да си иде на село с кочината, понастящем паркирана на тротоара?
Обаче се съмнявам, че някога ще стане. Не сме такъв народ, и нямаме такива управници.
Значи 100 лева на година, а?
100 / 365 = 37 стотинки за 24 часа, 7 стотинки на час!
1 лев на час, * 24 * 365 = 8,760 лева , айде с отстъпка 5,000 - прав е колегата по-горе, и това само за начало.

п.с. ставало било дума за "много пари" според някои акъллии =
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: kotarak
Кафеджия
14 Фев 2018 12:24
Мнения: 162
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Най-много ми харесва какво представлява „зелената зона“ според общинарите - официално разрешено платено паркиране върху разбитите ТРОТОАРИ. Защото общината като цяло не създава паркоместа, а побива колчета върху тротоарите и събира такси - нищо друго. Узаконено беззаконие.
Hans1
14 Фев 2018 13:22
Мнения: 465
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
п.с. ставало било дума за "много пари" според някои акъллии =Става дума, че парите, прибирани само от годишните винетке в новите райони на зелена зона са много, и че не е ясно къде, как и защо ги инвестира СО.

Не е ли задължение на СО, в частност ЦГМ, да съблюдава за реда за паркиране на територията на цялая София, а не само в районите с платено почасово паркиране, колега?


aldycrown
14 Фев 2018 13:51
Мнения: 7,399
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
ЦЯЛАТА територия на София ТРЯБВА да стане ЗЕЛЕНА зона! Тези, дето сега паркират на платното на улицата БЕЗ пари ТРЯБВА НЕЗАБАВНО да почнат ДА СИ ПЛАЩАТ!

Незабавно да плащат! В ЗЕЛЕНО! Целта е лапане на мангизи и гушване в едни джобове, а не решаване на транспортни и екологични проблеми. Алчни, лакоми некадърници...
Solace
14 Фев 2018 14:39
Мнения: 4,338
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
За всички, които апелирате към "яко плащане", правя един бърз анализ на вашите предложения (може би или живеете извън София, или нямате СУМПС):
- малко (ама наистина много малко) са хората, които биха могли да плащат 5 000 лв. годишно, при положение, че колите им струват по-малко;
- има хора, на които автомобилът е наистина важен - инвалиди, семейства с деца и т.н.;
- какво се прави сега с парите от винетки, глоби и т.н.? Нищо, вероятно, изтичат нанякъде. А като останат малцина, плащащи хилядите, приходите ще паднат, респ. Общината ще има оправдание защо не ремонтира уличната мрежа;
- няма читав (гр)адски транспорт, който да поеме слезлите от колите бедняци, освен ако автобусите не са през 4 минути. Тогава, и с оглед доста редуцирания брой автомобили, ще трябва да има по 2-3 бус ленти...
- такъв размер на винетна такса е един вид ценз. Ако се въведе, да направим и много други неща с ценз - изборите, например;

По-нагоре имаше идея - паркомясто срещу адресна регистрация. Така наистина ще се избяга от варианта СС, ВН, ЕВ и подобни да ползват ежедневно софийските улици, пък да плащат данъци в данъчното на съответните букви. Да не говорим, че доста от пришълците пищят колко било гадно, мръсно и на дупки у Шопско.

Ето и пример за бездействие на Общината, когато иде реч за нещо креативно и работещо - през блок от моя има доста голяма зелена площ. Под нея няма нищо - не минават тръби и кабели. Въпросната площ се поддържа от жителите наоколо - кой коси, кой подрязва храстите, кой ремонтира и боядисва люлки и пейки - общината не прави нищо. Май през две-три години пръска срещу кърлежи (преди дъжд, естествено). Същата тази община можеше, както е съветвана доста пъти, да направи един подземен паркинг отдолу, който да поеме околните десетина блока. Така ще има няколко ползи:
- приходи - по 30 лева на месец да се събират, инвестицията ще се изплати за нула време, и ще започне да генерира печалби;
- зелен, спокоен и празен квартал - паркиране под земята, а не по тротоари, на улицата или в тревите;
- някое и друго работно място за охранители.

  Мнения:21 1