Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Българска делегация закуси с Тръмп, руската опозиционерка Собчак не хареса закуската
Отиди на страница:
  Мнения:50 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
Ганий
09 Фев 2018 15:23
Мнения: 14,746
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
*
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Ганий
Звън®
09 Фев 2018 15:24
Мнения: 689
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Откъс от:
- "National Prayer Breakfast - FAQ", Washington Press 2018, 50 pages, 72 $;
- "Summary of National Prayer Breakfast - 2018", Washington Press 2018, 31 pages, 22 $


Молитвената закуска с президента на САЩ се провежда ежегодно във втория четвъртък на месец февруари. Плаващата дата е избрана неслучайно - целта е да се избегне съвпадение с празника втори февруари, благоговейно почитан от над 80% от молещите се закусвачи. Закуската се провежда в хотел Washington Hilton. Входът е с билет, чиято цена зависи колко е отдалечена масата ви от тази на президента на САЩ. Струва между 15 и 150 хил. долара. Върху цената на билета влияе и статусът на закусващите на съседните маси. Тази година най-ниска цена са имали масите около гостите от България, Хаити и Бенин. Броят на гостите е около 3600 от над 100 страни. Те са длъжни в продължение на час и половина да закусват и се молят. Любопитно е, че през 1971 г. президентът на Габон Албер-Бернар Бонго е бил гост на закуската. Въпреки горещите молби на съпругата си Мари-Жозефина Нкама, той безсърдечно отказал да я вземе със себе си. А тя копнеела да се снима с президентшата Патрисия Никсън. Президент Бонго, известен с пословична си скрънзавост и лукавост, измислил хитър план. Взел със себе си надуваема кукла - ювелирно копие на Нкама. След като хапнал яйцата с бекон, той успял да надуе куклата и да направи няколко снимки на които се виждали и Нкама, и Патрисия. Малко след това охраната го извела от залата.

Предлаганата храна е изключително аскетична - плодов сок, кифлички, листо унила мексиканска маруля и яйца с бекон, които както е известно стимулират католическата вяра и молитвеното общение. Започва се с молитвено измиване на зъбите, последвано от кратка молитвена утринна гимнастика. Подир туй идва ред на задължително скучната реч на президента на САЩ - тя трябва да е такава за да подтискане на апетита на гостите. Следва също толкова скучно и ненужно 10-15 минутно изказване на главния докладчик, чието име се пази в тайна и се оповестява едва след като гостите изпият чаша с плодов сок. Тази година това бе дубльорът на манекена-шофьор, изстрелян в посока Марс, заедно с теслата на Мъск. Акцент в неговата реч е била темата за борбата със сексуалния тормоз на геостационарна орбита.

Политиците, които се стремят да попаднат на закусъчната молитва, преследват една основна цел - да се снимат, така че в кадъра да попадне президентът или някоя друга важна особа. За да се избегне суматохата от търсене на подходящ ракурс за снимка, в хотела има студио на прочута фотодизайнерска фирма, която с лекота може да генерира желаните от вас снимки с отлично HD качество. По време закуската категорично не се препоръчва решаване на сериозни въпроси. Етикетът повелява да се водят само светски разговори.

Яжте умерено, молете се горещо!
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Звън®
читатель
09 Фев 2018 15:31
Мнения: 9,157
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Българска делегация закуси с Тръмп,

Може да е използвана тенджера под налягане.
SvSophia
09 Фев 2018 15:57
Мнения: 36,140
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Липсва информация чия кръв са пили вместо чай или кафе, читатель
читатель
09 Фев 2018 16:01
Мнения: 9,157
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Език мой, враг мой - така я карат, ама не им и пука на "журналистите".
GabroWitz
09 Фев 2018 17:30
Мнения: 858
От: Gabon
Скрий: Име,IP
Президентът не пропусна да окуражи и страдащите под гнета на недемократичните режими в Куба, Иран, Северна Корея и Венецуела.

Пропуснал е Русия,зер Путин е негов човек-сигурно затова и е приседнало на Ксюша!
  Мнения:50 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3