Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
САЩ поискаха от Русия да спре бомбардировките в Сирия
Отиди на страница:
  Мнения:157 « Предишна Страница 8 от 8 6 7 8
IvanM
09 Фев 2018 18:32
Мнения: 1,953
От: United Kingdom
Скрий: Име,IP
Антикомунистическите Великобритания, Франция и сие са се надявали и са вярвали, че Германия ще нападне техният враг- "комунистически" СССР,

пара,
Това са предположения. Германия няма как да нападне СССР през 1939 година. Между двете държави се намират Полша, Литва, Латвия и Естония. Виж, това може да е обяснение за 'странната война'. Пожертвали са Полша, за да имат Германия и СССР обща граница. Още преди да захване войната, са я пожертвали. Но геният на всички времена и народи, взел, че подписал договор за ненападение с Германия. Напълно безпредметен, ако нямаш обща граница. Само дето тоз договор отвързва ръцете на Германия да се справи първо с обявилите му война. С едните успява, с другите - почти. Но вече е загубил войната. Губи я през 1939 г. Имам си причини да мисля така. Не, не са книгите на Суворов/Резун, въпреки, че той има интересна гледна точка, не винаги неправилна.
Мастар
09 Фев 2018 18:36
Мнения: 3,062
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
кое прави СССР по-различен.Германия напада Полша на 1 Септември. Великобритания и Франция обявяват война на Хитлер на 3 септември.
Към този момент СССР с нищо не е нарушил териториалната цялост на Полша.
Едва да 17 септември СССР нахлува на полска земя, тъй като "Полша вече несъществувала".
Времето и последователността на действията са важен фактор в живота. И в историята е така.
Има разлика дали си прострелял някой, преди или след като те е ударил.

Та СССР е по различен с това, че не е обявявал война на Полша. Просто си е взел това, "което му се полага".

Що все залагаме на грешен кон, това ми е мисълта!


Ние на какво сме заложили не е имало особено значение. Просто сме били на пътя на съветската армия, и не е имало начин да останем независими.
От всички се е отървала само Австрия, и то след като 10 години е била на кантар.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Мастар
IvanM
09 Фев 2018 18:46
Мнения: 1,953
От: United Kingdom
Скрий: Име,IP
Има разлика дали си прострелял някой, преди или след като те е ударил.

Несъстоятелно. Германия не е удряла СССР. Нито Франция и Великобритания. Те, последните, обявяват война на Германия.

Та СССР е по различен с това, че не е обявявал война на Полша. Просто си е взел това, "което му се полага"

А пък с действията си Франция и Великобритания потвърждават жертването на Полша и признават, че СССР си взима това, което му се полага. Пък после и това дето, уж, не му се полага. Литва, Латвия, Естония, Бесарабия и Буковина от Румъния и част от Финландия. Красота. Как да не им стане съюзник Иосиф Висарионович. Ми те след войната му харизаха (в допълнение на останалото) Полша, Чехословакия, Унгария, Румъния, България, Албания, Югославия. 1/3 от Германия.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: IvanM
Мастар
09 Фев 2018 18:48
Мнения: 3,062
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Гледам че в Русия почва да изплува "новината" за загинали наемници в Сирия.
За момента вестниците си дават пас, ама хората копират "информацията" от Гиркин.
Да видим как ще го отиграят тамошните корифеи на пропагандата.
Въобще, това изглежда като гаден номер от негова страна. И то не първият.
НЕкои може и да се разочароват от подобно поведение.

Ми те след войната му харизаха (в допълнение на останалото) Полша, Чехословакия, Унгария, Румъния, България, Албания, Югославия. 1/3 от Германия.


По-добре сичките тия, от колкото една "бяла" държава, като Холандия.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Мастар
67
09 Фев 2018 18:56
Мнения: 6,183
От: Benin
Скрий: Име,IP
Ние на какво сме заложили не е имало особено значение. Просто сме били на пътя на съветската армия, и не е имало начин да останем независими.
От всички се е отървала само Австрия, и то след като 10 години е била на кантар.

*оглежда се внимателно дали Памфуций не е някъде наоколо*
Знаеш ли, и аз доскоро така си мислех, ама почнаха да излизат от четивата разни други идеи. Виж с кого преговаря (или поне се опитва) Никола Мушанов и как пак наш народ му прави сечено. На Съветската Армия изобщо не сме й трябвали и тя е била прекрасно наясно, че в България пушка няма да пукне. Има мемоари на Жуков по въпроса и какви ги е твърдял Георги Димитров на него и на Сталин.
Залагането на грешен кон обаче си ни е национален табиет и няма отърване! Почваш от Фердинанд, да речем, (ама не в сегашни мерки, че ще вземе и героическа личност да излезе с тези нови ЛГБТ веяния! ) и караш нататък... Може пък да е кармическо, тя кайлето ги отбира тез неща, аз не съм сила!
Дорис
09 Фев 2018 20:58
Мнения: 26,425
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Вероятно не е. Уоруик Дейвис печели ролята само защото по това време Вова е на служба и не му дават да се занимава с глупости.


Лош късмет за Сгугньо. Впрочем той прилича на Уоруик - виждала съм го на форумен купон. Лепръконче, та дрънка! Изпокара се с всичко околовръст. Само дето не ги трепеше на място.

А Вова, Ацетонке, е Илья Муромец, Добрыня Никитич и Микула Селянинович, взети заедно!

Nitrogen
09 Фев 2018 21:07
Мнения: 650
От: Austria
Скрий: Име,IP
Гледам че в Русия почва да изплува "новината" за загинали наемници в Сирия.
За момента вестниците си дават пас, ама хората копират "информацията" от Гиркин.
Да видим как ще го отиграят тамошните корифеи на пропагандата.
Въобще, това изглежда като гаден номер от негова страна. И то не първият.
НЕкои може и да се разочароват от подобно поведение.


А това какво общо има с темата?
mi6osp.
09 Фев 2018 21:27
Мнения: 4,675
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Скука.
След като отписаха ИД, САЩ отварят втори фронт срещу правителството на Сирия.
Какви ли ще ги дъвчат партнерите тук , когато Русия изгърби базите на САЩ в Сирия. Разбира се, като по традиция предупреди американците два часа по-рано.
konur
09 Фев 2018 23:17
Мнения: 1,702
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
В Сирия се очертават две възможни решения,или ще се смени режима на кръволока Асад,или Сирия ще се раздели.Първото е по-вероятно.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: konur
nanyac
09 Фев 2018 23:44
Мнения: 6,409
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
paragraph39- 09 Фев 2018 04:44/"Русия ще помага на армията на Судан"/
ПАПУАС,
1. През 1939 г. Германия и СССР си поделят Полша така, както през 1938 г. Германия и Полша си поделят Чехословакия- като СССР окупира само териториите, които Полша откъсва от Русия през 1918-1920 г.!
2. Договорът Рибентроп-Молотов НЕ е съюзнически договор между Германия и СССР, а Договор за ненападение- който Германия нарушава на 22.06.1941 г.!
3. СССР многократно е предлагал на Великобритания и Франция да сключат трите държави антихитлеристко/срещу хитлеристка Германия/ споразумение, но те са отказвали! Нещо повече- Великобритания и Франция сключват през 1938 г. с хитлеристка Германия т.нар. Мюнхенското споразумение!!!
4. Антикомунистическите Великобритания и Франция са били врагове на "комунистически" СССР тогава, а Германия ги напада и води война срещу тях! А, нали, "Врагът на моя враг е мой приятел!"/ поне до 22.06.1941 г., що се отнася до СССР/. А виж и казаното в горната т. 3!

И аз там в същата тема съм ти дал отговор, и естествено ти е по-удобно да не го забележиш. Ама ето на:

1. - Не е "така както" защото Германия и Полша нямат предварителен договор с анекс как да се раздели Чехословакия, за тази война Полша не снабдява Германия със стратегически суровин и не обучава Вермахта на своите полигони. При подялбата на Полша СССР наистина окупира само тези територии, за които СА УСПЯЛИ ДА СЕ СПАЗАРЯТ с Хитлер, като вероятно са поставили на масата тяхната "руска исконност". Сталин също се е надявал чрез "освободителната" кауза да остане чист в очите на международната общественост, но уви, капиталистите не са толкова наивни, колкото са русофилите от форума.

2. - Публичното заглавие вписано в Пакта е за замазване очите на международната общественост, а предметът на договора е практически разширен до обем ВОЕНЕН СЪЮЗ ЗА ПОДЯЛБА ТЕРИТОРИЯ НА ТРЕТИ СТРАНИ. Веднага става ясно коя е съществено важната част от договора, тъй като тя се изпълнява ефективно от двете страни. В частта от договора касаеща "ненападение" и двете страни са имали намерения и са направили военна подготовка да го нарушат, по стечение на тактически обстоятелства първа го нарушава Германия, а СССР заема позиция на "вероломно изненадан".

3 и 4. - Болшевишкият режим на СССР още от самото си създаване иползва анти-империалистическа риторика, включваща ясни заплахи за агресия срещу капиталистическите страни от Западна Европа. Дългогодишните обещанията, че капиталистите ще бъдат неумолимо изтребени за да се установи болшевишки режим "от Япония до Англия" не се връзват с единични предложения за коалиционни действия съвместно със същите тия капиталисти. Предложенията са само про-форма и част от пазарлъците на СССР с Германия, което ясно се разбира от Англия и Франция и се доказва с подписването на Пакта.
За разлика от болшевишките интриги, позицията на Англия и САЩ срещу Германия е реална и се потвърждава през 1941. Тогава СССР вече не е съюзник на Хитлер, а наистина воюва с Германия и гадните капиталисти веднага се отзовават на молбите на Сталин.
nanyac
10 Фев 2018 10:43
Мнения: 6,409
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
1. На 17 септември 1939 г. СССР не е напад/н/ал Полша, тъй като тогава вече Полша е капитулирала пред Германия!

Тази ЛЪЖА повтаряна десетилетия служи за прикриване сговора между двата агресивни фашистки режима.
Зад тази лъжа се прикриват плановете на Сталин, за болшевишки режим "от Япония до Англия"
Никаква капитулация на Полша не се е състояла преди 17 Септември. Лъжата се базира на едностранно изявление на СССР пред посланника в Москва. В малките часове на нощта Молотов повиква Гжибовски и обявява нахлуването, Гжибовски отказва да приеме нотата.

Картата (снимка: натиснете тук) показва къде докога са се сражавали в централна Полша: 20 Септември, 23 Септември, 27, Септември, 28, Септември, 10 Октомври...
До преди 17 Септември Полша е имала реална възможност да защити територията си от Германия. На 17 септември СССР нахлува и унищожава целия възможен тил на полската войска, няма манджа няма патрони, вместо това има война на два фронта, като вторият противник разполага с неограничени ресурси. Поляците са заклани в гръб от СССР и по-късно доунищожени.

Другата любима лъжа на русофилите е за полска конница нападаща с пики германските танкове.
Третата любима лъжа на русофилите е за пълчищата германски танкове срещу хилавите руски танкчета дето героично били горяли и затуй Вермахтът стигнал до Москва.
Majorov
10 Фев 2018 11:03
Мнения: 9,838
От: Slovakia
Скрий: Име,IP
1. На 17 септември 1939 г. СССР не е напад/н/ал Полша, тъй като тогава вече Полша е капитулирала пред Германия!


След 2 - 3 дена война с Германия Полското правителство ПОЗОРНО избягва от страната си и я оставя на произвола на съдбата. Никой никъде не може да намери полското правителство. Има мнения что то е изоставило страната си и избягва в Румъния !
Англия и Франция се надяват на ВОЙНА между СССР и Германия и не започват никакви бойни действия.
ВЪРХЪ НА ПОЗОРА и съглашателството между Англия Германия и Франция.
Съветска Русия ОСВОБОЖДАВА от вековното полско робство укриаинските и белоруски роби на Полша.
Позора е пълен. Кървави нагли поляци и германци страхливи подли французи и англичани.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Majorov
Majorov
10 Фев 2018 11:17
Мнения: 9,838
От: Slovakia
Скрий: Име,IP
«Декларация о неприменении силы между Германией и Польшей» (польск. Deklaracja między Polską a Niemcami o niestosowaniu przemocy) (называемая также Договор о ненападении между Германией и Польшей, Пакт Пилсудского — Гитлера[1][2][3][4][5][6]) — совместная декларация, подписанная Германией и Польшей 26 января 1934 года. Принятие этого документа способствовало временной нормализации отношений между двумя государствами.

Декларация была подписана в Берлине министром иностранных дел Германии Константином фон Нейратом и послом Польши в Берлине Юзефом Липским 26 января 1934 года. Подписание состоялось по инициативе Гитлера и Пилсудского. Хотя в этот период Пилсудский формально уже не возглавлял Польшу, реально он оказывал решающее влияние на принятие внешнеполитических решений в Польше вплоть до своей смерти в 1935 году. Пилсудский недооценил амбиции Гитлера, считая его рациональным и разумным политиком. Подписание Декларации о неприменении силы стало одним из первых внешнеполитических успехов немецкого правительства под руководством Гитлерa. Нормализация отношений с Польшей позволяла Гитлеру действовать на Западе (Саар, Рурская область) и осуществлять довооружение без опасения за свои восточные границы. Более того, Гитлер пытался вовлечь Польшу в союз, направленный против СССР.
  Мнения:157 « Предишна Страница 8 от 8 6 7 8