Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
България е трайно сред лидерите в Европа по дял на сенчестата икономика
  Мнения:17 1
Stern
07 Фев 2018 20:15
Мнения: 10,234
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
По този въпрос отдавна не Му бяха вдигали кръвното.
Старши
07 Фев 2018 20:18
Мнения: 3
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нищо ново под слънцето.
hidalgo_bg
07 Фев 2018 20:26
Мнения: 1,195
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
....Борисов се похвали, че България почти е преборила контрабандата на цигари и я е свела до около 6%, докато в страни като Франция делът на нелегалната търговия с тютюневи изделия достигал 23%. Той дори се учуди защо от ЕС му задават въпроси за корупцията у нас. А финансовият министър Владислав Горанов отбеляза, че корупцията била "вестникарско внушение".

И тия хора са начело на държавата ни!Ако тая хyнта скоро не падне,на година не по 50,ами по 100 хиляди ще се изнасят от Територията.Накрая ще останат ГРОП-ските Мy фирми,гладни и боси пенсионери и тyк-там някой ромей.
suhar
07 Фев 2018 21:04
Мнения: 6,206
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Това не е новина. Ние си го знаем.
JollyRoger
07 Фев 2018 21:34
Мнения: 11,811
От: Belize
Скрий: Име,IP
"...България има успешно председателство...!
Зануда
08 Фев 2018 00:17
Мнения: 44
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Прощавайте, че пак се заяждам за неща, които не са същността на публикацията:
1. Да се пише, че делът на сенчестата икономика в САЩ е 8.34% е просто тъпо. Никой грамотен човек не би употребил такова число или процент за нещо, което по принцип не може да се измери точно. Грамотният човек би казал "около 8%".
2. Ще ми се редакцията (от умрял - писмо) или някой от форумците да ми обясни с какво думата "водач" е по-различна от "лидер". Сигурно има някакъв нюанс, дето ми се губи - открехнете ме, ако не ви мързи.
Благодаря.
brejnev
08 Фев 2018 07:30
Мнения: 2,172
От: Sao Tome and Principe
Скрий: Име,IP
Ще ми се редакцията (от умрял - писмо) или някой от форумците да ми обясни с какво думата "водач" е по-различна от "лидер".

Или от Фюрер (в превод: вожд, водач, лидер).

brejnev
08 Фев 2018 07:48
Мнения: 2,172
От: Sao Tome and Principe
Скрий: Име,IP
Колеги, бихте ли обяснили как се измерва делът на сивата икономика? За да може така точно да се определи (а това го правят обикновенно агенции в САЩ свързани с правителството) само ако пазара е разделен пропорционално от самата държава.
Какво ли представлява "сивия" сектор? Това е дял от икономиката на една държава, която официално не плаща данъци, но обслужва лични интереси и пълни партийни каси.
Как тогава държавата да се бори против нещо, което сама е създала? Или ако процентът се движи в рамките 5-8 %, това е нормално. Но за развитите страни този процент е твърде нисък. Ето защо на помощ идва "демокрацията" и тогава се търсят допълнително 7-8 % от държави, в които наскоро сме въвели "демокрацията".
Делът на сивата икономика в България преди 1989 г е бил може би 7-8%. Но въвеждането на демокрацията с помощтта на САЩ (влизането ни в НАТО) изисква да се плащат още 7-8 %. Евро-съюзът (Четвъртия райх) е друга структура към която доброволно колонизираната държава също плаща. При условие, че за да се "приобщиш" към НАТО/ЕС условието е да нямаш развита икономика и индустрия. Тогава от къде могат да се вземат тези средства? Правилно - от сивата икономика. Един мил момент - от нея държавата може да взема средства и за себе си и евентуално да се развива и да ги влага в други направления и не дай си боже да развива икономиката си. Тогава се намесват важните фактори, които натискат доматената държава да ограничи сивата икономика до нивата благоприятни за тях.
brejnev
08 Фев 2018 07:59
Мнения: 2,172
От: Sao Tome and Principe
Скрий: Име,IP
Защо се въвежда термина сива икономика? В нея могат да попаднат фирми, които имат политически чадър за определени дейности, но се опитвата да заработят нещо и за себе си.
От друга страна са обичкновенните частни фирми и граждани, които си коректно плащат данъците. В същото време циганите станали Роми не плаюат нито електричество, вода или данъци. На всичко отгоре получават и помощи за безработни, за които ние се редим на опашката и обикновенно не получаваме нищо. Защо тогава да бъдеш коректен, след като държавата не се отнася с вас коректно? Или ако си плащате коректно застраховките и соц. осигуряване, но изненадващо за вас тези пари не са били нанесени на ваше име, а платени на Ромите, като компенсация. Тогава вие ставате и престъпник, че не сте платили достатъчно.
Самата държава с нейните институции и отношението си към обикновенния човек поражда възможността за увеличаване на сивата икономика.
Бург Гаски
08 Фев 2018 09:01
Мнения: 1,662
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
България е трайно сред лидерите в Европа по дял на сенчестата икономика
Изследване на МВФ прати страната ни сред африканските държави

Аз пак:
- Гарантирано от ГЕРБ!

Забележка:
Баце е голям карък, не стига, че не случи на народ, ами и с МВФ не му е таман работата!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Бург Гаски
__ve
08 Фев 2018 09:35
Мнения: 3,324
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
България е трайно сред лидерите в Европа по дял на сенчестата икономика

или
Лидерите на България - с траен дял сред сенчестата икономика в Европа
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: __ve
Moite5stotinki
08 Фев 2018 09:42
Мнения: 861
От: Estonia
Скрий: Име,IP
нека някъде да сме лидери, имаме икономика това е добре, а каква е сенчеста или слънчасала няма значение, за всеки трябва да има купичка боб а по праздниците и наденичка вътре..
brejnev
08 Фев 2018 13:44
Мнения: 2,172
От: Sao Tome and Principe
Скрий: Име,IP
наденичка вътре..

Определено наденичката е вътре. Боб няма
  Мнения:17 1