Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Кога родители и учители ще разберат, че са заедно на барикадата?
  Мнения:14 1
Nikolai Haitov
07 Фев 2018 00:53
Мнения: 1,030
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Чудесна статия! Такова лицемерие се вихри... Как се усмиряват 30 - ТРИДЕСЕТ ДЕЦА?!? Да, изпускането на нерви и грубоста не са приемливи, но кой от нас излезе на улицата за да подкрепи учителите? Срещу каква сума се разписват всеки месец? 15 минути на произволна детска площадка са достатъчни за да се види състоянието на днешните деца и тяхното възпитание. Нищо не оправдава гневните изблици и обидите, но нека някой от нас опита само за ден да гледа 30 деца. Учителите са може би май-онеправданата професионална прослойка у нас. От там трябва да се тръгне. Имаме крещяща нижда от вероучение. Ние си мислим, че децата някакси ще придобият ценностната система в която криво ляво сме били възпитани. ГРЕШКА. Нищо не става от само себе си. Преди цялото общество, средствата за информация и забавление подържаха някакво морално ниво. Сега нивото е ютуб. За малките душички това е норма. Пример за подражание и цел в живота. Те не са виновни. Ние сме виновните. Те нямат понятие от елементарни неща. Добро-зло, правилно-грешно всичко е мъгла. Да се обърнем към изконните български традиции - Православие,Семейство , Родолюбие, Любов към знанието. Това е ключа. Оставихме корена си да изсъхне. Вероучението поставя основата на добрия човек.
Perdekiriz_2
07 Фев 2018 08:26
Мнения: 149
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
За статията и авторката -

"Нема лоши деца. Има лоши родители!" -
Кире
07 Фев 2018 08:44
Мнения: 4,871
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Вероучението поставя основата на добрия човек.


Изучавайки вероучение, аз страшно много обикнах безбожието. Така се получи вероятно, защото учителят, който ни предаваше тоя предмет, така нехристиянски ни биеше, че и днес, когато слушам в черквата проповед за християнското милосърдие, аз се обръщам на всички страни от страх да не би да ме цапароса митрополитът с жезъла си или дяконът с кадилницата. Тоя факт е още едно доказателство, че впечатленията от ранната младост оставят дълбоки следи в душата на човека.
Samnenie
07 Фев 2018 12:24
Мнения: 390
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нушич
bat izo
07 Фев 2018 14:18
Мнения: 1,364
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Основният проблем са родителите. Аз бях доста дисциплиниран в училище, но основният ми страх беше възможното домашно наказание, а не публичното в училище. Това продължи докъм началото на гимназията и разпада на обществото (или налагането на новите извратени ценности) в началото на 90-те. Та в този дух не бива да се очаква кой знае какво от безплатното държавно образование. Каквито данъци си плащате, такава услуга ще получавате по новому казано. Не вменявайте на държавата с новата й роля единствено на "нощна стража" нищо повече от това да бъде "нощна стража" и на "генийчетата" ви. Преди 30г. държавата даваше, но и взимаше - като реши, че й трябват шлосери ги произвеждаше без значение какъв талант на валдхорната ще бъде погубен. Я пренесете това в настоящето и спрете да мрънкате срещу образователната система! като не ви харесва - пътища много.
Nafarr
07 Фев 2018 16:22
Мнения: 2,748
От: 0
Скрий: Име,IP
Преди последните общински избори в квартала ремонтираха детска площадка, на която сложиха невисока дъсчена ограда.
Седмица по-късно малчуганите изкъртиха дъските ПОД ПОГЛЕДА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ.

Какво би могла да направи държавата за майка, която след като е нахранила детето си, оставя бурканчето под пейката, заедно с мръсните памперси?

А за майка, която люпи семки над количката на бебето си?

Изобщо не става дума за майка, която пуши над количката, "на открито".enlil
07 Фев 2018 21:34
Мнения: 372
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
След като народът така ударно оскотява, как очаквате младите генерации да се очовечват?!
Пзнавам няколко майки, чийто деца са с т. нар. "специфични потебности", но които, по неразбираеми за мен причини, с дяволска упоритост тикаха между останалите деца, без такива потребности. И за нищо на света не можеха да приемат очевидния факт, че всички роблеми в детската градина са пряка последица от състоянието на наследниците им. Преместиха рожбите си в частни детски градини и сега се изтрепват да се хвалят колко са доволни от обслужването. Родителите, които съвсем съзнателно и целенасочено култивират в децата си патологична агресивност и тираничност, са още повече...
BuboLechka
07 Фев 2018 23:52
Мнения: 4,377
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Родителите, които съвсем съзнателно и целенасочено култивират в децата си патологична агресивност и тираничност, са още повече...

За съжаление и аз не мога да се преборя с този проблем, а става въпрос за религиозни хора. Заради тях не обичам проповедите. Така е много важно каква роля ще изиграе и вероучението.

Резултатите - при външното оценяване в 7 клас, по Български език средният резултат по нормалните критерии (50% от теста) е около (малко под) 3.00 по шестобалната система, а по математика - някъде около 2.50.

Тази година ще са и по-лоши. Имам поглед и то от елитна гимназия. Замествах 2 месеца миналата година и тази същите деца не мога да ги позная в 7 клас.
Nikolai Haitov
08 Фев 2018 03:59
Мнения: 1,030
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Кире, поклон, точен изстрел, закова го. И все пак, Нушич ни разсмива с премеждията си в училище , но тогава е било лесно - децата не са били заливани с помия и извращения.Сега са напълно са изгубени. Това трябва да ни е ясно. Всяка вечер новините докладват истории смразяващи кръвта. Деца убиват за удоволствие?!? Насилието, секса, издевателствата са вече норма. Ако не дръпнем ръчната спирачка падаме в пропаста.

Буболечка, прощавайте , положих известни усилия да разкодирам написаното от вас но съм в когнитивен дисонанс :
"Родителите, които съвсем съзнателно и целенасочено култивират в децата си патологична агресивност и тираничност, са още повече...

За съжаление и аз не мога да се преборя с този проблем, а става въпрос за религиозни хора. Заради тях не обичам проповедите. Така е много важно каква роля ще изиграе и вероучението"
Ако не става дума за някаква грешка при писане, то единствения смисъл който се извежда от написаното е че религиозните родители (православни?) " съзнателно и целенасочено култивират в децата си патологична агресивност и тираничност " в следствие на което вие сте развила непоносимост към проповедите (?!?) и поставяте въпроса каква роля ще изиграе вероучението.
Православието е самият български дух. Христос е въплътилата се любов. Всеки който познава, даже и бегло, Божието слово знае това. Евангелските истории възпитават в детето добродетели, чието познаване става гръбнак на бъдещата личност. И даже да залитне или да бъде облъчвано със злост и поквара, то ще знае, че това е пътя към разрушение и смърт. От къде мислите Левски е черпил сила, мъдрост, смелост? От Божието Слово! Кой е дал сили на това младо момче да събуди от кома българския народ? Христос.
OffBG
10 Фев 2018 00:59
Мнения: 9
От: Papua New Guinea
Скрий: Име,IP
Във всеки форум се явява дежурният дебил, който, в конкретния случай, просто не знае, че възпитанието започва у дома, в семейството. Липсват ли ти първите седем години, ни даскал, нито професор могат да ти ги възстановят, Дежурен!
  Мнения:14 1