Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
"Странно ми е как Жан Виденов мина бързо от свръхсамочувствие към безпомощност"
Отиди на страница:
  Мнения:40 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
chincil
04 Фев 2018 20:01
Мнения: 155
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Вопиюща управленска немощ и некомпетентност. Нищо чудно, че докараха България до катастрофа. Пълни случайници попаднали незнайно как във власта и завършили феерично.
2pee
04 Фев 2018 20:04
Мнения: 2,547
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Всичко, което опозицията искаше и в името на което възбуни януарските вълнения, бе незаконно. Но след като БСП не бе в състояние да наложи зачитането на закони, нямаше друг изход освен компромиса, което значи без победители и победени, като и двете страни намират оправдание за себе си.

А народа-кучета го яли.
D4D5
04 Фев 2018 20:13
Мнения: 4,895
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не излязох цял ден от дома, докато движението в града е парализирано от заграждения по кръстовищата на някои главни улици - студенти, подкрепаджии. Не се движат трамваи, тролейбуси, автобуси. С частните коли се правят всевъзможни зигзаги, за да се стигне до уреченото място. Част от хората отиват на работа пеша; изглежда, че повечето си стоят у дома. Националните медии предават само новини и разни подстрекателски материали. Почти не се чува друг глас освен на привържениците на опозицията. Казаха ми, че "комендант" на загражденията на Орлов мост бил Милен Семков* - разпореждал се енергично; хвалел се как не допуснал да мине колата на някакъв полковник. Той намира последен шанс да играе политическа роля, която винаги му се е изплъзвала, и то заради самия него; дори във факултета никой за нищо не го зачита. Все повече се насаждат омразата, отмъстителността, жестокостта - реална е опасността от кръвопролитие.
AzUrAL
04 Фев 2018 20:14
Мнения: 4,134
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Доларът гони 3 хил. лв. Цените растат неудържимо. Много стоки изчезват - огромни опашки за хляб.
DukeNukem
04 Фев 2018 20:15
Мнения: 1,089
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
бе целта, т.е. да се махне Жан? Предстоеше, в първите дни на новата година, да се сключи споразумение за борда. Очевидно опозицията, а и среди в БСП, не са искали това да стане при Жан и по този начин още повече да се укрепи положението му. Знаменателно е, че си запазва поста и в новия кабинет досегашният финансов министър Костов, който би трябвало да носи най-голямата отговорност за състоянието на финансите. Жан ми каза, че лично го е съветвал да не отказва. Вероятно са се намесили и финансовите сили отвън.
pirx71
04 Фев 2018 20:44
Мнения: 624
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
с бетонните глАви начело бяхме на път да се хванем гуша за гуша...с оглед на последващите събития може би беше по-добре ама не стана.
Хулиган
04 Фев 2018 21:17
Мнения: 1,857
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Доларът гони 3 хил. лв. Цените растат неудържимо. Много стоки изчезват - огромни опашки за хляб. Когато правителството ни даде оставка, доларът бе под 500 лв. - при безвластието настъпи суперинфлацията и възтържествува анархията на улицата.


Може само да се съжалява, че Илчо Димитров не е оставил след себе си конфиденциална информация за скритите механизми на майдана, които един министър би трябвало да знае.
Или тази информация все още не е за публикуване.
Защото кукловодите и досега остават анонимни, вероятно повечето от тях още са живи.
Ако не се лъжа, Хърсев беше този, който написа в СЕГА, че които са имали вътрешна информация и вместо долари са купували левове са спечелили близо милиард долара. (Огромни пари за онова време!)
По простата причина, че всички които бяха купували щатската валута над 1560 лева пиха после по една студена вода.
(Впрочем, и днес, 21 години по-късно, курсът на деноминирания лев спрямо долара е същият - 1:1.566.)
Няма начин това да не е била една от целите на метежа...

......................................................................
http://www.drago.info/
samuil
04 Фев 2018 21:30
Мнения: 1,716
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Започва Жан в производството, а после е бил даже и ОТК .. поне сестра ми така ми е казвала ..
samuil
04 Фев 2018 21:33
Мнения: 1,716
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
щурчо 04 Фев 2018 21:31

Ъхъм, туй да "работиш" като камсамолски кадър е ноо трудна и отговорна работа.
1 годин стаж у камсамолскио апарат требе да се зачита за 10...
В "Биомашиностроене" , какъв комсомолски кадър е бил ?? Като е ставало дума са ми споменавали, че е бил ОТК ..

П.П
Мога да звънна, да питам кака .. ?
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: samuil
Свежарков
04 Фев 2018 21:56
Мнения: 2,500
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Сравнително лесни за разбиране събития. Водещо беше предателството в БСП, извършено с различни средства от няколкото групи продажници и подлеци на Позитано. Разбира се, играеха по външна поръчка с главна цел организационно-кадрово разбиване на БСП, разколебаване и попиляване на електората й компенсаторно засилване на СДС, чрез резките огромните скокове на долара натрупване на пари за следващото правителство, други за открадване от информирани подбрани спекуланти, както и около 300 млн щ. д. за Сорос.
Решението в полза на БСП беше много просто, но не го допуснаха както заговорниците, така и Жан Виденов, който гореше от желание да се провалят Първанов и Добрев, които бяха сред свалилите го. Те наистина се провалиха в очите на социалистите и на почтените хора в страната, които естествено не понасят предателите, но провалът им беше прикрит от възползвалите се от него, както и от поръчителите отвън, а за целта уредиха два мандата на главния си далавераджия Първанов. А просто трябваше на 11-12 януари след погрома на НС и обявяването от СДС, че го напуска, да го напуснат и да. Елементарно и печеливше 100%. На колене щяха да ги молят да се върнат, защото новият президент не беше встъпил в длъжност, а не можеше да стане без парламент. Нямаше да има свърхинфлация, дандании по улиците, големи загуби за населението и държавата.
Но... Оттогава БСП не може да се надигне, няма и да може.
samuil
04 Фев 2018 22:07
Мнения: 1,716
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
щурчо
04 Фев 2018 21:55
Начи е разбирал от био машини.
Макар да е завършил Международни икономически отношения в Московския държавен институт по международни отношения. Голем корифей..
Корифей не знам, ама за преподавател го хвалят - май вече е доцент ..
Знае английски, френски, руски и арабски ...

П.П
Абе завършил с отличие .. ама баща му - железничар, а самият Жан - роден и живее в Пловдив - панелките на Филипово .. Семейството - с православни корени ..
#кой къде да го изтегли по София?

В министерство? .. я да си е в Пловдив , то заводи има ...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: samuil
AzUrAL
04 Фев 2018 22:50
Мнения: 4,134
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
роден и живее в Пловдив
Една от причините защо днес сме на това дередже! А има нечовеци, които му се и кефят. Поврага.
annetaz
05 Фев 2018 05:18
Мнения: 1,741
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Хроника на грабежа. Съответно представен като революция на масите. Колко хубаво да впрегнеш балъците да ти свършат мръсната работа? Олигархията си оплете кошницата, а спестяванията на хората, заплатите, пенсиите бяха унищожени. Що някои Цоциалисти се уговориха с метежниците от СДС-то? Ами, защото явно им е обещана част от баницата. Да участват в грабежа и да узаконят придобитото, да си отпишат кредитите и дълговете, да спечелят от курса на долара. Да участват в приватизацията! Куфарчета, а? Луканов раздавал куфарчета??? И що не взе няколко за себе си?! Просто източиха банките и ги фалираха после. Ама неграмотните мишлета кво разбират от шашми?! Те все са на улицата за морал и против комунистите. Блазе на елит, който има такъв малоумен и необразован народ с промити мозъци от идеалите на комунизма. Никой на Запад не би протестирал за такива глупости! Защото там си знаят интересите.
Kinks
05 Фев 2018 07:44
Мнения: 458
От: American Samoa
Скрий: Име,IP
198 МЕТОДА ЗА МИРНИ ДЕЙСТВИЯ по Джин ШАРП

http://energywatch.blog.bg/politika/2012/04/07/198-metoda-za-mirni-deistviia-po-djin-sharp.936483
Olvido
05 Фев 2018 07:55
Мнения: 9
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
За вас ,Четвъртокласници ,един урок от ЧОВЕК И ОБЩЕСТВО /ЧО,както го пишете като учебен предмет в програмите си /

"....Един познат, преобразен в тъмносин, не се стесняваше да ми каже: "само едно трупче ни е нужно".

Пред президентството огромна тълпа, очакваща резултата от срещата, готова да освирква и малтретира представителите на левицата. Журналистите издевателствуват: влезли през задния вход, не смеели да застанат пред народа (!) и да го погледнат в очите. А този народ е събран именно, за да издевателствува. С "Ура" и "Победа!" посрещат вестта за върнатия мандат. Решението е да се назначи служебен кабинет и избори пред ултиматума на СДС. Макар Стоянов лицемерно да заявява, че победител е България, всички ръководители на СДС ликуват с тълпата пред "Св. Ал. Невски" с възторжени викове "Победа!". Виждаха се разплакани дами и ожесточени мъжки физиономии. По медиите журналистите се захласват в превъзнасянето на П. Стоянов - мъдрец, спасител и какъв ли не още. Друго мнение не се допуска. По едно време зърнах, че показват част от пресконференцията на Първанов..."
  Мнения:40 Страница 1 от 2 1 2 Следваща