Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Ядрени държави гневни на САЩ заради нова доктрина
  Мнения:18 1
Karata79
04 Фев 2018 19:45
Мнения: 121
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Обаче след две световни войни на немците не им дават да си играят с такива играчки, които иначе лесно може да си произведат.
А Израел о ткога официално е ядрена държава?
Прабулгар
04 Фев 2018 21:10
Мнения: 32
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Израел е ядрена сила от 10-на петилетки поне. Но си мълчи стратегически. А щом такива напреднали демокрации като Иран, Русия и Китай са пропищяли значи всичко е наред.
Гладиатор
05 Фев 2018 00:05
Мнения: 8,097
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Същите хора, които предполагаемо вярват, че използването на оръжия за масово унищожение е престъпление срещу човечеството... говорят за нови оръжия, които да заплашват или използват срещу съперници", допълни той.
Западна ценностна система, значи, всичко е наред
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Гладиатор
profesionalist
05 Фев 2018 04:07
Мнения: 583
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Големите атомни бомби логически са почти неизползваеми заради високата радиация.Но миниатюрните атомни бомби са много практични и с тях може да се води спокоино война по всеко време.Браво на Г-н Дончо!
Butch
05 Фев 2018 04:33
Мнения: 5,863
От: United States
Скрий: Име,IP
миниатюрните атомни бомби са много практични и с тях може да се води спокоЙно война

Трябва да имаш PhD от Stanford University, за да пишеш такива евфемизми. Браво на теб.
На жена ми след 2 години работа като учител по математика в Los Gatos middle school не ѝ дадоха "tenure" макар че им направи училището "distinguished" по математика.
Директорът ѝ написал като причина: " I can not say in full confidence, that for years to come ....(името на жена ми) is the best fit for Union Middle School."
Та той имаше степен от Stanford. Така се пише...
Кой може да каже "for years to come" какво ще стане?
Редактирано: 6 пъти. Последна промяна от: Butch
mi6osp.
05 Фев 2018 07:22
Мнения: 4,714
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Но миниатюрните атомни бомби са много практични и с тях може да се води спокоино война по всеко време.

Има само един мъничък проблем- ако използваш удари с практични миниатюрни атомни бомби, ще получиш удари с още по-практичните максимално мощни атомни бомби.

Доктрината на САЩ за война с миниатюрни атомни бомби е разбираема- САЩ нямат нито ядрени материали за производството на нови големи ядрени оръжия , нито технологии и възможности да построят мощни ракети, способни да носят големи ядрени оръжия. А с всяка следваща година в остарелият им ядрен арсенал остават все по-малко годни за употреба големи ядрени оръжия.

pirx71
05 Фев 2018 07:38
Мнения: 599
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Големите атомни бомби логически са почти неизползваеми заради високата радиация.Но миниатюрните атомни бомби са много практични и с тях може да се води спокоино война по всеко време.Браво на Г-н Дончо!


Използването на тактически ядрен боеприпас срещу ядрена държава, води до ответна употреба на стретегически такъв.

А "миниатюрните" ЯБ се конкурират успешно от термобарично оръжие (по-евтино и няма РА).
vse_oshte_jiv
05 Фев 2018 08:46
Мнения: 253
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Прочитайки статията, престанах да се чудя, защо руснаците си спомниха за проекта на Сахаров и ко за създаването на пролив между Канада и Мексико и започнаха да спорят за името му - Сталински или Путински. Джендъри американски, само сопа ги оправя.
Mrx++
05 Фев 2018 09:13
Мнения: 20,830
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
profesionalist
Но миниатюрните атомни бомби са много практични и с тях може да се води спокоино война по всеко време.Браво на Г-н Дончо!
Ей големи професионалисти се извъдиха между новите юнаци. Да си чувал за новата руска ракета "Сатан 2", дето с един удар може да изтрие цял голям щат на САЩ. Пък казват, че не може да бъде открита, докато не каже "бум". След един такъв малък ядрен удар, ще последва едно такова "бум", пък и повече.
inventus
05 Фев 2018 09:20
Мнения: 2,583
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Всъщност американците се връщат към старата си доктрина за ограничена ядрена война/или може би никога не са я изоставяли/ ! Несъстоятелността на тази доктрина им беше заявена ясно още преди двадесет години от останалите страни притежаващи ядрено оръжие.Несъстоятелността на тази доктрина е добре известна на целият свят и тук колегите във форума ясно са я дефинирали.Всяка употреба на ядрено оръжие независимо от калибъра му даже и независимо от това дали е успяло да причини някакви щети или не мигновено ще доведе до свръх ескалация на войната.А що се отнася до Русия тя няколкократно заяви че следващата война няма да се води на тяхна територия.Убеден съм че зад това изявление стои и възможността да го направят.Същото важи и за Китай.Това което правят в момента САЩ и все едно да драскаш със ножа по косъма на който виси дамоклиевият меч над главите на човечеството.Тъпа и безотговорна игра.Не съм убеден че със нея ще успеят да впечатлят особено много хора като руснаците които са свикнали да си играят на "руска рулетка"но ето че уравновесените китайци се вбесиха. Което за хора следящи международната политика е много кофти сигнал.
Дорис
05 Фев 2018 09:43
Мнения: 26,526
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
руснаците си спомниха за проекта на Сахаров и ко за създаването на пролив между Канада и Мексико и започнаха да спорят за името му - Сталински или Путински.


Банални имена. Пролив Елена Бонер, разбира се!
deaf
05 Фев 2018 11:11
Мнения: 386
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
То бива политическо пристрастие,но на някои колеги то е безумно! И явно не са чели новата доктрина на САЩ.
Да не говорим,че Путин ПРЪВ обяви,че Русия ще използва ядрено оръжие ако се наложи.
mi6osp.
05 Фев 2018 15:30
Мнения: 4,714
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Да не говорим,че Путин ПРЪВ обяви,че Русия ще използва ядрено оръжие ако се наложи

А да говорим, че САЩ първи са използвали ядрено оръжие, при това без да се наложи , че винаги са заплашвали първи да използват ядрено оръжие-за последен път срещу Северна Корея, че всяка тяхна ядрена доктрина включва нанасянето на първи удар, на изпреварващ удар, на глобален изпреварващ удар, че заради този първи удар са разположили ядреното си оръжие в базите си по целия свят, така че при война смъртоносни ядрени удари да получат неядрени държави- Япония, Германия, Турция, Италия...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mi6osp.
sw
05 Фев 2018 15:30
Мнения: 290
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Ако би мирно седяло, не би чудо видяло". За късопаметните, Путин пръв заплаши с използване на атомно оръжие, а тези дни заяви, че успешно се изпълнява програмата им за обновяване на ядрения арсенал. Разпалването на една нова студена война (i) оправдава програмата му за превъоръжаване на Русия и (ii) го прави все по-незаменим в очите на батюшките.
Сашко
05 Фев 2018 18:10
Мнения: 101
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Я пак! После тов. ЗИП бил клоун. Накрая наистина Путин ще се окаже виновен ако използват за втори път нюкове над мирни граждани ( доколкото северните корейци могат да мирни, де )
  Мнения:18 1