Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Лифтът на Симеоново замръзна
  Мнения:14 1
sydran4o
13 Яну 2018 13:31
Мнения: 225
От: South Georgia and the South Sandwich Islands
Скрий: Име,IP
Дайте му на Цеко и Бистришкото бранище и торфеното бранище и де що още има малко природа на Витоша, к'ъв ски център ще спретне - за чудо и приказ и писти и лифтове и хотели и водохващания. А то иначе за какво да се мъчи да подържа лифт - чиста загуба - некви мизерни 15 кинта на човек в двете посоки...
3biri
13 Яну 2018 13:44
Мнения: 679
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ами вземи ги ти! Плати ги и ги вземи!
Доси
13 Яну 2018 14:21
Мнения: 11,438
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Лифтът на Симеоново замръзна

Нищо, на Банско не е замръзнало... там всичко е шеС!
Малко ще почакате на кабинката, но то така е като не искате да подкрепите Цеко за втора кабинка... а Витоша, макар че ви е съвсем близо, през крив макарон ще я гледате! Стискате се за хотел, а? И за ресторант? Ще ми спите в къщи и ще ядете сандвичи!?! Я марш на Банско бързо!
sydran4o
13 Яну 2018 15:21
Мнения: 225
От: South Georgia and the South Sandwich Islands
Скрий: Име,IP
Не си спомням друг подобен случай

Няма и как да си спомниш. Лифт, замръзнал при минус 8 градуса (абсолютният минимум, регистриран на горната станция за събота 13 Януари https://www.windyweek.com/spots/bulgaria-sofia-aleko?lang=bg) е или излключително лошо подържан, или се касае за умишлена провокация.
Типичният за Цеко рекет, упражняван вече доста години.
PlaNed
13 Яну 2018 15:50
Мнения: 4,030
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Въжето на лифта Симеоново – хижа „Алеко” е замръзнало заради на рязката промяна на температурата през нощта.
Не разбрах, това е съпътстващо европрецедателтвуванетому мероприятие ли е или чиста форма на СЪБОТАш?
Питам за резкия спад на температурата!
Michael_P
13 Яну 2018 16:28
Мнения: 1,756
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ех, какви минусови температури имаше някога. Какви ски какво нищо! Карал съм при минус 29 под Черни връх! Долу в София този ден беше минус 22!
Zaro
13 Яну 2018 16:52
Мнения: 3,852
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А въжетата на другите лифтове на Витоша също ли са замръзнали?
Баща ми е един от инж. конструктори на Драгалевския лифт, който го надживя. Аз като инж. съм се интересувал от него за лифта, но не съм чувал за замръзване на въжета. Баща ми беше и в комисията по приемане на Княжевския лифт, при който още след пускането му се бяха освобдили от носещото въже кабинки и бяха предизвикали падане на кабинки. Баща ми и колегите му от ДИО Машпроект са подписали приемателния протокол с особено мнение, съгласно което са предвидили, че заключващото устройство на кабинките към въжето може да не заключи докрай кабинката. По време на следствието баща ми беше викан в прокуратурата като свидетел, а не като подсъдим именно за това си особено мнение в приемателния протокол. Имаше осъдени, май кмета на София по това време и други от комисията. И за този лифт съм говорил с него, но и за него не съм чувал, за замръзване на въже.
  Мнения:14 1