Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Управляващите катастрофираха с мерките срещу катастрофите
Отиди на страница:
  Мнения:54 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3
FuFighter
03 Яну 2018 12:41
Мнения: 1,572
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
...защо при не знам колко си адресни регистрации /постоянна, моментна, не знам си ква си/ се оказва невъзможно откриването на индивида? защо наказанията, наложени от мвр, тенденциозно не се събират?

сепак в нап са регистрирани всички трудови договори и не е проблем човек да бъде издирен на месторабота, не само на разни фейк адреси. може и директно от работодателя да се вземат глобите, или запор някакъв да се направи /и да не може в момента, може да се промени законовата база в този смисъл/. за да има 10-15% събираемост на актовете на мвр си има причина.


1. Защото има един Закон за гражданската регистрация, според който в определен срок трябва да се регистрираш, но ако не го направиш, пък и ако е изтекъл едногодишният срок за налагане на административната СМЕШНА санкция, то ще се водиш на старите си адреси, пък ще живееш където си искаш. И никой няма да те знае. Затова по белите страни има адрес за кореспонденция, на който получаваш всичката си кореспонденция - глоби, известия и т.н. И всичко изпратено там се приема за получено и връчено. Без хъмта-мънта.
2. Кой не събира тенденциозно глобите? МВР ги налага, разнася АУАН, НП-та и фишове, с което си изпълнява задължението. Доколкото успява да намери хората. Но има там един член от ЗАНН, че на който не се знае адреса, то наказанието се приема за връчено. Но наскоро имаше разни тълкувателни решения в този аспект и се оказва, че това не било точно така. Да не говорим, че след това документите се изпращат в НАП. Тя ли не ги събира тенденциозно? Защо ли?
3. Кка ще издириш някой по месторабота, ако не е регистриран? Ганьо бачка в сивия сектор и чрез работодателя може да издириш само тези, с надлежно регистрирани трудови договори. Ама НАП защо не ги дири? Няма информация ли?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: FuFighter
Тъпо Говедо
03 Яну 2018 12:58
Мнения: 2,041
От: 0
Скрий: Име,IP
onzi
03 Яну 2018 11:15
тъпото говедо, естествено, отново е оправдало прякора си, а сгугню с лекота сгугни, приплъзвайки се по следствията, а не по причините.

А световно неизвестния титан на мисълта onzi ( ) дава оценки на останалите, вместо да коментира статията, както е според правилата за участие тук.
Mavrodinov
03 Яну 2018 13:58
Мнения: 850
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Хубави предложения, особено от 67. Не съм съгласен само за някои ограничения от 60 по първокласни пътища заради кафенета и бензиностанции. Всеки трябва да обезопаси обекта си. Има правила. А за наказанията. Може и по крайни мерки. За тежки нарушения- няколко тояги на голо, публично в центъра на селището по местоживеене. Срамът е много възпитателен.
Lufthans
03 Яну 2018 14:35
Мнения: 505
От: Germany
Скрий: Име,IP
Ако е правилна таблицата, то трябва да спада след 24 годишна възраст и пак да се вдига след 65.
67, по точка 4 има разлика от земята до небето с вашето село. Пример: две ленти за изкачване пред Шереметя посока Търново, дължина около 2 км. Международен път Е75 . По средата някъде "изсрано" капанче без ленти за намаляване и ускоряване. Съответно знак 60. От Белокопитово до Ябланица (между парчетата магистрала) има десетки подобни примери. Щото някой намерил някой лев да мушне, че да си построи бараката до главния път. Обратния пример: на новата магистрала за Ниш има построени намаляващи и ускорителни ленти към... нищото. Просто местата където ще се строи са определени предварително и всичко необходимо е предприето предварително.
Nafarr
03 Яну 2018 15:03
Мнения: 2,705
От: 0
Скрий: Име,IP
В края на 2017 г. гледах репортаж по френски канал за жертвите на пътя у тях - около 1000 (хиляда).
Заключението бе, че това е твърде много - във Великобритания са били само 230 (двеста и тридесет) при сравнима численост на населението (над ШЕСТДЕСЕТ милиона, не ШЕСТ-СЕДЕМ като у нас).

Та наблегнаха на факта (оправдание?), че френската пътна мрежа била много по-гъста (дълга) от британската, а и посочиха, че макс. скорост в Лондон е ограничена до 48 км/ч, а на магистрали - до 112 км/ч.

Разрешеното съдържание на алкохол за британците обаче било 0.8 g/l, а за французите - 0.5 g/l, като за младите водачи от 2015 г. е 0.25.
Глобите във Великобритания обаче били по-драстични, т. е. големи, а отнемането на книжка при шофиране в алк. опиянение - пожизнено.

Nafarr
03 Яну 2018 15:03
Мнения: 2,705
От: 0
Скрий: Име,IP
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Nafarr
dobadoba
03 Яну 2018 15:29
Мнения: 5,676
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Nafarr, ,
Само ще добавя, че глобите на Острова(и като цяло на Запад) се плащат.
Получаваш си фиша в пощенската кутия и не ти и идва на ум, че може да не платиш в срок.
onzi
03 Яну 2018 16:04
Мнения: 9,004
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Само ще добавя, че глобите на Острова(и като цяло на Запад) се плащат.


а тука тъпото говедо даже не може да разбере кви тъпотии пише, примерно
Само едно: смяна на чипа с цел редуциране игнорантщината, дебилизма и арогантството.
Кога? - Никога.
не е никога, тъпо говедо, точно моментално след пресичане на границата чипът се сменя и нашите шофьори стават едни от най-дисциплинираните.

как се получава - тайна. за теб.
onzi
03 Яну 2018 16:06
Мнения: 9,004
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
фу файтър,

не ме апострофирай мен. вече писах, че до сегашната абсурдна ситуация се стигна след множество изменения на закони, закончета, наредби и наредбички.

намери народния си представител и то накарай да предприеме необходимите промени.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: onzi
Lufthans
03 Яну 2018 18:17
Мнения: 505
От: Germany
Скрий: Име,IP
Aldycrown, аз съм застраховател, но това е най-простото обяснение с едно изречение. Иначе автотарифата ни на главния ни пазар се смята ежедневно на база около 160 променливи.
  Мнения:54 Предишна Страница 3 от 3 1 2 3