Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Нарушение. Какъв мораториум ни трябва днес
Отиди на страница:
  Мнения:27 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
JKMM
21 Дек 2017 20:20
Мнения: 686
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
(Едно не разбирам: колко маски трябва да паднат още?)

...от най-високо място се сее разложение на ценностите, дехуманизира се обществото, атакуват се вековни негови устои. Това не се прави по невнимание, от незнание или от банална простотия. Това се върши по някаква зловеща целесъобразност, която преследва полезен за някого резултат.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: JKMM
маргаритка2
21 Дек 2017 20:44
Мнения: 20,863
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
SgtTroy
21 Дек 2017 20:51
Мнения: 6,418
От: Mauritius
Скрий: Име,IP
Sapatero
21 Дек 2017 21:20
Мнения: 69
От: Philippines
Скрий: Име,IP
wvw
21 Дек 2017 21:22
Мнения: 857
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
И аз за автора-
И аз се чудя на гьонсуратлъка на гласувалите морториума и менторите им- менди и др. де не ми идват на ума! Имаше нейде публикувани списъци на гласувалите за мораториума. Трябва да си ги разпечатаме и да са ни пред очите дълго още време!
BuboLechka
21 Дек 2017 21:41
Мнения: 4,277
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Да де, само, че Гайдарски не е на това мнение.
Аз си имам съмнения, но не съм компетентна.
https://offnews.bg/politika/eksministar-gajdarski-prezidentat-se-e-obarkal-s-vetoto-varhu-morator-670877.html
BuboLechka
21 Дек 2017 21:41
Мнения: 4,277
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А Гайдарски е от другия отбор.
ЛУИЗ ХЕЙ http://www.mila.bg/article/5289572
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: BuboLechka
Angel Kandiloto
22 Дек 2017 04:34
Мнения: 3,753
От: Burkina Faso
Скрий: Име,IP
Експериментални лекарства . Какво означава ? Кой ги измисля ? Колко струват ? Какъв е положителния ефект ? Какви са страничните ефекти ? Кой има възможност , да измисля , да предлага и да произвежда такива ? Ако има възможност да измисля , да произвежда и да предлага такива препарати , защо не го прави безплатно а даже и
да плаща за експериментите !? Много въпроси има и все са без отговор ! Всъщност , Честита Коледа и Весела Нова Година или Щастлива !
neonov
22 Дек 2017 11:51
Мнения: 8
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Щурчо,
пожелавам ти, да имаш нужда от тази надежда ....
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!
Лабдев
22 Дек 2017 16:21
Мнения: 203
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не е много ясно за нас, близо 100 %, какви са въпроснте молекули, както и всички процедури, които инициаторите на мораториума са мислели да използват за хората, които са щели да бъдат потърпевши от него. А и самото противопоставяне на моратория си беше като Левски-ЦСКА и всички подобни опозиции - черна-червена точка, горе - долу Стамболов, и й-вече старата партия на народа - новата партия на народа. Който знаеше точната информация и имаше "експертизата", само той беше наясно. Пари, човешко здраве, продължен или спасен живот, нерви и утехи, всичко е малко сложно и диалектическо. Единство и борба. Хляб имаме горе-долу, зрелища - също, ама не вреди още едно. Ако броим главните действащи на повърхността лица - един мъж и две жени срещу един мъж. Понеже се разминах с молекулите - рязането беше майсторско и съдбата беше с мене, говоря така. А ако беше иначе - кой знае какво щях да мисля и казвам, ако ме имаше въобще сега. Но има и друго: отдавна върху спасяването на хората от едно или друго има нещо като мораториум с много частни случаи. Който помни филма "Хирурзи" или е минал през подобни перипетии знае какво значи да се бориш за човешки живот в рамките на действителността (на закона и извън него дори). На болния или на близките може и шамар да се удари, ако е от полза за делото. А не винаги краят му го увенчава, уви, със и без въпросните молекули. И само за тях ли парите са хем спорни, хем не стигат? Белоградчишката болница била скоро ремонтирна и обзведена (санирана ...) и сега няма работа, респективно кадри, пари, перспектива.Кой я направи такава, че да я закрият. Боята, техниката ... всичко друго. Всяко ли лице (дете, старец, инвалид, трудещ се, експлоататор, плеймейтка, шизофреничка и тутти кванти) у нас има еднакъв шанс да живее и животът му да е песен? Колко струва един спасен или поддържан живот - никой не обяснява, а всички са съгласни, че безплатен обяд няма. Само дето той, обедът, е от лев (баничка в Южна България) до стрелба в заведението (пак там). Едни си го плащат, груги си го вземат, и все в рамкита на закона. А дори и умерен прогрес няма.
Moite5stotinki
22 Дек 2017 16:31
Мнения: 758
От: Estonia
Скрий: Име,IP
Решението е в диагностиката. Масова диспансеризация по системата лайфскен. На специален томограф ти правят снимка на цялото тяло и след година пак, след това сравняват снимките и намират разликите (специалисти не трябват софт и искуствен интелект прави оценката) предварително разбиват хората на групи (пушачи, пиячи, наследственни и др...) и т.н. по е евтино от 1 инжекция за 7хил лв която се удря на всеки 45 дена докато свършат парите....
Moite5stotinki
22 Дек 2017 16:42
Мнения: 758
От: Estonia
Скрий: Име,IP
Обикновенна бюрократична пиар технология. Забелязъл Царя че короната не блести достатъчно. Пари в хазната няма, иновации няма и пуска стар изтъркан трик с бушон на ниско но отговорно ниво който дръпва ръчната бюрократична спирачка и след време (системата е инерционна) стона стига до Царя който решително застава зад интересите на раята, премахва (категорично, силово, безусловно...) пречките с много шум по пресата и.... короната почва да сияе с пълна сила до следващите ...праздници...избори и т.н.
  Мнения:27 Страница 1 от 2 1 2 Следваща