Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Китай и Русия се обидиха на САЩ, че ги считат за заплаха
Отиди на страница:
  Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
venstar
19 Дек 2017 21:54
Мнения: 1,779
От: Germany
Скрий: Име,IP
Русия се опитва да възстанови статута си на велика сила и да установи сфери на влияние в близост до границите си

Ауу, колко лоша тази Русия!!! Да иска да разкара великите демократизатори от границите си!!
Казуса
19 Дек 2017 21:59
Мнения: 19,403
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Китай се опитва да измести САЩ от Индийско-Тихоокеанския регион, да разпростре своя модел на държавна икономика и да пренареди региона в своя полза... Русия се опитва да възстанови статута си на велика сила и да установи сфери на влияние в близост до границите си."

Пък Щатите не щат да пускат награбеното. Не е ли време светът да наложи икономически санкции на Вашингтонския режим, за да го принуди да промени политиката си?
Ганий
19 Дек 2017 22:02
Мнения: 13,124
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Мдааааааааааа..........
Режимът на Тръмп си показа миришещите на сяра роги, опашка и копита...
Bacho Кольо
19 Дек 2017 22:09
Мнения: 23,357
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Китай се опитва ... да разпростре своя модел на държавна икономика и ...

Защо ли пък ми се чини, че това твърдение е съшито с бели конци?!?
Казуса
19 Дек 2017 22:23
Мнения: 19,403
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Большинство стран в ГА ООН не поддержали антироссийскую резолюцию по Крыму
https://vz.ru/news/2017/12/19/900409.html

Въпреки конвулсивните напъни на Вашингтонския режим да съхрани еднополюсния модел, светът се отърсва от отровната си плесен.
hans1971
20 Дек 2017 06:10
Мнения: 190
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Искам да направя донос. Бате Пешо е измислил нов майтап и го разправя на всички. Не се казва, вика русия, ами просия.
dobadoba
20 Дек 2017 10:41
Мнения: 5,407
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
За добро или за лошо, светът от едно- става много-полюсен.
Дончо & Ко едва ли могат нещо да направят и ще трябва да свикват.
Пакс хАмерикана се задържа през 1990-2010г...
Mrx++
20 Дек 2017 15:55
Мнения: 20,745
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Китай и Русия искат да оформят свят, който противоречи на американските ценности и интереси",
Баф, теи ценности, пък и интгересите на САЩ са много широки.
"Китай се опитва да измести САЩ от Индийско-Тихоокеанския регион, да разпростре своя модел на държавна икономика и да пренареди региона в своя полза... Русия се опитва да възстанови статута си на велика сила и да установи сфери на влияние в близост до границите си."
Па що не, каква им е работата на САЩ в теи райони. Обаче най-сътрашното за САЩ е, че тези страни ще заменят резервната валута-доларът, който де факто представлява облигации, ъ.е. дълг. Щом петролът, китайските и др. стоки не се купуват с долари, този дълг, въобще не може да се изплати.
"По пътя на приемане на съвременни форми на подривни тактики Русия се намесва във вътрешнополитическите работи на страни по целия свят. Комбинацията от руските амбиции и растящите военни възможности създава нестабилна граница в Евразия, където рискът от възникване на конфликти расте заради погрешните сметки на Москва"
ха, ха, пък САЩ са вода ненапита в това отношение. Те никъде не се месят.
Ние се сблъскваме с терористични организации, транснационални престъпни мрежи и други, които разпространяват насилие и зло по целия свят",
които сами си създават да изпълняват техните мръсни поръчки, а като се обърнат срещу тях ревват "Кой ми ср. в гащите.
Гладиатор
20 Дек 2017 19:54
Мнения: 8,049
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Да се чуди човек да се смее ли или да реве... макар че, цинизмът и безочието се имат отдавна за мяра от САЩската политвърхушка
Новата стратегия за национална сигурност на САЩ посочва Китай и Русия като "ревизионистки сили", които подкопават американските интереси и ценности. "Китай и Русия искат да оформят свят, който противоречи на американските ценности и интереси
Някой си подкопавал американските интереси и ценности ... единствено правилните и ... натрапвани на Света с около 750 САЩски бази.
Как смее ....
Китай се опитва да измести САЩ от Индийско-Тихоокеанския регион, да разпростре своя модел на държавна икономика и да пренареди региона в своя полза... Русия се опитва да възстанови статута си на велика сила и да установи сфери на влияние в близост до границите си
Някой се опитвал да прави влияние в близост до границите си .... А кои са тези дето не искат да имат влияние около границите си ? -- Империалистите - колониалисти -- те установяват сфери на влияние далеч от границите си, по цялата Земя и считат цялата Земя за тяхна собственост -- нарича се империализъм
Империята на Злото -- САЩ от десетилетия тероризира света със своите си ценности, обявени за единствено правилните
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
HBK
20 Дек 2017 21:44
Мнения: 2,807
От: United States
Скрий: Име,IP
Господа,
Ако сте обърнали внимание на някои подробност в Националната стратегия на Тръмп, не може да не Ви е направило впечтление, че той разглежда не само Русия, но дори и Китай като регионални сили, заплашващи американските интереси по света. Да, САЩ са наистина империя, световен жандарм. И това статукво не само не може да бъде отречено, но то не може да бъде променено. Може само да бъде констатирано. А Русия, както и Китай са обидени, че ги посочват като заплаха. А било трябвало да са горди, че са удостоени с тази чест.

Китай се опитва да измести САЩ от Индийско-Тихоокеанския регион, да разпростре своя модел на държавна икономика и да пренареди региона в своя полза... Русия се опитва да възстанови статута си на велика сила и да установи сфери на влияние в близост до границите си."


Истинската сила в Тихоокеанския регион е не Китай, а Япония. И тя лесно може да бъде противопоставена на Китай (или Северна Корея). Положението в Черноморско-Средиземноморско-Близкоизточния регион е още по-нестабилно. Там са поне 5 претенденти за регионални лидери – Русия, Турция, Иран, Израел и Саудитска Арабия. Тяхното взаимно противопоставяне е още по-лесно. Наскоро един от „лидерите“ осъзна в какво тресавище е затънал и смирено започна оттегляне от него. От „Тресавището“, де. След което недотам бодро рапортува пред собствения си народ “Mission Accomplished”. Подобно на един друг президент, който преди 15 години докладва същото. Но войските му все още си стоят ... в Ирак.

P.S. Правото и Моралът често влизат в конфликт. В такъв случай по-мъдрите хора казват "Правото е на по-Силния". Останалите го критикуват. Силния, де.
HBK
20 Дек 2017 21:48
Мнения: 2,807
От: United States
Скрий: Име,IP
P.S. САЩските военни бази по света бяха 750. Сега са над 900. Включително и в България. Това само за протокола.
Bacho Кольо
20 Дек 2017 21:51
Мнения: 23,357
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Вземи протокола, смачкай го на малка топка да се омекоти, скъсай листа на две части и им намери подходящо приложение.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Bacho Кольо
Warrior
20 Дек 2017 22:53
Мнения: 1,545
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
P.S. Правото и Моралът често влизат в конфликт. В такъв случай по-мъдрите хора казват "Правото е на по-Силния". Останалите го критикуват. Силния, де.

Това са "мъдростите" на дивашките племена, както и на "мъдри хора" като Фюрера, които никога не са престанали да бъдат роби на собствените си илюзии за превъзходство.
Не е лошо някои вече да намерят изхода от пещерата.
Кире
20 Дек 2017 23:02
Мнения: 4,287
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Териториите, контролирани от англо-саксите са огромни. Те следва да се приемат като хомогенна сила, така че не става дума само за САЩ. Например САЩ и Канада само превъзхождат като територия Русия, а като население са доста повече. Ако прибавим към тях и Австралия и контролираните от Великобритания територии, нещата стават съвсем различни. Влиянието на британците и американците и в други държави прави светът все пак еднополюсен.

ПП. Това е основната причина за Брекзит. Англоговорящите трябва да се броят за отделна сила и отделна лига. От тая позиция Китай и Русия са регионални сили. Дали се надценяват или подценяват китайците и руснаци, съвсем скоро ще си проличи.
Гладиатор
20 Дек 2017 23:56
Мнения: 8,049
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Кире20 Декември 2017 23:02
Териториите, контролирани от англо-саксите са огромни.
На алчния и болния за власт никога нищо не му стига. Той иска да погълне всичко, целия свят. И да властва над света во веки *.
А други имат това за редно, не вдявайки, че еднополюсен свят е като една партия, в случая -- не отделнодържавен, а глобален, международен, тоталитаризъм на Свръх силата...

------------
* Да не чивъркаме, кои са създателите и владетелите на САЩ, що за хора са и каква е нравствеността и светогледа им и до колко им пука за славяни и за западноевропейци, дори. И можем да разберем, какво ни очаква във свят завладян от САЩско-Британската империя.
HBK
21 Дек 2017 00:30
Мнения: 2,807
От: United States
Скрий: Име,IP
И можем да разберем, какво ни очаква във свят завладян от САЩско-Британската империя.


Амчи, очаквайте. Други ваши другарета бяха по-нетърпеливи ... и заминаха натам, към Империята, де. А някои дори изпратиха отрочетата си. За по-сигурно.
Други все още търсят изход от ... пещерата. А трети са намерили приложение и за протокола. Във всички случаи от напъните на единия и на другия ухае на ... пещерно изп.ажнение. Манталитет на хора с объркан мироглед.
Гладиатор
21 Дек 2017 00:37
Мнения: 8,049
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
НВК, да имаш достойнство и да не допускаш някой да властва над тебе и да жандармерийства над тебе е пещерно изпражнение, ли? А да се кефиш да те таковат, мачкат, жандармят ... Тоя кеф прилича на нащо като садо-мадо ...
Манталитет на хора с объркан мироглед.
wreckage
21 Дек 2017 00:56
Мнения: 29,166
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Donald Trump threatens to cut aid to countries over UN Jerusalem vote

General assembly to vote on rejecting US recognition of city as Israeli capital
Trump: ‘We’re not going to be taken advantage of any longer’

https://www.theguardian.com/us-news/2017/dec/20/donald-trump-threat-cut-aid-un-jerusalem-vote

оранжевият идиот нее ноо добър ф печеленето на съюзници.
Moite5stotinki
21 Дек 2017 04:43
Мнения: 519
От: Estonia
Скрий: Име,IP
в предните стратегии голяма заплаха беше затоплянето, сега нито дума явно въпроса е решен...
Bacho Кольо
21 Дек 2017 10:02
Мнения: 23,357
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
И Еболата
  Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща