Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
БСП подстрекава народа за водни бунтове
  Мнения:7 1
Firmin
12 Дек 2017 22:10
Мнения: 33,357
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ами ... нормално. Проекти, проектчета, фондове, фондчета ... Свърши се тая. Нататък разходите по поддръжка и реновиране на ВиК мрежата - ползвателю водочерпцу. Инвестициите в нови - тоже. И възпитателен ефект. Да се научи това племе безхаберно накрая, че водата е богатство, че е безценна, щото е живот. БСП, вместо да реве за цената, да затегне контрола върху разходването на средствата чрез представителите си в местното самоуправление. Ама за това се иска да знаеш, да можеш и да работиш. Не да лаеш.
Пикачу
13 Дек 2017 08:54
Мнения: 7,801
От: South Africa
Скрий: Име,IP
Фирмин, много късно живееш, народът отдавна пести всяка капка вода.
Което не може да се каже за водните дружества.
А Корни знае добре, че ВиК са една от хранилките на всяка управляваща върхушка, но пък когато си на сухо вече осем години, почват да те хващат бесовете.
mick
13 Дек 2017 09:41
Мнения: 7,962
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не е проблем водата - тя е евтина. Услугата за доставяне на водата до самият имот е скъпа - щото има скъпа инфраструктура която трябва да се поддържа. Също отвеждането на мръсната вода е скъпо.

Иначе който иска евтина вода - отиваш на язовира или пречиствателната станция и си купуваш колкото кубика искаш по 1-2-10 стотинки.

Та тая скъпа инфраструктура не може да се поддържа с цени на база консумация.. щото все по-малко се консумира но пък инфраструктурата си остава и постоянните разходи също.. та се получава омагьосан кръг - постоянно се вдигат цените, и все не стигат парите. щото разходите се делят на все по-малко консумирани кубици вода.

wreckage
13 Дек 2017 12:30
Мнения: 29,166
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Пред БНР шефът на регулатора Иван Иванов обясни, че цената е свързана с обявената програма от правителството, свързана с подобряването на качеството на услугата и на питейната вода. Такива ангажименти страната ни е поела към ЕК и затова има срокове, които трябва да бъдат спазени. От друга страна, цените били заложени в одобрените петгодишни планове на ВиК операторите. "В този смисъл ние не можем да променим цени, които са записани в плановете за всяка една от тези пет години, всичко това е фиксирано", заяви Иван Иванов.

тоя как накисна ОПГ-то и ЕК, не е истина...
Д-р Гилотен
13 Дек 2017 16:31
Мнения: 1,856
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Какви са заплатите на управителите на водните дружества?
Д-р Гилотен
13 Дек 2017 16:34
Мнения: 1,856
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Пане,
Благодаря!

  Мнения:7 1