Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Бит-балон
Отиди на страница:
  Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
Злата_катерица
10 Дек 2017 19:54
Мнения: 116
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
През 97-ма студентите по икономика идваха в БГ да гледат хиперинфлация на живо. Текущата истерия е представление от същия тип.
Биткоинът ще е гробокопача на блокчейн технологията. След краха му никой няма да иска и да чуе за блокчейн.
aver4e
10 Дек 2017 20:05
Мнения: 11,228
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Два свята - единият е излишен /но много по-силен в момента/. Няма как двете системи да съществуват паралелно !
Всъщност...знае ли човек ?! Освен ако не работи в ЦЕРН
Angel Kandiloto
10 Дек 2017 20:41
Мнения: 3,622
От: Burkina Faso
Скрий: Име,IP
Има едно но . Това е само един от сценариите . А сценарии колкото .....и хората .
Много пари има на Кълбото , това е основният проблем , прекалено много .
kаily
10 Дек 2017 21:37
Мнения: 2,689
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
балон е всяка пирамида, в която ние не сме на върха, нали авторе?
Michael
10 Дек 2017 22:06
Мнения: 1,171
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Че е балон, балон е, но не мисля, че ще се спука по начина, по който други се спукаха. Криптовалутите са относително изолирани от нормалната икономика, имат собствен свят, в който служат за нещо, днешните скокове са заради навлизането на външни хора, много външни хора и това изтънява изолацията. Със самите компютри се случи подобно нещо - навлизането на милиарди хора промениха всичко след 2000-та година. Съществуването на екосистема като тая на Епъл днес би било не просто невъзможно преди това, ами направо обект на подигравка, ако някой се опиташе да я създаде, корпорации, които от технологични се превърнаха в обичайни меринджейски бунища биха се затрили за месец-два в началото на 90-те и т.н. Така и криптовалутите могат да отстъпят или да бъдат променени в нещо, което ще затрие възможността да пазариш дори хляб без участието на банките. Не ми се смейте - виже какво стана с отворения код - днес той е оръжието на най-големите корпорации, а беше обещание за нещо съвсем различно, някои още вярват, че е.
Кире
10 Дек 2017 22:22
Мнения: 4,287
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Абе, ако разгледаме кой какво държи, баш за биткойна ще излезе, че е на Китай. И понеже не контролира традиционните средства, но пък контролира производството, значи ще има растеж. На тоя пазар има също европейци и японци, пък американците са твърде слаби. Дали пък не се работи усилено за компрометиране на машините? Това е начин за дискредитиране на доверието...
циникЪтхедонист
10 Дек 2017 23:14
Мнения: 1,057
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Дето викат ония източните мъдреци:
"Това, което превръща живота в страдание са невежеството и ламтежа"
GruYou
11 Дек 2017 02:18
Мнения: 2,773
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Биткоинът ще е гробокопача на блокчейн технологията. След краха му никой няма да иска и да чуе за блокчейн.

Това няма как да е вярно, блокчейн може да съществува и без биткойн. Въпросът е какво друго ако не криптовалута ще е стимулът да се копае.
Engels
11 Дек 2017 02:23
Мнения: 8,210
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
За съжаление не мога да ви обадя кога точно ще избухне свръхновият финансов балон.

Вместо да избухва, къде по ефективно е периодично да се надува и изпуска.
Доста повече пари могат да се приберат, отколкото с еднократно гръмване.

сандос
11 Дек 2017 03:33
Мнения: 875
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
До преди дни само една банка в България приемаше да държи сметки на брокери и търговци на биткойни. От петък и тя спря да ги обслужва и закри сметките им, по които влизат постъпления от сделки с биткойни.

А от понеделник и тя отваря сметките на биткойнаджиите.

Обяснението е, че това са поискали банките кореспонденти, тъй като търговията с биткойни е базирана на долари и в крайния сетълментът (плащането на сделките) става по банкови сметки в САЩ.


Я пак!?

Идеята на криптовалутата е да се избегне банковият контакт. А това че всичко ставало в САЩ е върха на сладоледа.

Виж ти, финансистите се загрижили за благосъстоянието на народа. А къде бяха през средата на 90-те, когато абдалите продаваха апартаментите си, слагаха парите в първа частна банка и се хвалеха по кафенетата че живеели от лихви?
Откровение Варухово
11 Дек 2017 05:22
Мнения: 671
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ей на, що народ продължава да възприема биткйна като валута. Щяло да измести банките. Да бе!
Хора ,няма как едно успешно разплащателно средство да поскъпва или поевтинява с такива темпове. Парите са измислени с цел да заместят разменната търговия. Чувал ябълки се разменя за два чувала картофи. И двете стоки струват една жълтица. Продавам картофите и си слагам жълтицата в джоба. Утре си купувам ябълки за една жълтица. Ако жълтицата след 2 дни ще ми купи не един а три чувала, няма да си купя сега ябълки а ще си държа жълтицата в джоба. Всъщност няма да има нужда да копам картофи повече, защото жълтицата в джоба ми ще ми дава достатъчен доход. След 1 година за продадения днес чувал картофи ще мога да си купя 100 чувала с ябълки и 200 чувала с картофи!
И не само аз, ми всички с жълтици в джоба ше са приказно богати.
Прав е Айнщайн за човешката глупост.


toly
11 Дек 2017 08:28
Мнения: 4,874
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Вън от съмнение е че биткойнът е балон защото зад него не стоят произведени стоки и услуги. Зад него стои само доверие , което стои в основата на всеки финансов балон. Не се знае само еластичността на балона .
Васуки
11 Дек 2017 10:45
Мнения: 3,500
От: India
Скрий: Име,IP
автора
onzi
11 Дек 2017 11:03
Мнения: 7,943
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
биткойнът е балон защото зад него не стоят произведени стоки и услуги
а труда и разходите на копачите? те по какво се различават от труда и разходите на златотърсачите?
Manrico
11 Дек 2017 11:15
Мнения: 31,060
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ся, според скромните ми познания, въпросът не е какво стои "зад" биткойна, където и да е това "зад", а кой и колко е готов да приема биткойни като заплащане за стоки и услуги. И доколко може да се вярва, че със събраните днес биткойни след време ще можем да си купим пак стоки и услуги. При "класическите" валути съответната държава гарантира, че тази валута е законно платежно средство - с нея може да платиш задължения към държавата и присъденото от съдилищата в държавата. А централната банка обещава, че ще контролира емисията, така че инфлацията да е малка и валутата да не си губи стойността. При биткойна засега такива неща няма, трябва на друго да се разчита. Имаме единствено контрола над емисията чрез алгоритъма, който гарантира, че скоростта на копаене на биткойни, както и общото количество биткойни са ограничени.
П.С. Не бъркайте блокчейн технологиите с биткойн. Блокчейн е технология, която може да се използва за различни неща, дори и за "класически" валути. Биткойн е една криптовалута, която използва блокчейн технологията.
ddantgwyn
11 Дек 2017 12:00
Мнения: 7,840
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Иначе, ако растат с досегашната бясна скорост, нищо чудно загубите при взрива да надхвърлят трилион в долари (стига биткойнът да поскъпне с още 300%, и трилионът е прескочен).

Може пък това да е търсеният ефект.

Интересно, дали може държавният дълг на САЩ да бъде номиниран в биткойни?
хикса
11 Дек 2017 12:02
Мнения: 4,756
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ся, според скромните ми познания, въпросът не е какво стои "зад" биткойна, където и да е това "зад", а кой и колко е готов да приема биткойни като заплащане за стоки и услуги.


Ся, според скромните ти познания, може ли продаваш нещо срещу книжни пари и за това нещо да не искаш да приемаш книжните пари?
kiro or efiro
11 Дек 2017 12:23
Мнения: 758
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Може би очакването за скорошно спукване на тоя балон е малко преждевременно. Вчера Чикагската борса за опции започна търговия с биткоин фючърси, което би трябвало да намали изменчивостта на курса на криптовалутата и да я доближи до традиционните в рисков аспект.
  Мнения:55 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща