Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Далавера ги свързва, далавера ги дели
  Мнения:17 1
тошето
14 Ное 2017 19:34
Мнения: 3,655
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Петьо Цеков, bullseye!
geo_19
14 Ное 2017 22:01
Мнения: 2,273
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Пътищага са два - репешаж на референдума, или избор на чиста партия, която досега не е била в НС, за чиито кандидат-депутати да гласуваме на следващите парламентарни избори, редовни, предсрочни, без значение, ако въпросните кандидити в ПРЕД-изборния )етап поемат ПУБЛИЧНО, ПРЕД НОТАРИУС, че като приоритет в НС ще имат само смяната на пропорционалната система с М2-система (първия реферерендумен въпрос) и промяната в т.нар. Закон за референдумите (втория референдумен въпрос) и ще намалят до левче субсидията на партииите (третия въпрос)...


Ха, ха... развесели ме. Погребахме ГЕРБ, да влезе Славчо. Чух, е вече има 2 000 кандидат-управленци записали се при него.
Откровение Варухово
14 Ное 2017 23:53
Мнения: 715
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
избор на чиста партия, която досега не е била в НС

Това вече го пробвахме три пъти:
1) СДС с Фил Димитров начело
2) НДСВ с Крадлив Дедо начело
3) ГЕРБ с Шебекбаши начело
Викаш, четвъртия пъ ще се получи?
приоритет в НС ще имат само смяната на пропорционалната система с М2-система

Това също го пробвахме частично през 2009. Тогава Менда (никому неизвестна) отнесе Стефан Данаилов. Щото Менда беше от ГЕРБ.
Ако от 100 к*рви трябва да избереш 10, както и да избираш (мажоритарно или пропорционално) няма как да избреш непорочна девойка.
Кметовете, например, се избират мажоритарно. Колко от тях са свестни?
Истината е следната:
Принципно, за да се оправи България трябва да се сменят "елитите", включително (и особено важно) да се смени собствеността. Теоретично това може да стане в резултат на едно следните малковероятни/невероятни събития:
1) Революция Слави с Кукубенд свири Интернационала Сашка Васева, разголила гръд, води народа към барикадите (Цар Киро в ролята на Гаврош)
2) Инвазия и последваща окупация (Турция?)
Много по-вероятен сценарий е системно обедняване, емиграция и обезлюдяване на територията. Вероятно полседващо масово заселване на преселенция от Близкия Изток и Африка.
НЕРВЕН
15 Ное 2017 00:05
Мнения: 4,269
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
регреса, в който от 1991 г. насам е обхванал България

Някои българи са далеч от понятието регрес...
За откровението Варухово
ОБЛАК
15 Ное 2017 00:54
Мнения: 845
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Само китайците могат да ни оправят.
jordani
15 Ное 2017 06:54
Мнения: 84
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Принципно, за да се оправи България трябва да се сменят "елитите", включително (и особено важно) да се смени собствеността.


Да се сменят, викаш? Елитите в "Слънчев бряг" - оня до Ловеч, не другият край Бургас, а собствеността на народа. Новите елити настанени в къщите на старите.
Чакай, чакай - това не го ли пробвахме и него ? Пък пак сме тук...
Мишо Константинов
15 Ное 2017 10:01
Мнения: 921
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
В коя държава, прочие, има като предложената от Слави система М2? Само не ми казвайте Франция, щото не е. А и тя май ще се отказва.

Сега малко хинтове: Народна Република България от 1954 до 1989 година и някои бивши съветски републики на южния руски фланг след разпада на Великия, непобедим и вечен Съветски съюз.

Май още Сенегал и 2-3 бивши френски колонии в Африка, но и там системата не е като Славчовата.

Забележете мекия ми тон: не казвам, че системата на Славчо е калпава, а казвам само, че я няма никъде в белия свят. Явно Славчо е по-умен от всички останали. Евалла на таквиз умни българи и техните не по-малко умни следовници!

И бъдете здрави!
независим
15 Ное 2017 13:16
Мнения: 2,385
От: Israel
Скрий: Име,IP
Мишо, много те дразни М2, да нямаш някакви лични интереси, свързани с М2?...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: независим
Мишо Константинов
15 Ное 2017 14:37
Мнения: 921
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не, бе, независим. Просто питам. Ако системата М2 (в Славчов вариант, дето и той не е разбрал какво точно иска) я няма при белите хора, то те ли са идиоти, че не са се сетили, или ние, които толкова горещо я искаме?

Бъдете здрави!
homoludens
15 Ное 2017 14:58
Мнения: 477
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
М2 е друг да ми избере 2 - ма кандидати дето не харесвам и да ме задължи да гласувам за един от тях ако го вържат със задължително гласуване.

Диктатурата на 50+1 изобщо не е най-доброто решение! А демокрацията е компромиса на малцинството преди да подпали чергата на мнозинството, защото малките групи винаги са по-готови на революция и радикални действия.
D4D5
15 Ное 2017 15:05
Мнения: 6,150
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Слави с Кукубенд свири Интернационала


Тая ще им пасне по-добре:

https://www.youtube.com/watch?v=cFa0LpT2OHU
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: D4D5
Advokat33
15 Ное 2017 15:22
Мнения: 1,907
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Чудесен италянски филм от миналото е "Дваисети век".Уникален!Сега накратко века е...мошенник мошенника носи,а мошенник ги догонва
Сибила
15 Ное 2017 16:51
Мнения: 15,613
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Браво на Петьо! Точно така е! Никакъв правен или финансов апокалипсис няма да произтече за хитърпетровците, ловили тлъсти мръвки в мътните води на българската крими приватизация. Всички знаем какъв пладнешки обир си беше тя. Особено разбойническо мениджърската, за която аз многокатно съм писала тук и чиято жертва дори паднах безславно през 2002 г., а след това.... какво, какво ли да правя, та започнах да пиша във форума на "Сега" за разтуха. Много още мътна вода изтече оттогава. Защо ли още чоплят тия стари рани? Тъкмо позараснаха....

Ноооооо....вносителите на предложението, претоплящи тая стара манджа - ревизия на разбойническата приватизация, всъщност нямат за цел осъществяването на никакво правно и финансово възмездие за облажилите се разбойници /не изключвам, че може след тях да има и честни люде, както твърди Красен Станчев, но според мен се броят на пръстите на едната ръка./.

Но правото, някой беше казал, не е морално, а формално.

И може да е прав. Морално ли е, искат да ни кажат те, някой , закупил си предприятие на десет процента от стойността му чрез работническо-мениджърска приватизация, /чийто смисъл уж беше опазването на работните места на служителите му и ползата за тях от притежанието на макар и мъничка част от тая нововъзникнала частна собственост/, уволнил обаче всичките му служители, оставяйки ги без доходи, образно казано - на улицата, да се бие в гърдите впоследствие за правата на бедните, унижените и оскърбените, правейки се на техен защитник? Вълкът да пази кошарата с овцете? А?

Ако такива последствия, дори и само морални ще настъпят - то съгласна съм да опитам тая стара манджа. Дори и със запушен нос.
  Мнения:17 1