Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
АвантЮристи
  Мнения:9 1
mick
12 Ное 2017 19:20
Мнения: 7,764
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Съдейки по законите приети от НС през последните 28 години.. имам съмнения, че повече от 80% от депутатите са дебили. Или просто демокрацията си е дебилна по рождение.. да дадеш на хора събрани от кол и въже да пишат закони на коляно.. не ми се струва върха на мисълта.

Според мен депутатите трябва само да поръчват закони на държавни експерти и след това ако са съгласни с тях да ги гласуват. Но не трябва да участват в писането им. Просто защото нямат необходимата квалификация.

Даже си мисля, че НС не трябва да е постоянно действащо. Това е безмислено пилеене на обществени ресурси.
Шако
12 Ное 2017 23:18
Мнения: 1,152
От: Saudi Arabia
Скрий: Име,IP
Мик,
ако депутатите ги избираха с томбола и наистина се събираха за 1-2 месеца в годината да гласуват закони, писани обсъдени и разчепкани поне половин година в обществото би било по-добър вариант.
Пак щеше да има леви-десни, либерали и консерви, патриоти и глобалисти, умни и глупави - всеки с уклона си, но със сигурност представителността щеше да е много по-добра от сегашното положение при което системата прави законодатели партийни натегачи (тип късен комсомол), политически въжеиграчи, откровени криминали и чат-пат по някоя засукана по-разкрепостена млада хубавица.
Пак щяха да се формират плаващи мнозинства, но моралната мотивация на томболните законодатели щеше да е на много по-високо ниво, защото просто 80% от хората са нормални, дори да не могат да се пописват. Докато не е проблем да си морален дебил, ако и да са те набедили за "професор".
Иначе бат Емо тоз път е напипал дълбока тема и за малкото място се е фокусирал добре. И ако и да говори за АванГардисти-Юристи, не мисля че случайно е объркал сглобката на "АванТюристи", което си идва от аваната, а не от авангарда.
inventus
13 Ное 2017 09:04
Мнения: 2,234
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Мисля че към извънредното законодателство се прибягва в извънредни случаи.Тогава когато се е видяло че обикновенното законодателство не помага вече.Извънредното законодателство има доста дълбоки корени по нашите земи.Да вземем например законодателят хан Крум който със закон забранил употребата на алкохол защото прекомерната му употреба вече застрашавала икономическата стабилност на държавата Му. Което си е на практика един извънреден закон. Това обаче не било пречка за хана да отмени за една нощ действието на този закон когато се наложило да вдигне наздравица на пира със воеводите си по случай военната си победа.Със Никифоровата кратуна вместо чаша както ни съобщават историците.Не се съобщава за произтичането на някакви страшни последствия за държавата и за населението от този извънреден закон нито пък от отмяната му за една нощ.А казват било много сладко виното от кратуната на врага.Ето това трябва да се има пред вид от пишман законотворците ни щото този спомен е още жив и да не вземе някой да се изкуши и да го повтори отново!
tatyana1
13 Ное 2017 09:32
Мнения: 4,128
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А какво да кажем за останалото законотворчество? Повечето закони не са извънредни, но са толкова нелепо написани, че се налага да гласуват поправки седмица след приемането им. Техните автори какви са? Обикновени дебили от 80-те%?
хикса
13 Ное 2017 14:06
Мнения: 4,672
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Това обаче не било пречка за хана да отмени за една нощ действието на този закон когато се наложило да вдигне наздравица на пира със воеводите си по случай военната си победа.


И за една нощ насадили лози, родило се грозде, узряло и ферментирало. Ех, велики хане, ако беше жив, щеше да разгромиш Саудитска Арабия, Русия и САЩ за една нощ с тоя биоетанол!
Бург Гаски
13 Ное 2017 15:54
Мнения: 1,581
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Трябва да знаем как да познаем авантЮристите...


Просто е:
Ако някой се държи като идиот, изглежда като идиот, говори като идиот, не го оставяйте да ви заблуди - той е идиот!
sluncho6
13 Ное 2017 16:25
Мнения: 9,764
От: United States
Скрий: Име,IP
...>>><<<
три години преди това закрих и последната сметка, по която имах право на подпис. Извънредния законопроект за КТБ ползвам само за пример, вредите от всеки подобен извънреден закон са аналогични

Не им давай храна за болните мозъци, да не вземат и да изпишат едно допълнение за ретроактивност на закритите сметки ( с обосновка, че предупредените са си изтеглили всичко) и знаеш какво може да очакваш от държава, за която Подвързачев беше казал, че мислят - държава иде от "дръж!".
inventus
14 Ное 2017 13:09
Мнения: 2,234
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Хиксе! По начало ако сте забелязал коментарът ми е издържан в леко ироничен стил.Това е така защото се отнасям с ирония както към напъните на тия дето искат да коват извънредни закони/сякаш редовните дето ги карат на конвеер не ни стигат/така и към напъните на тия които ги оспорват.Не е нужно да подсилвате ироничният ми стил в случая.По отношение на виното което е пил великият хан Крум от Никифоровата кратуна имам обосновани подозрения че то е плячкосано от запасите на самият Никифор. Така или иначе след като е бил с отрязана глава виното не му е трябвало.
dissidentbg
16 Ное 2017 18:37
Мнения: 8,762
От: United Kingdom
Скрий: Име,IP
Проблем е когато българи се хвалят, че са в ЕС, но не знаят основни неща на които се обляга този съюз.
От началото на основаването му до сега ЕС е натрупал над 80 хиляди закона и разпоредби със силата на закон. Законите на ЕС са с прецедент. Всеки един закон в България, ако противоречи на закон на ЕС се обезсилва. Един добър адвокат винаги може да намери начин да използва този факт.
  Мнения:9 1