Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Българите вярват в конспиративни теории и фалшиви новини
  Мнения:14 1
tatyana1
12 Окт 2017 21:06
Мнения: 4,287
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Аз като медийно неграмотна по критерия доверие не го считам за меродавен и оставам с впечатлението че някой ме будалка. Освен ако медийно грамотен не значи лесно манипулируем? В такъв случай, радвам се, че сме в дъното на класацията.
Ганий
12 Окт 2017 21:17
Мнения: 13,452
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Според "Отворено общество" страната ни е на дъното по медийна грамотност в Европа

Една прекрасна новина, дошла от ОтвОбщ!

Нали ви казвам - все още се държим, поради закалката от соца, и пропагандните клишета не минават.

Но!!! ако по-възрастните сме донякъде ваксинирани срещу пропагандните лъжи, то на по-младите здравият скептицизъм вече няма да помага и те ще са податливи на пропагандни внушения.

При т.нар. капитализъм по т.нар. бели, демократични, пазарни и пр. държави промиването на мозъците е от доста десетилетия и на поколения наред.
Eisblock
12 Окт 2017 22:21
Мнения: 8,760
От: Iceland
Скрий: Име,IP
Точно тавагищите от Отровно общество на специална хранилка, се пънат да постановяват какъв да ни е наклона и колко глупави и неуки сме били?!

Човек трябва да е с множествени зависимости, та да им се хване на пропагандните въдици и промивания на междуушията. Жертвата им трябва да е напълно лоботомирана от бруталната, лъжлива тяхна пропаганда идваща от петте отровни извора за разпространяване и налагане на "правилната" информация в света - все САЩисани медиини конгломерати.

Това стига да се прочете, за да просветне и на най-захлупената тяхна жертва: http://www.memoriabg.com/2017/10/04/disekcia-na-zapadnata-propaganda/

Стигна се до там, че дори сегашния им президент да ги нарича ЛЪЖЦИ...

- Аде, нема нужда от вази!!!...
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Eisblock
Kickaha
12 Окт 2017 22:27
Мнения: 2,033
От: Christmas Island
Скрий: Име,IP
тиражите на вестниците са на ниво афганистанско село...
Толкова много?
D4D5
12 Окт 2017 22:46
Мнения: 4,714
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Гражданите на държавите от дъното на класацията са склонни да разпространяват безкритично неверни твърдения, имат силно изразено конспиративно мислене и често дават предимство на информация, която потвърждава техните предварителни теории и вярвания.


А това е лошо! Вместо смирено да вярват, те се съмняват! Ужас!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: D4D5
AnonimusBG
13 Окт 2017 01:12
Мнения: 1,909
От: 0
Скрий: Име,IP
Изводите за България обаче противоречат на изследването на социологическа агенция "Алфа рисърч" от тази година, според което 72% от българите забелязват "фалшивите новини" в медиите.

"Алфа рисърч" май са по-адекватни от отворените.
ata
13 Окт 2017 04:47
Мнения: 2,195
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
*
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
vse_oshte_jiv
13 Окт 2017 08:37
Мнения: 253
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Аз само като видя "Отворено общество" и ми светва червена лампичка - фейк нюз или постистина - както ви утърва.
Бармалей
13 Окт 2017 08:47
Мнения: 15,926
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Гражданите на държавите от дъното на класацията са склонни да разпространяват безкритично неверни твърдения, имат силно изразено конспиративно мислене и често дават предимство на информация, която потвърждава техните предварителни теории и вярвания.

Тук, галиба, за Йелоустоун иде реч?
ЗЛАТИЯ
13 Окт 2017 08:58
Мнения: 6,872
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А гръмнА,а реши всички проблеми на човечеството! Хем от раз
Mrx++
13 Окт 2017 09:20
Мнения: 20,826
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Туй Отворено общество шъ требе да се затвори,, че става голямо течение в държавата ни.
Точно тази сутрин гледах по ТВ Аlfa един германски журналис, който е написал книга, в която описва, как федералните служби са му дали статия и го задължили да я публикува от свое име. Ако не я публикува уволнение. Статията била, че Кадафи построил завод за БОВ. Той разкава и много други похвати.
В момента САЩ стават като СССР по времето на Брежнев, искат да обявяват RT и Sputnik за чужди агенти, т.е., да ги преследват, както навремето се преследваха "Свободна Европа" и "Гласът на Америка" в СССР и у нас.ленин правилно е казал, че няма незвисими медии. А това Фриидъм хаус е част от тази политика, да обвинява чуждите медии и да хвали американските.
G_Hawk
13 Окт 2017 10:17
Мнения: 615
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Не вярвам в конспиративни теории, затова си мисля, че тази статия е писана от специално обучени агенти на ЦРУ, дегизирани като наши журналисти, с цел да се облъчи трезвия балкански ум на местната популация с опасни масонски инсинуации
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: G_Hawk
urupuchi
13 Окт 2017 10:23
Мнения: 2,131
От: Holy See (Vatican City State)
Скрий: Име,IP
Втората препоръка включва инвестиция във важни умения за четене и анализ.


Ето как зависимият експерт Лесински е направил своя анализ:
сравнителен анализ на Институт "Отворено общество". .... Според изследването медийната грамотност се определя от състоянието на медийната свобода, функционална грамотност на хората, доверието помежду им и активното използване на новите технологии. За анализа са използвани данни на "Фрийдъм хаус", "Репортери без граници", PISA и доклади на ООН.

но
Изводите за България обаче противоречат на изследването на социологическа агенция "Алфа рисърч" от тази година


Значи, няма никво значение, какво показват социологическите проучвания, щом има по-добър метод ("сравнителен анализ" + доклад) който да даде "предимство на информация", потвърждаваща нечии "предварителни теории и вярвания".
И сичките тез инвестиции във важни умения за анализ - да се стигне до:
Авторът на доклада на "Отворено общество" Марин Лесенски препоръчва създаване на нови регулации за "новите медии", но се посочва и възможна опасност с тях да се ограничи свободата на словото.

Ся. Откъде му щукнаха на експерта тия "нови регулации"?! - нали "Според изследването медийната грамотност се определя от състоянието на медийната свобода, функционална грамотност на хората, доверието помежду им и активното използване на новите технологии."  Мнения:14 1