Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
В ЕС тече невидима данъчна революция
Отиди на страница:
  Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
protor
12 Окт 2017 20:18
Мнения: 3,680
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Браво, Гоше.
Явно много врагове си е спечелил ЕС. Не било само жужето.
ПлесNick
12 Окт 2017 20:19
Мнения: 1,637
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Опитът на ЕС, и по-скоро на ЕК, да подложи на РЕАЛНО данъчно облагане компании от калибъра на споменатите от Ангелов фирми, е единственото начинание на Брюксел, което ми импонира!
mick
12 Окт 2017 20:30
Мнения: 7,962
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Да се чуди човек, защо тогава Холандия е един от най-големите инвеститори в България. Както и Кипър.
mick
12 Окт 2017 20:38
Мнения: 7,962
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А що се отнася до данъка върху доходите - това е най-лошият данък.. след ДДС. Щото трябва да се облага богатството.. ама тогава богаташите няма да могат да крият доходи и данъци. Нищо, че разходите които прави държавата са пропорционални на богатството на хората.. например на имотите им.. на колите им.. на яхтите им.

Обаче плаща се данък върху дохода.. който по една случайност.. само бедните и средната класа плащат. Богатите .. те инвестират и данък върху дохода почти не плащат...


Единственият данък който има смисъл е данък върху собствеността и с него да се покриват нуждите за поддържане на държавната инфраструктура .. щото колкото по-богат е един човек.. толкова повече използва държавната инфраструктура - около скъпите му имоти има много улици - добре поддържани, има съдии които бдят да не би някой да открадне скъпия имот.. има полицаи които охраняват.. по една случайност по-скъпите имоти - повече ги охраняват. Боклуците се изхвърлят по-често.

Сега данъчната система е така организирана, че да не засяга богатите - те са недосегаеми. Всички останали плащат. Като най-голяма част от доходите и богатството си плащат - бедните и средната класа.

Освен това облагането на доходите увеличава яко неравенството, щото бедните и средната класа много по-трудно могат да настигнат богатите щото им се взема непропорционално повече пари във вид на данъци от богатите. Същото е и за фирмите - малките фирми не могат да стигнат големите.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
mick
12 Окт 2017 20:40
Мнения: 7,962
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ако имахме адекватен данък върху собствеността - например имотите.. офшорките нямаше да са толкова изсмукващи държавата.

Ако имахме данък върху продажбите/данък оборот/ пък нямаше да има толкова много кражби да ДДС както и директни кражби от бюджета. А и данъкът щеше да е 2-3 пъти по-нисък. Освен това щеше да ограничи фирмите които само префактурират.. тия с политически гръб. Дето стоят на входа и на изхода и цоцат на корем.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
boboran
12 Окт 2017 21:14
Мнения: 113
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Преди около две години Путин подписа един закон около който се вдигна голямо крякане. Той само каза нещо подобно- Тука работят тука да плащат данъци , а където искат да се регистрират
venstar
12 Окт 2017 22:06
Мнения: 1,779
От: Germany
Скрий: Име,IP
Авторът не споменава нищо за американските данъчни оазиси, които не само не бяха замесени в горните скандали, но и привлякоха капитали. Препоръчвам му да прочете тази интересна статия Офшорна геополитика.
The Bulgarian Lion
12 Окт 2017 23:39
Мнения: 13,301
От: Antarctica
Скрий: Име,IP
Россия и Китай обойдутся без доллара: объявлено о создании платежной системы в рублях и юанях

12.10.2017 - 18:28

Система PVP (payment versus payment, платеж против платежа), позволяющая проводить сделки в двух различных валютах, была запущена в понедельник после одобрения Народного банка Китая.


http://rusvesna.su/news/1507821914
nikoia
12 Окт 2017 23:56
Мнения: 45
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
mick, живея под наем, карам кола на лизинг, тоест нямам собственост. Хайде сега да ми обложиш нулите. Мислете бе хора.
Apolitichen
13 Окт 2017 00:20
Мнения: 9,528
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
При офшорните зони моделът е друг - там няма реални инвестиции, а просто компании-пощенски кутии, през които формално минават приходи, с цел да се избегнат данъци.

Офшорките не са баш точно "пощенски кутии, през които минават приходи". От една страна могат да бъдат аргумент, че продажбите са ниски - офшорката купува (формално) на занижени цени и продава на пазарни. (практика а ла Баневи) - и да не се плащат заплати и осигуровки на произвелите стоката. От друга страна офшорките са авоар за акумулиране на корупционни средства (плащане не свързано с разход на труд. Сиреч консултация/лекция, дадена от министър), които според либертастите (Красен Станчев) били инвестиции за развиващите се икономика (да се чуди човек що украински и руски олигарси не инвестират направо, а през офшорка ... в чужд футболен отбор).
Не на последно място са изключително удобна "кутия" за престъпния бизнес - от търговия на отрови (наркотици) до търговия на оръжие (ония Тойоти на "уцелените джихадисти" бяха закурени от офшорна компания, доставила и оръжието за тях). А уж има международни споразумание за контрол на оръжията, наркотиците и ядрения материал.
palavnik
13 Окт 2017 01:57
Мнения: 392
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Освен панамския и кипърски офшорен бизнес няма да е лошо да бъдат ударени и американските, британските и холандските офшорки.
Освен това би било много навременно и изготвянето на един подробен списък на прахосниците на данъчни постъпления и криминализиране на това деяние - а дано! Ама надали!
The Bulgarian Lion
13 Окт 2017 02:26
Мнения: 13,301
От: Antarctica
Скрий: Име,IP
ЕС,ЕС, дайте да видим какво правят и в ЕАЭС.


Заседание Высшего Евразийского экономического совета

В.Путин: Уважаемые коллеги!

Совокупный ВВП Евразийского экономического союза увеличился в текущем году на 1,8 процента. Позитивная динамика фиксируется в стратегических производственных отраслях: в промышленности рост составил 2,4 процента, в сельском хозяйстве – почти 1 процент, расширились грузовые, пассажирские перевозки соответственно на 6,9 и на 7,8 процента. Возросли объёмы внешней торговли союза – плюс 26 процентов, а положительное сальдо экспортно-импортных операций превысило 77 миллиардов долларов. При этом доля машин, оборудования и транспортных средств достигла 17,5 процента.


http://oko-planet.su/
ПлесNick
13 Окт 2017 06:56
Мнения: 1,637
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Никоя,
прочети пак казаното от Мик!
На въпроса Ваш - данъкът ще се събира от хазаина на жилището, и от собственика на актива, отдаден на лизинг!
mick
13 Окт 2017 07:28
Мнения: 7,962
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
nikoia
12 Октомври 2017 23:56

Собственикът ти плаща данъци, ти плащаш такъв наем, че да му покриеш данъците и да има даже печалба. Същото е и с лизинговата кола.

ПлесNick - опс и ти си написал същото. Явно още не съм се събудил.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
nikoia
13 Окт 2017 10:50
Мнения: 45
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Собственикът ти плаща данъци, ти плащаш такъв наем, че да му покриеш данъците и да има даже печалба. Същото е и с лизинговата кола.

Нали се сещате, че лизинга се предоставя от ЮЛ обикновено, а имотите дори да са на физ. лица много бързо могат да бъдат прехвърлени на фирми.
mick
13 Окт 2017 11:44
Мнения: 7,962
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
nikoia
13 Октомври 2017 10:50

Не схванах. ФЛ или фирми.. има ли значение за данъците върху собствеността?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: mick
Иван Митев 57
13 Окт 2017 17:25
Мнения: 80
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
При наличната грешна европейска парична система и 1000 данъчни реформи да се направят европейците болезнено ще страдат.
Европейската централна банка не може да спаси от актуални злини, защото няма необходимата компетентност.

Съществуват две възможности:

Първа: Прилагане на грешна парична система.
Налична е водеща причина за щети.

Втора: Прилагане на подобрена парична система.
Подсигурен е национален просперитет.

Maximus II
14 Окт 2017 10:11
Мнения: 8,982
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ето това е глобализация, а наивниците с "евро-атлантически ценности" си мислеха че е направена за тях, да пътували където искат, да ходели където "оценявали труда им достойно". А то било за парите на хипер богатите.

Отдавна пишем тук, че най-богатите изобщо не плащат данъци, но ни обявяваха за потни ушанки и червени. 100 милиарда не обложени с данъци! После вярвайте на либералната пропаганда, че се забогатявало с ум и труд, по 18 часа в денонощието!
Eisblock
14 Окт 2017 11:47
Мнения: 8,671
От: Iceland
Скрий: Име,IP
и да няма тежки регулации за командировките, свързани с международните товарни превози - един от успешните български отрасли.

- Точно този отрасъл държавата също удушава и тук. Няколкото големи български или филиални фирми работещи само на западния превозен пазар, бяха изнудени да превозвали с камиони купени, лизинговани и минаващи ежегодишно на тех. преглед тъдява!!!

Което си е отвсякъде безумие.

- Значи отиват хората да работят там и си взимат местен, тамошен инструмент, който въобще не припарва в България. Но НЕ, инструментът трябвало да се влачи от България за работа там, да се преглежда всяка година, пак и пак тук - а ние всички знаем с какво качество се извършват тези миманси наречени "прегледи" на МПС-тата. Което е много по-скъпо като цяло, в България. Цялата галимация се оказа непосилна и утежнява допълнително, финансово, фирмите. Тогава много тънкия слой натрупана сланинка изчезва, печалбата е минимална в жестоката конкуренция на този пазарен сегмент и фирмите трябва да търсят начини да фокусничат или да затварят кепенците ТУК. От което данъчният приход за държавата в този сектор намалява или свършва. Хората се наемат в чуждестранни фирми при други условия и извън България, а данъците се плащат другаде.

Прибавено към цялата мизерия идват и хвалените "Постижения" на Макрон като министър. Те бяха именно в защита на френския пазар от външната конкуренция, създали допълнителни прегради под мантията "грижа за човека", докато действителността бе точно обратна - целта бе да се отърват, естествено, от източноевропейските "тахтаби" налазили Запада.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Eisblock
bgman13
16 Окт 2017 11:25
Мнения: 5,155
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А ето че СЕГА и тук (както и http://www.segabg.com/article.php?sid=2017100900040001001) един друг досегашен апологет на днешната пазарна икономика, започва да прави и хубаво впечатление. До толкова, че човек моментално се сеща, че плъховете първи напускат потъващия кораб.
bgman13
16 Окт 2017 11:28
Мнения: 5,155
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Няма как да има общ пазар, ако
някои компании са "по-равни" от другите"

Се е изцепил корифеят-апологет на близо тридесет годишната антипазарна икономика, която вече унищожи България с любезното и "безкористно" съдействие и на Георги Ангелов. До сега този ни обясняваше, че икономиката ни е пазарна, а не антипазарна. През това време, много хора, вкл. и моя милост горещо му препоръчвахме, да не говори такива глупости, защото се излага.
  Мнения:23 Страница 1 от 2 1 2 Следваща