Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Прокуратурата е за прокурор. И за патолог
Отиди на страница:
  Мнения:75 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
генек
11 Сеп 2017 20:35
Мнения: 34,792
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Всичко тече нормално - принцип на водопада...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: генек
aver4e
11 Сеп 2017 20:51
Мнения: 10,984
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ценко Чоков ме кефи повече ! Да не говорим за Суджуклията, Цветанът и други титани
Proculus
11 Сеп 2017 20:52
Мнения: 682
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Опитах се да проследя нишката в статията, която да ме убеди, че сме свидетели на прокурорски абсурд или абсурди. Не схванах мисълта на дамата, която е списвала по въпроса. Първият абзац описва абсурд, абсурда на едно общество, в битността на членовете на което на рожден ден се стреля, това става на публично място и се стреля и от деца. Абсурдно е, но не е прокурорски абсурд. На следващо място се сочи изказване на говорител на прокуратурата, която отказва да коментира показанията на свидетел, за да не разкрие следствена тайна. Ако това е абсурд, то аз посочвам на списвача нормата на чл.198 от НПК, която въвежда точно такава забрана. Същата забрана не важи за наблюдаващия прокурор, който е единственият в наказателното производство, който може да коментира факти и обстоятелства от делото и няма нужда от разрешение, защото той разрешава. Ерго, абсурд има, но в тезата на журналиста. На следващо място се посочва абсурд в насока закъснялото обвинение за Влайков. Принципно е така, но все пак законът - чл.219, ал.1 от НПК, поставя изискване пред разследващите и наблюдаващият прокурор да повдигнат обвинение, когато са събрали достатъчно доказателства, че някой е извършил престъпление от общ характер, а не според наклона на общественото мнение. На Влайков обвинение можеше да му бъде повдигнато на следващия ден след инцидента, но така или иначе същото не му беше спестено. Домашен арест като мярка за неотклонение взе съда на първа инстанция, прокурорът няма такава компетентност, т.е. ако една законосъобразна процедура е абсурдна, то тя е съдебно абсурдна. Както публично беше оповестено, делото ще бъде изпратено в Пловдив, след като приключи процедурата по мярката за неотклонение, т.е. и тук абсурд няма, ако и да се твърди такъв. Противоречията в доказателствата са перманентно явление при преобладаващия брой наказателни производства, а не изключение, т.е. и тук няма абсурд, а и прокурорът е призван да анализира доказателствата по делото, а не да ги фабрикува, така щото същите да импонират на журналистическия усет за ред и порядък. Като цяло, неподредена мисловно статия и празна откъм съдържателност теза.
67
11 Сеп 2017 21:25
Мнения: 5,066
От: Benin
Скрий: Име,IP
А да ни цитираш закона в конкретния случай, впечатлявайки ни с правна ерудиция и, навярно, професионализъм, е просто ... нелепо. Айде няма нужда.

А ако няма закон и той не се прилага, какъв е смисълът от обсъждането?
FataMorgana
11 Сеп 2017 21:27
Мнения: 135
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Firmin
11 Сеп 2017 21:14


Не мисля, че сте прав. При това, въобще. Има крещяща необходимост от някой, който да поставя в обектива очевадната, за професионалист, "журналистическа" тенденциозност и явната некомпетентност на тези, на които плащат, за да манипулират общественото мнение. Разбира се, ако предпочитате да Ви манипулират - това е друга бира
FuFighter
11 Сеп 2017 21:34
Мнения: 1,430
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Proculus, искрено се надявах някъде из прокуратурата да има свестни и съвестни обвинители... В случаят, който ме засегна лично, прокурора заяви пред мен и адвоката ми, след като за втори път изготви нескопосан обвинителен акт, че: "... Знам, че е изсмукан от пръстите, но отгоре ме натискат да внеса ОА". Е, после въпросният прокурор си получи пържолката - издигнаха го по стълбицата, делото се провали с гръм и трясък до толкова, ч нямаше втора инстанция, а по ЗОДОВ отвях прокуратурата.. За съжаление плащането дойде от общия джоб, а не от джоба на пържолкаджията.
Ето това е проблема ни... Независима на думи прокуратура, сервилна на хора с власт и пари. Много ми допадат филмите, в които прокурорът се запознава с материалите и казва, че от това няма да излезе обвинителна присъда, след което се отказва. Да, ама у нас не е важно да има обвинителна присъда, а да се точи дело и да се омаскари някой. Щот всички знаем какво е да си обвиняем.
И да - що се отнася до споделянето публично на информация по делото и досъдебното производство - аз и адвоката ми не можехме да изнесем нищо, но прокуратурата се скъса да излага недоказаната си теза пред медиите. Ето това е абсурд! Щото нали уж имало равнопоставеност...
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: FuFighter
widenow
11 Сеп 2017 21:45
Мнения: 1,005
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: widenow
Proculus
11 Сеп 2017 21:46
Мнения: 682
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Кайзер Созе
11 Сеп 2017 21:38
Кои са тия прокурори, Кайзер? В конкретния случай с убийството на собственика на заведение не виждам такива.
Proculus
11 Сеп 2017 21:51
Мнения: 682
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Firmin, ти си сред форумните колеги, които чета с удоволствие и уважавам, но не си Целз. Не знам дали си изоставил правото, но аз не съм. Поддържам си мнението, че статията е изключително манипулативна и не е добре написана - наброски и нелогични изводи. Пълно безумие.
Файтър, не коментираме твоя личен "случай", който е частен. Явно не си Тончо Михайлов, както те заподозряха преди време във форума, защото по неговия случай никой от прокуратурата не е удрял тъпана.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Proculus
ruff
11 Сеп 2017 22:00
Мнения: 3,219
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Proculus,

нишката се къса там, кога убедено се твърди, при условие че са пуцали цяло село и две съседни околии, и при условие, че приемем и детето да е пуцнало, да се приеме фаталния изстрел да е точно този, произведен от детето! що точно той БЕ? ми детето може е стреляло с газов патрон и с друг пистолет?

що точно този изстрел бе?

еййй!!! на децата посягат! и пак робска пасмина! не е забравен кръвния данък, а?
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: ruff
Proculus
11 Сеп 2017 22:05
Мнения: 682
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Кайзер Созе
11 Сеп 2017 21:58
Това е прокурорът от мярката, т.е. той коментира от делото. Както и да е, ще поживеем и ще видим.
ПлесNick
11 Сеп 2017 22:09
Мнения: 1,559
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Покойният доцент ТАКОВ (R.I.P.) излезе месеци преди да напусне този свят, предложи да има и ЧАСТНИ прокурори, наред с ДЪРЖАВНИТЕ! Какво ще кажете, Proculus, близките на убития да имат възможността да наемат прокурор-частник, който да направи на пух и прах тъпите изводи, които прави държавния обвинител ?!?
Proculus
11 Сеп 2017 22:10
Мнения: 682
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP

Firmin
11 Сеп 2017 22:03
От посоченото от теб /не коментирам приказките в стил ЕЖК на имащите отношение към посочените случаи хора/, следва, че Влайков преди този инцидент е неосъждан. Ако някой от "потърпевшите" е бил недоволен от крайното становище на прокуратурата по съответните дела, има си законов ред при прекратяване на наказателното производство - обжалване на крайния прокурорски акт пред съда, а ако се изпусне срока /7 дневен/, обжалване пред горестоящата прокуратура. Любопитно е колко от пострадалите са жалили и какво се е случило.
FataMorgana
11 Сеп 2017 22:12
Мнения: 135
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Разтълкувай ми. Че ми стана интересно как ме ... манипулират. Винаги ми е интересно


Щом има необходимост от тълкуване, очевидно лесно, макар да не съм с такива впечатления за Вас.
ruff
11 Сеп 2017 22:13
Мнения: 3,219
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
да, всеки изстрел с БОЕН патрон от конкретното оръжие /не е ясно в кръчмата с колко оръжия е стреляно и с колко вида боеприпаси/ може да е фаталния /категорично може се докаже само първия изстрелян боен/. но кое доказва:

1. че детето е стреляло.

2. стреляло е точно с ГЛОК а не с някое от другите оръжия в кръчмата.

3. ако е произвело изстрел с боен патрон, че точно този изстрел е фаталния, ако има по-вече от един изстреляни бойни патрона. не следва ли да се провери кои са стреляли, в каква последователност и от каква позиция?

за да не се къса нишката...

Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: ruff
  Мнения:75 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »