Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Квотата за българи от чужбина в нашите вузове остана наполовина празна
  Мнения:3 1
Бобърче
11 Авг 2017 22:24
Мнения: 3,780
От: Bermuda
Скрий: Име,IP
Ако м.г. 1/3 от нея остана празна, сега половината от гласувания план-прием няма да бъде реализиран.


Разбира се, че няма да бъде реализиран, някой съмнява ли се в това?
Като се знае, какъв е контингента от набедени за учЕни-преподаватели от БАН в университетите, защо човек да им гърля пеликанските гуши?
Bonjorno
12 Авг 2017 11:16
Мнения: 3,679
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Като се знае, какъв е контингента от набедени за учЕни-преподаватели от БАН в университетите


Няма начин НБУ да участва в тази кампания, защото това е само за държавните университети. А относно самото НБУ - имати голям боклук (Минчев, Данов и сие са само пример как се става доценти и професори), но имат и много специалности, които безпроблемно конкурират другите вузове. Нали съм си от ИТ-то мога директно да заявя, че техните програмисти са по-добри от СУ и ТУ. Затова ги предпочитам да ги вземам при мен - бият в последните години на олимпиадите по информатика без проблем.
pirx71
13 Авг 2017 10:56
Мнения: 600
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
.... А относно самото НБУ - имати голям боклук (Минчев, Данов и сие са само пример как се става доценти и професори), но имат и много специалности, които безпроблемно конкурират другите вузове. Нали съм си от ИТ-то мога директно да заявя, че техните програмисти са по-добри от СУ и ТУ.За програмистите не знам, но за природоматематичние науки са достойни за научен Стършел. Има такива бисери, като цитирам "закон на Гюров-Нютон", че не е истина.

По принцип е хубаво да има стипендии за българчета от Украйна, Македония, Сърбия и т.н. както и на емигрантите, които никой не ги брои за живи.
  Мнения:3 1