Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Тръмп благодари на Путин, че изгони 755 американски дипломати
Отиди на страница:
  Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
Пансионер
11 Авг 2017 20:30
Мнения: 134
От: Bangladesh
Скрий: Име,IP
Голяма част от работещите в американското консулство всъщност са руснаци. При проведена анкета през 2013-а година се оказва, че от 1 279 души 934 са руснаци. В момента има голяма опасност именно руските служители да останат без работа заради решението на Путин.
Това значи, че САЩ или ще трябва да си приберат десетки дипломати, или да започнат да разчитат на тях за приготвянето на храна, поддържането на сградите и шофирането.
Мурзилката, сега ръкопляска, а не помни какво стана, след като миналия път дипломатите на САЩ пак си готвиха сами? 2-3 години готвиха и се разпадна СССР.
Най-близкият исторически еквивалент е от есента на 1986, когато СССР забранява на съветски граждани да работят в американската мисия и намалява броя на американските дипломати до 251 в отговор на експулсирането на 55 съветски дипломати от САЩ. "Вашингтон пост" тогава пише, че американският посланик Артър Хартман вече сам кара служебния си автомобил, а съпругата му участва в приготвянето на храна за приеми в посолството.
NATURAL
11 Авг 2017 20:45
Мнения: 4,259
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
от 1 279 души 934 са руснаци


Владимир Путин за неговото решение да изгони от Русия 755 служители в дипломатическите мисии на САЩ в страната.


Вовата е бягал от часовете по математика. Ако изгони всички американци, трябва още 412 руснаци да изгони за да изпълни бройката
дъртреалист
11 Авг 2017 22:24
Мнения: 11,028
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Президентът на САЩ свика пресконференция в голф клуба си

стратегическият "враг" следва ли да се почувства унизен...?
Държавен отговор от частен терен...

Пансионер
12 Авг 2017 00:16
Мнения: 134
От: Bangladesh
Скрий: Име,IP
Русия няма да допусне вмешателството на Вашингтон в изборите, които ще се проведат в Русия, предава ТАСС. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров.
„Не знам какви са плановете на посолството на САЩ, но имаше много епизоди, когато американските дипломати бяха замесени в незаконни дейности. Съответните наши служби са длъжни да вземат мерки“, каза първият дипломат на РФ.
По негови думи, в американското посолство в Москва работят много руски граждани. Той смята, че в съответствие с Виенската конвенция, те могат да извършват само и единствено техническа работа, но не и да се занимават с „дипломатически дейности, включително политическите им аспекти“.
„Не са редки случаите, когато тези сътрудници на американското посолство из наетите местни, се разхождаха из разни региони, провеждаха въпроси към населението, как то се отнася към губернаторите си и въобще федералните власти. В такива ситуации вежливо настояваме нашите американски колеги да прекратяват служебни отношения с тези хора“, каза той.
755 високоплатени руснаци ще духат супата!
Да не си мислите, че зловещото чудовище Путин е толко тъп, та се прекарал американците да му повишат безработицата със 755 човека?

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Пансионер
The Bulgarian Lion
12 Авг 2017 01:26
Мнения: 12,911
От: Antarctica
Скрий: Име,IP
Пансионер 12 Август 2017 00:16

755 високоплатени руснаци ще духат супата!


Така ли се самоуспокоявате НПО-то?
Ще излезе, че в американските посолства все руснаци работят, ха?
Е, сигурно ще го отнесат и някои руски НПО-шки, но лошо няма.
Пансионер
12 Авг 2017 02:23
Мнения: 134
От: Bangladesh
Скрий: Име,IP
[/Андрей Пионтковски

10
AUG
2017
Проавторитарните режими не само са смъртни, но и умират внезапно

100 милиардери, които представляват управляващата върхушка в страната, начело с Путин и са обект на международно разследване по обвинение за пране на пари, придобити по престъпен начин, казва известният анализатор за "Русский Монитор"

На 27 юли 2017 г. Сенатът на САЩ почти единодушно подкрепи пакет от санкции срещу Русия. Новите ограничителни мерки засягат съответно финансови, банкови и енергийни отрасли в Русия. Прави впечатление, че новите ограничителните мерки, които са безпрецедентно жестоки, поставят Путинова Русия наравно с държави аутсайдери като Иран и Северна Корея. Кореспондентът на "Руски Монитор" разговаря по създадената сложна ситуация с известния руски политически анализатор Андрей Пионтковски, който от няколко години се укрива от режима на Путин.

- Андрей Андреевич, как бихте коментирал настроенията, които са обхванали управляващите в Русия, след като стана ясно, че ще бъдат въведени нови, безпрецедентно жестоки санкции на Русия?

- Мисля, че объркване и паника е най-точното описание на състоянието, в което изпадна върхушката на една престъпна общност, която по някакво странно недоразумение нарича себе си руски политически "елит". Някои са уплашени, други могат да го нарекат продължаваща ескалация, но всъщност вече всичко е загубено и това е факт. Президентът Тръмп подписа новия закон за санкциите срещу оста на злото(Русия, Северна Корея, Иран).

За него ситуацията е действително бе сложна. Ако наложеше вето – от гледна точка на сегашната вътрешнополитическа ситуация в САЩ - това би било равнозначно на политическо самоубийство. Ясно е, че той не можеше да отиде на този вариант. Затова няма никакви съмнения - законът за санкциите влезе в сила.

Независимо от това, мерките, обявени от руските власти бяха доста изненадващи. В изявлението на руското външно министерство се посочва ясно, че те са в отговор на новия закон за санкции, които все още официално не са влезли в сила. Най-общо казано, така никога не се прави. Но дори това не е най-големият абсурд. Повече от ясно е, че тези контрамерки - всички тези изби, вили, сараи, експулсиране на дипломати – абсолютно по никакъв начин не съответстват на това, което САЩ предприема като мерки срещу Русия.

С този акт всъщност се обявява извън закона целият руски политически елит, за когото е известно, че държи своите активи в Съединените щати. На американското финансово разузнаване е възложено в рамките на 180 дни да идентифицира (най-вероятно на него отдавна са му известни) всички активи, собственост на руската управляваща класа, започвайки с Владимир Путин, след което тези данни ще бъдат оповестени. След това към всеки член на това престъпно общество ще бъде приложен действащият в САЩ закон, който се отнася до незаконно придобитите активи и имущество.

По същество това е асиметричен отговор на хибридната война, която Русия води против Запада в продължение на три десетилетия. Единодушието, с което беше одобрен и приет този закон от Конгреса, можеше да се очаква след конференцията за сигурност, която се проведе на 23 юли проведе в Аспен. На нея лично присъстваха бивши и настоящи ръководители на американските силови структури. Бих нарекъл изказванията им, които прозвучаха на конференцията, колективен римейк на речта на Чърчил през 1946 година във Фултън (произнесена на 5 март 1946 г. в Уестъминстър колеж – б.ред.) Беше констатирано, че Русия води агресивна война против Запада и бе изразена решимост да бъде отговорено на тази агресия. Това принципно е нов момент в отношенията между САЩ и клептократичния режим на Путин.

А в отговор на това Министерството на външните работи на Русия бърбори за някакви сараи и вили. В края на миналата година Барак Обама, малко преди да излезе от Белия дом затвори няколко обекта, които Кремъл използваше за шпионаж и изгони няколко десетки руски дипломати. По този повод Лавров направи гръмко изявление, заплашвайки с ответни мерки, които изведнъж бяха приети сега. А на следващия ден платеният кремълски агент Флин се втурна при Кислов (очевидно по поръчение на Тръмп) увещавайки го, че не трябва, така да се каже, да се прави нищо, че няма нужда никого да експулсират. Ние с Тръмпушко всичко ще разрешим, всички санкции на Обама ще отменим, по дяволите, когато влезем в Белия дом. И Путин веднага нареди да не се предприемат никакви ответни мерки, подавайки се пропагандата като израз на дълбокомислието на вожда. Мъдростта в този случай се изразява в оперативна договореност с групата Тръмп-Флин-Кушнер, на която по това време Кремъл възлагаше големи надежди. И изведнъж сега Москва обявява мерки, които се явяват наистина реципрочен отговор, познат и възприет в дипломацията – симетрични действия на действията на Обама, които той беше предприел през декември 2016 година.

Но те ще вменяват на руския човек от улицата, че това е решителен отговор на новия американски закон за санкциите срещу Русия, който беше обречен да бъде приет от Доналд Тръмп. В Москва просто не знаят какво да правят, защото те нямат никакъв сериозен отговор на този закон. На тях им остава единствено да чакат, като един след друг, започвайки от Пу (нищо, че неговите действия са добре известни на виолончелисти на Ралдугин , които припяват на Запада) ще започнат публично да разобличават пред целия свят и пред собствения си многонационален руски народ най-голямата кражба в цялата световна история.
]
67
12 Авг 2017 04:59
Мнения: 5,088
От: Benin
Скрий: Име,IP
И изведнъж сега Москва обявява мерки, които се явяват наистина реципрочен отговор, познат и възприет в дипломацията – симетрични действия на действията на Обама, които той беше предприел през декември 2016 година.

35 срещу 775 - ама направо симетрично!
Наскоро четох статия в НюЙоркър, където високопоставен федерален щатски служител се жалваше, че руснаците правели невъзможен живота на американските агенти в Москва. Беше адски смешно! Той очаквал, видите ли, хляб, сол, девушки или поне палачинки и чер хайвер, а те, гадините, слагали опашки и следели всяка стъпка! Направо не можело да се работи!
Не, не, статията не беше фейлетон, и не беше от тамошната рубрика "После", беше си с претенции за журналистическо разследване.
ЗИП
12 Авг 2017 08:40
Мнения: 31,805
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нормално е държава в подчинено положение, като САЩ да се умилква около глобална империя, като Русия дори, когато я наказват с шамар зад врата....

sim4o
12 Авг 2017 09:53
Мнения: 7,010
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Пансионер
12 Авг 2017 02:23
Мнения: 71

- Мисля, че объркване и паника е най-точното описание на състоянието, в което изпадна върхушката на една престъпна общност
В Русия е дясно управление и Капитализъм ..

Колкото и да ви се ще от Москва да идват Червени ескадрони - такова нещо няма да има .. Свиквайте!

До утре може да препечатвате статии от органа на руските комунисти - газетата "Правда" и да чакате Тиранът Путин да падне , а на власт да дойде Зюганов ..

Ами чакайте си, не ни пречите .. в това време светът върви напред ..

Костадинко
12 Авг 2017 10:53
Мнения: 683
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
755 високоплатени руснаци ще духат супата

Опа! Леко, спокойно, ни съ притиснявъйти! КГБ не захвърля кадрите си на улицата! Нови звания, длъжности... все пак, толкова много са инвестирали в тях.
Пансионер
12 Авг 2017 11:20
Мнения: 134
От: Bangladesh
Скрий: Име,IP
Руският народ винаги ми е бил симпатичен, ама що пусти късмет, все ръководителите им виновни от 1917 год. насам?
BG_BG
12 Авг 2017 11:42
Мнения: 1,561
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Тръмпотии....
ЗИП
12 Авг 2017 11:44
Мнения: 31,805
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Бедните американци.....

Путин има гони 755 човека а те му благодарят. Къде им отиде достойнството ?

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: ЗИП
BG_BG
12 Авг 2017 11:51
Мнения: 1,561
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Като са толкова доволни от изгонването на 755 ахмаци.....защо не са ги махнали сами?

Нещо ми напомня за баснята дето лисицата и било кисело гроздето....

Тръмпизми....
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: BG_BG
tub
12 Авг 2017 12:02
Мнения: 1,200
От: Italy
Скрий: Име,IP
BG_BG 12 Август 2017 11:51
Като са толкова доволни от изгонването на 755 ахмаци.....защо не са ги махнали сами?

Не виждаш ли:
Доволен е Тръмп...не Конгреас или deep state.
Ако сам беше тръгнал да ги маха, щяха да му вгорчат живота...а тъй си има извинение , дежурното, както винаги ...
georgwolf
12 Авг 2017 12:06
Мнения: 1,516
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
На Господаря е добре да благодариш......утре мое па да опреш до него
справка екшъна СКорея-САЩ
Tiamat
12 Авг 2017 14:02
Мнения: 1,031
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Тръмп благодари?! Баси неадекватника! Може би защото още не е видял истинските ответни мерки на Русия - отказ от долара и изгонване на на ФЕД, МВФ и прочее октоподи на печатарската мафия от руската монетарна и банкова система...
sim4o
12 Авг 2017 14:10
Мнения: 7,010
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Пансионер
12 Авг 2017 00:16

755 високоплатени руснаци ще духат супата!
В смисъл??

Извинявай, ама или абсолютно идиотско и неадекватно си го написал .. ИЛИ АЗ нещо не разбирам ???

1.Руското МИД гони 755 човека АМЕРИКАНЦИ с дипломатически статут - притежаващи паспорти, съгласно Конвенцията от 1815 от Виена ..

2.Изведнъж се появяват, в твоите писания същото число руснаци, май имаш пред вид руски граждани .. (755 човека .. ) , високоплатени ( работят в "Боинг-Русия" или на подобно място ?? ) дето щели били да "духат супата"..

Подочул си за съкращения ??? .. и решаваш ни в клин, ни в ръкав да го споделиш в ТАЗИ тема?

леко неадекватно .. ама поради жегите - разбираемо ..

Или имаш нещо друго пред вид с "755 високоплатени руснаци" ..

Какви са тези високоплатени руснаци, в ИТ сектора ли са .. от къде разбираш за житието-битието им ..

Я се доизясни, по-конкретно ако може - и ей така ще отпадне подозрението за тъпо неадекватно бръщолевене не по темата..

Поздрави
ДамянГ
12 Авг 2017 14:50
Мнения: 25
От: Switzerland
Скрий: Име,IP
тъпо неадекватно бръщолевене не по темата..

Баш си е по темата на статията. Ето още по същата тема от същия Пионтковский:

The Beginning of the End
I

20 февраля 2014 года (дата выбита на медалях "За покорение Крыма" пожизненный президент России развязал
без формального объявления Четвертую мировую войну против Запада. Целью ее являлся реванш за поражение
СССР в Третьей мировой войне ("крупнейшая геополитическая катастрофа XX века", а именно – установление
военно-политического контроля Кремля как минимум над всем постсоветским пространством, а по возможности
и над Центральной Европой; дискредитация и разрушение НАТО как беспомощной и неспособной защитить
членов своей организации; по завершении войны – закрепление и легитимация ее итогов новой "ялтинской
сделкой" о разделе мира с изолированными США.

В качестве идеологического знамени войны ученически заимствована известная в 1930-е годы прошлого
столетия концепция разъединенного народа, защиты этнических соотечественников, восстановления «исторической
справедливости». Военная стратегия победы над превосходящим во всех отношениях противником опиралась
на три составляющих элемента:

– разработанная под руководством начальника Генерального штаба генерала армии Валерия Герасимова концепция
нелинейной гибридной войны: ставка на информационный террор, кибертеррор и физический террор, осуществляемый
нерегулярными подразделениями ("зеленые человечки";

– доведенный до совершенства в Северной Корее тремя поколениями Кимов ядерный шантаж Запада, умноженный
на громадный ракетно-ядерный потенциал России;

– традиционное презрение к жизни граждан собственной страны ("для нас русских н амиру и смертьь красна".

Продължението тук:
https://www.svoboda.org/a/28659184.html
sim4o
12 Авг 2017 15:25
Мнения: 7,010
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
ДамянГ
12 Авг 2017 14:50

тъпо неадекватно бръщолевене не по темата..


Баш си е по темата на статията.
Toест .. иде реч за Тръмп, за благодаренето му на Путин .. и някак си става ясно, че има връзка с 755 руснака , дето са високоплатени, ама ще им се стъжни ..

Извинявай, ама туй нещо абсолютно не го разбирам, не мога да видя връзка и ми се струва, че коментарите са пълни с тъпо, неадекватно бръщолевене ..

Нерде какво бил написало в статия някакво си антиПутин комуне в Русия, дето не му харесва, че там е Капитализъм ..

Нерде тайствените и загадъчни 755 човека - руснаци, високоплатени ..

Нерде изгонените американци, с дипломатически статут, според Конвенцията от Виена и думите на Тръмп..

Дрън-дрън та пляс! Идиотщина пълна и бръщолевене, дължащо се на жегата ..

КОЙТО ИСКА да предложи мнение и да започне Дискусия , за някакви 755 високоплатени руснаци - що не направи отделна тема??


Жегите ..

Главиците да се пазят, на които сте по-възрастни ...
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: sim4o
  Мнения:24 Страница 1 от 2 1 2 Следваща