Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
България ще играе в САЩ спектакъла "Покаялият се грешник"
Отиди на страница:
  Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща
хикса
07 Авг 2017 19:47
Мнения: 4,640
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
образът на Цветан Василев, обрисуван от прокуратурата като крупен измамник и криминален бос,едва ли ще трогне американските властида го поставят под своя закрила. Освен това те не биха рискували да компрометират самия глобален закон "Магнитски", ако точно с такъв тип започнат приложението му. Но това е стеснено тълкуване на закона. Американското, а и всяко друго правосъдие има изобилие от примери как покровителства покаяли се грешници в името на доминиращия обществен интерес за върховенство на закона.


Това не е тълкуване на закона изобщо, а нещо съвсем друго. А по въпроса за другото, напротив, американското правосъдие много обича да да покровителства покаяли се грешници, които сътрудничат на прокуратурата, толкова, че май повече от половината грешници го прави, стига да не са напълно разкрити.
cymen
07 Авг 2017 19:47
Мнения: 2,547
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
В грешка сте Терзиев. САЩ никога няма да "санкционират" своите си хора. Как Пеевски да отнесе някаква "санкция", като не заема никакъв пост в изпълнителната власт?
щурчо
07 Авг 2017 20:42
Мнения: 22,087
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Двата клона на руската мафия щели да се жалват пред американски съд. Велико...
щурчо
07 Авг 2017 21:05
Мнения: 22,087
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Майката на Пеевски е тясно свързана с руските служби.
Много тясно. И не случайно биде предложен за шеф на ДАНС...
КуртиКенаров
07 Авг 2017 21:12
Мнения: 597
От: Antarctica
Скрий: Име,IP

щурчо
07 Август 2017 20:42
Двата клона на руската мафия щели да се жалват пред американски съд. Велико...

Аутсорсват. Ще ползват америчките съдилища за арбитраж на мафиотите си.
Dax
07 Авг 2017 23:58
Мнения: 4,058
От: Norway
Скрий: Име,IP
Майката на Пеевски е тясно свързана с руските служби.
Много тясно. И не случайно биде предложен за шеф на ДАНС...


Щурец, в България я има 10 души които да имат достъп до такава информация, я не. Не знаех, че ти си един от тях. Поздравления !

Hats down and Hail to the Chief !
щурчо
08 Авг 2017 00:53
Мнения: 22,087
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нема защо.
Бащата на Ирен Кръстева е Ангел Кръстев.
Един от началниците на ДС у врачанско...
Neopol
08 Авг 2017 00:57
Мнения: 4,536
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Цветан Василев може и да успее. Ако в последните години толкова се говори за "съдебна реформа" то не е от някаква любов към правосъдието и справедливостта, а единствено, защото САЩ не владеят българският съд и прокуратура, те не са им подчинени, но пък са овлядяни от назначените бизнесмени на прехода, които ги свързват с мафията и с Русия. Затова и колкото да е неприятно на Борисов, САЩ ще се задействат, ще използват повода за да си разчистят терена.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
VOCI
08 Авг 2017 02:15
Мнения: 27,107
От: Antigua and Barbuda
Скрий: Име,IP
щурчо 07 Август 2017 20:42
Двата клона на руската мафия щели да се жалват пред американски съд. Велико...

Има прецедент.
Березовски се съди с Абрамович в Лондон навремето.
В процеса на съдебното следствие разбридаха цялата кагебейска схема за приватизация и преразпределяне на държавната собственост пред английското правосъдие.
Англичаните седяха , слушаха в захлас и записваха за поколенията всичко в най-мелки и пикантни детайли.
BGHUN
08 Авг 2017 03:05
Мнения: 3,085
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
щурчо
08 Август 2017 00:53
Нема защо.
Бащата на Ирен Кръстева е Ангел Кръстев.
Един от началниците на ДС у врачанско..


Краставите магарета се надушвате(знаете)през девет баира!!!
mick
08 Авг 2017 08:11
Мнения: 7,626
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
щурчо
07 Август 2017 20:42
Двата клона на руската мафия щели да се жалват пред американски съд. Велико...


Грешка.. два клана на българската мафия... плащащи дали с услуги дали с други неща на американците/руснаците са девета дупка на кавала в България от много години/. Не напразно ББ често ходи до посолството да рапортува и да получава нареждания. После идват и сенатори да му набиват канчето.. и той веднага изпълнява.

Друг е въпроса.. че за всичко се обвиняват руснаците.. даже и за това, че управляващите имат две леви ръце и да крадат като истинските американски демократи не могат. Обаче това явно не е проблем за американските ни братя. Те даже така са по-доволни, щото така по-лесно контролират държавата. Имат компромати за всеки един в управлението на държавата, и за Пеевски имат. Даже като се замисля - самото му забогатяване, както и на майка му.. и медийната империя е насочвано от там. Че и ДПС - кой го регистрира, с каква помощ и лобизъм?

Mrx++
08 Авг 2017 09:15
Мнения: 20,624
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Двата клона на руската мафия щели да се жалват пред американски съд. Велико...
През 70-те имаше един Мирча Кришан по радиото. него за каквото и да го запитат, той започваше да говори за краставицата. Че и наш Щурчо е същия. За каквото и да се говори на него все Русия му е в устата.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mrx++
Юнкер
08 Авг 2017 09:25
Мнения: 1,687
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Майката на Пеевски е тясно свързана с руските служби.
Много тясно.

Много широко свързан, широко свързан, свързан, тясно свързан, много тясно свързан, съвеееем тъничко свързан, несвързан.
Кайзер Созе
08 Авг 2017 09:30
Мнения: 14,099
От: Palestinian Territory, Occupied
Скрий: Име,IP
Славчо Кънчев, бащата на Делян Пееввски, председател на управителния съвет на Асоциацията за борба против корупцията. От години г-н Кънчев не общува с наследника си и майка му. Как навремето бившата му съпруга Ирена Кръстева стана шеф на тотото?: – Интересувайте се за лицето Сократис Кокалис. Той беше един от водещите, успели мъже на Гърция. (бел.ред. Сократис Кокалис (Sokratis Kokkalis) е роден на 27 май 1939 г. и е син на Петрос Кокалис, професор по хирургия в Атинския университет и министър на здравеопазването в Политическия комитет за национално освобождение, временното правителство установено от Гръцката комунистическа патия по време на гражданската война 1945-1949 г. След разгрома на левицата, заедно със семейството си напуска Гърция. Сократис Кокалис е агент “Роко” на ЩАЗИ (Stasi) по документи изнесени от “Дойче веле”. Добре познати са топлите отношения между двете Балкански Социалистически партии – българската БСП и гръцката ПАСОК, която е подкрепяна от “Интраком”. кликнете в/у името с удебелени букви)

Кокалис има една фирма, която се нарича “Интраком” (Intracom). Тя купи голяма част от собствеността на Васил Божков в “Еврофутбол”. Една от фирмите в “Интраком” (Intracom Holdings Group) се нарича “Интралот”. Тя е собственик на румънското тото. Ирена Кръстева пък е близка с Кокалис. Той се познаваше и със Симеон Сакскобургготски, като се говореше, че част от финансирането на предизборната кампания през 2001 г. е от него. По едно време Кокалис искаше да купува българското тото. По някаква причина се появиха и други интереси и Милен Велчев се отказа да го продава.

(бел.ред. България развали сключената през 1992 г. сделка, при което Кокалис съди Българския спортен тотализатор в арбитражния съд в Париж. Резултатът беше, че БСТ трябва да плати на “Интраком” щети в размер на 6 411 223 долара плюс лихвите. Българският съд отказа да приеме решението. През 2005 г. е създадена фирмата за военно оборудване Intracom Defense Electronics – Research & Development, с изпълнителен директор американският възпитаник Dr. G. Troullinos , която в момента работи заедно с американската компания Raytheon Company по проект за 15 мил. долара в разработката на ракетите “Пейтриът”. През 1997 г. Сократис Кокалис основава програмата „Кокалис” към Школата за управление „Джон Ф. Кенеди” към Харвардския университет в САЩ, получава награди от Fulbright Foundation и American Academy of Achievement. Негова е семейната фондация The Kokkalis Foundation. През 2001 г. списание „Форбс” го поставя под номер 421, като богатството му е оценено приблизително на 1,2 млрд. долара. Фирма с подобно име Intracom Development Inc. е регистрирана като офшорна . Кокалис е женен за Елени Фармаки – Кокалис, с която имат трима сина (Димитрис, Тинос и Татис). Димитрис е дете на Елени от първия й съпруг – Савас Теодоридис, бивш вратар на футболния отбор “Олимпиакос”, чийто собственик по-късно ще стане вторият й мъж. Сократис Кокалис говори перфектно Английски, Немски и Руски, говори Румънски, Български, Италиански, ползва Сръбски и Френски)

По линията Кокалис – Симеон Сакскобургготски и познанството им с Ирена Кръстева стана всичко. Делян е бил съученик със сина на Галя Дичева, личен прессекретар на семейство Сакскобургготски. /още: Източник/

В нощта на изборната победа на ГЕРБ през юли 2009 г. бъдещият премиер не скри обидата си от отношението на вестниците на Ирена Кръстева към него.

Още на следващия ден те обърнаха тона, а Делян Пеевски се настани в кабинета на майка си в ИПК “Родина”, където са редакциите на “Монитор”, “Телеграф” и “Политика”, и пое еднолично всичко, включително и редакционната политика. Тя се оттегли от прякото управление, а изданията започнаха да хвалят премиера със същото усърдие, с което преди това го плюеха.

В регистрите Делян Пеевски не фигурира като съдружник, но майка му Ирена Кръстева е съсобственик на една от най-големите печатници в България – ИПК “Родина” , едноличен собственик на вестниците “Телеграф”,”Монитор” ,Политика”, “Засада”, “Борба”, “Меридиан мач” и телевизия ББТ. Ирена Кръстева закупи и дружеството – собственик на ТВ7, и започна да управлява и телевизията. През май 2009 г. в “ТВ Седем” настъпи промяна в едноличния собственик на капитала. Собственик на медията стана австрийски фонд, специално създаден с инвестиционна цел в областта на медиите.

цялото:

Натисни тук
viva1234
08 Авг 2017 09:52
Мнения: 721
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
САЩ никога няма да "санкционират" своите си хора. Как Пеевски да отнесе някаква "санкция", като не заема никакъв пост в изпълнителната власт?[/code]

Как пък да не могат да го санкционират, стига да искат - просто ми конфискуват авоарите в някоя офшорна зона по земното кълбо, в замяна пък Василев получава амнистия. Според господарите на света те имат това право ...
Dax
08 Авг 2017 10:26
Мнения: 4,058
От: Norway
Скрий: Име,IP
Нема защо.
Бащата на Ирен Кръстева е Ангел Кръстев.
Един от началниците на ДС у врачанско...


Т.е. всеки провинциален шеф на ДС в България има достъп до агентурата на руснаците и нейното вербуване и ръководство.
Мдааа..... Сигурно за това са най-мощните разузнавателни служби в света. Гласност, прозрачност и перестройка
sega_007
08 Авг 2017 11:54
Мнения: 2,847
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Четеш, четеш и все посягаш към кобура, мама му стара.
Байпас
08 Авг 2017 15:14
Мнения: 19
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Има някакво притеснение,щом като Крачунов и НИдялко са отбили цялата лайняна река в тази посока.
Sir_Lanselot
08 Авг 2017 16:18
Мнения: 10,009
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
От това змийското гнездо, което ни управлява, няма спасение. Единствения шанс за България е да се създаде Международна комисия за борба с
безнаказаността под егидата на ООН, подобно на тази, която беше създадена в Гватемала, под ръководството на испанския съдия Карлос Кастрасена.
  Мнения:22 Страница 1 от 2 1 2 Следваща