Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Спусъкът на Апокалипсиса
  Мнения:13 1
генек
07 Авг 2017 19:44
Мнения: 35,055
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Изключително внимателно предъвкване на темата с още по-внимателно заобикаляне на конкретизацията. Например - чия е атомната бомба над Хирошима? А над Нагазаки? Други луди, тествали страшното оръжие над мирно население няма...
Иначе - старателно повтаряне на Северна Корея в съчетание с прилично звучащи, но съвсем не приятни епитети...
И по тъча покрай неудобните въпроси. Защо трябваше да бъдат ликвидирани Либия и Ирак? Кому се видя опасна суверенната сирийска власт? Има ли право КНДР да се брани, когато открито и откровено агресивно посягат към нея?
Коте, сгащено в ъгъла, вади нокти и атакува. Инстинкт за самосъхранение. Корейците нима са идиоти, та да се предадат така?
Отделно, че за живота там знаем най-вече от медиите. Които Ганий справедливо определя като робовладелски. А нормалните читатели /не платените овце с претенции за овчари/ отдавна знаят, че медиите не информират, не просвещават, не възпитават. Те просто си въртят бизнеса и печелят. А бизнесът е магистрален - според поръчката и парите на поръчителя...
------------------
Сайтът на Генек
Доверчивия
07 Авг 2017 21:17
Мнения: 560
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Които Ганий справедливо определя като робовладелски.

Не ги определя като робовладелски Гадний, а те сами се определят като робовладелски: нарекли са си столицата с името на робовладелец и са си нарисували робовладелци на парите.
медиите не информират, не просвещават, не възпитават. Те просто си въртят бизнеса и печелят.

Тук си се оплел като пате, бай Генек. Медиите наистина не информират и не просвещават, но ВЪЗПИТАВАТ, без да въртят абсолютно никакъв бизнес.
А Ламбоски си руши артистичния имидж като се праска толкова евроатлантичен.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Доверчивия
Drug
07 Авг 2017 23:27
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
"Светът днес обаче е пълен с такива, които неистово мечтаят за достъп до оръжие като "хилядата слънца", с което да изпепелят враговете - били те евреи, християни, комунисти, американци, руснаци, араби и т.н. (Спомням си, че видна украинска политичка преди две-три години бе изразила в записан и разпространен сетне телефонен разговор желание "да се разстрелят с ядрено оръжие" жителите на Източна Украйна, каквото и да означава това.)

По-горе казах "светът днес", но сбърках. Светът винаги е бил пълен с такива, боя се, че и ще ги има още дълго. Много кино и литература имаме за близостта на Райха до това оръжие, за възможността Хитлер да бе турил ръка върху него пръв и можем само да гадаем за евентуалните последствия от това. Сигурен съм, че ще се намерят и такива, които вярват, че Македония и Беломорието биха били "наши" при такова стечение - за такива человеци говоря - те са евъргрийн пример."

***
То бива мешана салата, ама с банани иде малце множко! Нерде японци и севернокорейци, нерде комунисти и руснаци, нерде "и такива, които вярват, че Македония и Беломорието биха били "наши" при такова стечение - за такива человеци говоря - те са евъргрийн пример." С такива писачи - и без бомба Македония и Беломорието ще бягат от България презглава.

Доверчивия, въобще не възпитават, а ФОРМИРАТ (ЗА СЪЖАЛЕНИЕ РАЗВРАщАВЙКИ!) при това хич не безвъзмездно. Дали да цитирам дяволската фраза на Гьобелс за лъжата ставаща истина?!
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Drug
Dax
08 Авг 2017 00:04
Мнения: 4,318
От: Norway
Скрий: Име,IP
Спомням си, че видна украинска политичка преди две-три години бе изразила в записан и разпространен сетне телефонен разговор желание "да се разстрелят с ядрено оръжие" жителите на Източна Украйна, каквото и да означава това.)

Това означава единствено, че тъпата п..атка си няма хабер от оръжия и дрънка колкото да не заспи.
VOCI
08 Авг 2017 02:28
Мнения: 27,550
От: Antigua and Barbuda
Скрий: Име,IP
Тази страна, която е икономическа въшка, политически лилипут и очевиден тоталитарен мутант, сигурно отдавна щеше да е последвала съдбата на Либия или Ирак, ако освен войнствена риторика нямаше, макар и няколко, но все пак истински ядрени бойни глави.

Две-три малки атомни бомбета се появиха в Северна Корея съвсем наскоро. Те изобщо не са фактор в отбраната на тлъстио задник.
Проблемът на цивилизованият свят
Е
Че съществена част от най-високотехнологичните компании играещи сериозна роля в световната икономика са дислоцирани в Сеул на оръдеен изстрел от границата.
А зад нея има повече от 5000 големокалибрени оръдия които все ще успеят да дадат по десетина изстрела на юг каквото и да стане при военен конфликт.
Катастрофални разрушения, срив на котировките по борсите, паника, фалити и пр.
И така е от десетилетия още преди появата на атомно оръжие в ръченцата на грухчо.
ata
08 Авг 2017 04:07
Мнения: 2,195
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Добре си го смотал. Надявам разбираш какво искам да кажа. .
ЗИП
08 Авг 2017 13:48
Мнения: 32,828
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Воцка,

И ти грешиш.

Кимовете са недосегаеми не защото имат артилерия и разбира се не защото имат "2-3 бомбета" !

Северна Корея от десетки години има около 5000 тона смъртоносни химически и биологически оръжия. Експерти са изчислили, че това стига за убийството на около 500 милиона човешки същества, което никакви кекави 2-3 дребни ядрени бомбички не могат да направят !

5000 тона !!!!

10 милиграма VX агент попаднали върху кожата убиват 70 килограмов човек за около 10-15 минути. Ареaла на действието от епицентъра на взрива 6-20км....

Редактирано: 7 пъти. Последна промяна от: ЗИП
Даскал Цеко
08 Авг 2017 23:56
Мнения: 7,101
От: Tuvalu
Скрий: Име,IP
Отделно, че за живота там знаем най-вече от медиите. Които Ганий справедливо определя като робовладелски. А нормалните читатели /не платените овце с претенции за овчари/ отдавна знаят, че медиите не информират, не просвещават, не възпитават.

Ти това за медиите чак сега ли го проумя? Щото аз го разбрах много отдавна, още по време на соца, четейки комунистическата преса (друга, за съжаление, нямаше).
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Даскал Цеко
Данил
10 Авг 2017 13:26
Мнения: 5,587
От: Poland
Скрий: Име,IP
Добре бе,Зипе..Сев. Корея можела да унищожи няколко стотин млн.човека щото имала оръжия за масово унищожение . И нямало да се поколебае да го направи ,стига великият и вожд да разпореди.
И какво друго може да направи Сев. Корея? Нещо което да е от полза за хората? Няма такова. Само заплахи за война,масови убийства и пр.романтични събития за извратени мозъци.
На един полуостров две Кореи. Южната,сред най развитите страни в света. Икономика,наука,култура,спорт,права на човека са положителен пример за всички страни . С помощта на щатите и западния свят.
Северната,същото,ама със знак Минус. Закрита,тоталитарна,милитаризирана,бедна,със зомбирано,гладуващо население ,права на човека ама друг път. С помощта на Китай и СССР и бившия соц.лагер.
Тия дето изкарват Сев. Корея малко ,невинно коте и тн.да прочетат историята на тази държава. Агресивността е определящата и характеристика.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Данил
georgwolf
10 Авг 2017 13:53
Мнения: 1,892
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Южната,сред най развитите страни в света. Икономика,наука,култура,спорт,права на човека са
положителен пример за всички страни . С помощта на щатите и западния свят.

По ниво и ръст на самоубийствата Южна Корея е мноо як пример за целия свят
Данил
10 Авг 2017 15:03
Мнения: 5,587
От: Poland
Скрий: Име,IP
С останалото си съгласен.. така го разбирам.
Самоубийствата ,суицида,си имат причини ,не на последно място сред тях са традиционните схващания за лична вина и отговорност. Суицидът въобще не е критерий за качеството на живота в дадено общество.
georgwolf
10 Авг 2017 15:16
Мнения: 1,892
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Суицидът въобще не е критерий за качеството на живота в дадено общество.


Това горното слабо казано НЕ Е ВЯРНО

Японски инженер идва да монтира машини в НРБ...остава 3 месеца
през почивните дни го влачат по вили,къщи ,море ,Балкан....курорти,чевермета мохабети
ядене пиене,банкети...типично по нашенски.....командировката свършва
японеца се прибира в Япония.....на третия месец се самоубива....оставя и предсмъртна бележка
вътре става въпрос за качество.....КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ......тази история не съм я ИЗМИСЛИЛ.....
Данил
10 Авг 2017 15:49
Мнения: 5,587
От: Poland
Скрий: Име,IP
Примерът потвърждава казаното от мен. Особености на всяка култура. Или психическо растройство довело до суицид. Хиляди специалисти идваха в НРБ да монтират машини,внедряват технологии и тн. И тях ги водеха по вили,чевермета,компании и пр. Не се самоубиваха след завръщането си в къщи.
  Мнения:13 1