Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Отглеждане на бизнеса цаца
  Мнения:9 1
lisana
06 Авг 2017 20:42
Мнения: 629
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
В 13-та глава на книгата "Преводачи и агенции" е обяснено много по-добре, какво означава "бизнес" (преводачески) и как той "дава работа" (на преводачите): http://softisbg.com/library/harry/prevodachi_i_agencii/prevodachi_i_agencii_13.pdf
Patriot1965
06 Авг 2017 21:23
Мнения: 5,396
От: Cape Verde
Скрий: Име,IP
Хърсев е прав за размерната структура на бизнеса - тя не е изненада, и е толкова типична, колкото и за повечето страни от ЕС.
Метафорите му обаче не отразяват реалността - никой никъде не се вживял в ролята на фермер. Затова и липсват примери за т.нар. ферми.
Tiamat
07 Авг 2017 04:05
Мнения: 994
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Добре се е изучил на чифутски да хортува.... Значи бизнесът е смислен само ако може да се продаде, на по-големия, глобалния бизнес, на колонизаторите, пардон "инвеститорите". А това дали произвежда нещо полезно за обществото, дали създава хляб и удовлетворение в работещите в него, хич не е и важно... Че то по таз логика банкерският е най-успешният и най-смисленият бизнес. Затова у нас вси банки са чуждестранни и банков клон има на всяко кьоше.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Tiamat
редник
07 Авг 2017 08:19
Мнения: 9,098
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Така и не разбрах защо е написан горният текст...
Малко статистика, опит за анализ и нищо конкрентно...
Някой знае ли авторът има ли някакъв бизнес?
Firmin
07 Авг 2017 09:05
Мнения: 31,608
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Общо взето ми е ясно за какво говори Хърсев. Е, липсват ми някои плочки от пъзела. Например, тази. Жизненият цикъл на "захранката" се определя на от три до пет години. В добрия случай тя е усвоена от гигантите тъй, както във ферма за крокодили мятаме пилета за радост на публиката. Дотук добре. Питам се, обаче, какво става с парите от продажбата. И къде тук е кярът на държавата, инвестирала в пилетата? Щото, за разлика от фермата за крокодили, не знам държавата да е одрала някоя зъбата корпорация за ... чанти и чепици.
mick
07 Авг 2017 09:52
Мнения: 7,631
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
На запад за старите фирми с имена има бонуси.. в България не е така.

Неизвестна фирма може да спечели милионна обществена поръчка и после да си остави ръцете.

Това е немислимо за стара фирма която държи на името си.

Та тук е заровено кучето. Малките и нови фирми са удобни за еднократни удари.. дали да се открадне ДДС.. дали да не се плати данък.. дали нарочно да се фалира фирмата с много дългове. Дали да се продаде на клошар.

Всички тия далавери секват, ако старите с успешно завършили проекти фирми имат предимство в обществените поръчки.. а и не само там.
DominusLitis
12 Авг 2017 10:58
Мнения: 161
От: France
Скрий: Име,IP
Размечтал се е господин Хърсев за едни Capital investments, LBO, M&A etc

Какъв бизнес да се препродава като интересните отрасли отдавна са подарени на мутри или милиционери

Тези същите ли да leverage-рат EBITDA ?
Maximus II
26 Авг 2017 21:33
Мнения: 8,603
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Бизнес цацата сте вие г-н Хърсев, а западните акули ще ви изядат с парцалите, нищо че им викате партнери, всичко ще ви вземат, въпрос на време е.

Не злорадствам, тъжно е, Западът е една голяма тъга, опакована много лъскаво. Запомнил съм думите на един западногерманец, от малцината избягали на изток: Който иска пъстротата на Запада, ще получи неговата безнадеждност! Тогава не го разбрах. Не случайно на запад хората гълтат тонове антидепресанти.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Maximus II
Дорис
26 Авг 2017 22:13
Мнения: 25,047
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Западът е една голяма тъга, опакована много лъскаво. Запомнил съм думите на един западногерманец, от малцината избягали на изток: Който иска пъстротата на Запада, ще получи неговата безнадеждност!


  Мнения:9 1