Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Германия – лятна приказка 3. Путин и Тръмп в Хамбург, или отчуждаване почти по Брехт
  Мнения:16 1
Butch
15 Юли 2017 08:05
Мнения: 6,686
От: United States
Скрий: Име,IP
а САЩ - велика сила, избрала да я управлява шут.

Денков,
Какви са тези глупости? Тръмп е всичко друго, но не и шут! Пускаш се по повърхността и грешиш. Явно наблягаш на сороските медии. Все пак Тръмп още не е направил щуротиите които направиха храсталаков и кениеца. Пиша щуротии, но по-подходящо е престъпления. Но има време да се "поправи".
BTW, Тръмп не е моят човек, нямам мой хора милиардери.
Kickaha
15 Юли 2017 10:48
Мнения: 2,253
От: Christmas Island
Скрий: Име,IP
...велика сила, избрала да я управлява шут.
По-добре шут, отколкото мафиот! Смеха е за предпочитане пред плача, нали?
Васуки
15 Юли 2017 11:50
Мнения: 3,596
От: India
Скрий: Име,IP
Nickolas
15 Юли 2017 20:57
Мнения: 8,473
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Поради ярката комунистическа пропаганда филмът е забранен в Германия още преди Хитлер.

Айде бе! Ами в СССР да не би да са го давали! Ами вижте първо кога са го давали там и в какъв вид.
Съветската цензурата тогава казва: Какъв е този безработен, който притежава велосипед и часовник, какви са му проблемите. Какъв беден е! От какво е отчаян. Пак някаква буржоазна подлога! Защото същият преди да скочи от прозореца си сваля часовника, а преди това търси работа няколко дни с колело из Берлин! Смехории!
Да беше избягал в СССР като австрийските шутцбундовци - място в ГУЛАГ е щяло да се намери толкова. А! И като Танев и Попов.
Nickolas
15 Юли 2017 21:19
Мнения: 8,473
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Смонтированный фильм столкнулся с серьёзными цензурными проблемами в СССР; в конце концов, в апреле 1932 года, он был выпущен в прокат, но в урезанном виде. В мае 1932 года Дудов и Брехт демонстрировали фильм в Москве.
И какво точно е изрязано: колелото, часовника, пълната маса с ядене на годежа на Ани и Фриц (той пък олицетворение на богатите). Тия неща са известни по думи на Конрад Волф по повод съветската цензура на негови филми за в СССР.
За капак за Златан Дудов се носеха слухове из ДЕФА, че руснаците са му взели мярката при Фюрстенвалде - голям гарнизонен град на СА източно от Берлин в посока Франкфурт (Одер). И го вярвам, защото той пристига от Швейцария след войната, където живее със семейството си след като го изгонват от Франция. Загива в автомобилна катастрофа в страна без автомобили.
Nickolas
16 Юли 2017 10:31
Мнения: 8,473
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Брехт, казват, никога не е бил комунист. Но и че Брехт е преследвал винаги стратегията да пласира на всяка цена между хората поетическия си потенциал – при което по-късно инструментализира комунизма, както например в началото Аугсбургстата преса 1914 г. Пласирането започва с писането на националистически текстове, макар че войната за него няма значение. След това пише и веднага пренаписва драмата Баал като вижда, че пиесата (и куплетчетата на песничките в нея) няма да бъде публикувана в първата версия – независимо че ще пострада литературното качество. После следват няколко версии. При него постоянните промени в правилната посока са …. цял живот.
За него последният шеф на ДЕФА (G.G.) в последното си интервю, самият той евреин – приятен човек, с много хумор и високо интелектуален, каза: Те като взеха да се завръщат, престанаха да бъдат евреи, а се титулуваха комунисти. Това по повод Брехт. А самият Брехт казва на едно място: щом те са комунисти и аз съм комунист. Но го казва не пред комисията за антиамериканска дейност, от която избягва чак в Шейцария, а едва в източната зона. При комунистите трябва да се „циментира”, защото в западните окупационни зони му е забранено да влиза, той е немски автор, а Хелене Вайгел вече е платила първия наем на Берлинер Ансамбъл.
Ahhahhahha
18 Юли 2017 17:42
Мнения: 247
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
...
макар тъкмо за магистрала да отчуждаваха някога ниви за по 0.10 лв. м/кв.


да си технически неграмотен и математически некомпетентен, не е повод за гордост. ... дори когато бориш "комунистите" ....
Павел_Маринов
26 Авг 2017 14:15
Мнения: 1,361
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Надали някой знае какъв е сценарият за срещата на G-20 в Хамбург, чиято подготовка започна преди няколко години.


А ти надали знаеш, че среща на Г-20 има всяка година. Явно или говориш за някоя друга среща, или опита за остроумно писане ти изигра лоша шега.
bokoto1971
29 Авг 2017 14:10
Мнения: 502
От: Tokelau
Скрий: Име,IP
За пореден път отлична статия на г-н Денков! Леко, но изключително остро перо, бих искал и аз да развия небрежно-елегантния му стил на повествование.
gluhar4e
2017-07-16 11:26:28
В България няма класово съзнание. В България всички ,които вземат някаква заплата смятат ,че са буржоазия.

Навсякъде е така, не само в България. Да си пролетарий е срамно - пък и какъв отруден работник си щом имаш кола, смартфон, почиваш на Майорка и постваш FB статуси "feeling great at ..." - противоречи на нарцистичната ти увереност че си "уникален", "куул", "experience hunter" и т.н. Когнитивен дисонанс на границата с шизофренията.

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: bokoto1971
  Мнения:16 1