Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Фармаиндустрията е все по-щедра към лекарите
Отиди на страница:
  Мнения:64 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
Zashko
14 Юли 2017 20:43
Мнения: 245
От: United States
Скрий: Име,IP
"Фармаиндустрията е все по-щедра към лекарите
За година е дала 24 млн. лв., с 3 млн. повече от предходната, за участия в конгреси и на съсловни организации"

Съмнява ме, че тоя- Хипократ , е бил комуняга или от ДС ?
mick
15 Юли 2017 00:08
Мнения: 7,953
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Невидимата ръка на пазара..


Който има пари подкупва.. опс лобира.
georgwolf
15 Юли 2017 00:27
Мнения: 1,804
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
С ФАРМАХИМ съм НЕПОБЕДИМ....
rover
15 Юли 2017 05:31
Мнения: 7,507
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
и не се плаща на лекари за екзотични пътувания под формата на конгреси

urupuchi
15 Юли 2017 07:40
Мнения: 2,072
От: Holy See (Vatican City State)
Скрий: Име,IP
. Лекарите имат право да откажат имената им да бъдат публикувани.

Що? Намират за срамно, че се усъвършенстват и ходят по научно-образователни събития!?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: urupuchi
Гладиатор
15 Юли 2017 09:50
Мнения: 8,040
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
От асоциацията твърдят, че по цял свят се спазват строги етични правила и не се плаща на лекари за екзотични пътувания под формата на конгреси, а медици се водят само на сериозни научни събития в Европа и Америка

Тя си твърди, но всички със всичкия си, знаят, че е точно обратното
Плаща се на водещи "светила" "капацитети" и "авторитети" да се насочи гилдията в правилната посока. От конгреса се задава насоката и чрез подбраните поканени, със сходни акъли, подбраната истина се разпростира в страните им. Този фокус се прилага не само от фармацевтичната мафия, но и от науката, а в политиката това е почти закон, почти без изключение.
Използва се явлението, че повечето шаващи по Земята не са в осъзнато състояние, а спат, склонни са към подражателство и лесно се поддават на влияние, заради небудния си ум. Осъзнатите, умеещите да мислят чрез собствените си души и умове*, т.е. съзидателите и творците, са малко. И обикновено, когато се появят такива и посочат друг път, освен нарочения за правилен, върху тях се излива нужната помия, когато и това не мине, следват заплахи, дори телесна разправа стигаща до убийства.
С две думи -- истнска мафия, хеле в Европа и Америка


---------------------
* волно или неволно следвайки древното познание, че "човек се разжда научен, само трябва да си припомни.
За по младите форумци, бих издал следния способ: Ако имате за решаване задача, въпрос, мъчнотия, ( не го наричайте "проблем" в никакъв случай. В родния ни език, такава дума няма, значи предците ни са били със светоглед, който не е изисквал мъчнотиите да се набеждават за проблеми, а по скоро за задачи, които следва да се решат, без вайкания и оплаквания), та ако имаате нещо за решаване, вземете нещо за писане и хартия. Започнете да мислите по въпроса и пишете, когато душата ви подскаже. Мислете все по навътре и надълбоко, търсете и ще ви се даде, "чукайте и ще ви се отвори" както е казно.
Но има и една уловка. Движещата сила в което и да е човешко начинание е любовта към делото.
Нужно е и да ползвате като средство и вярата. Вярата идва не само с познанията, но и по вътрешно убеждение, когато не съществува съмнение -- тогава се ражда вярата -- наричана от фармацевтико-лекараската гилдия "плацебо ефект' -- "едно от най-загадъчните явления в медицината", в което няма никаква загадка -- явлението е знайно от древни времена и е наричано вяра.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
PONTIECA
15 Юли 2017 10:03
Мнения: 3,389
От: Greece
Скрий: Име,IP
-διαπλοκή-
невидима мрежа от интереси
тоест взаимообвързванеτο на интереси с цел незаконна облага и обслужването на тези, които участват в тази схема ...
Justinian2
15 Юли 2017 10:10
Мнения: 8,021
От: Antigua and Barbuda
Скрий: Име,IP
Подобни ехидни драсканици наливат вода в мелницата на докторофобията , афектираните писали по-горе го доказват. Истината в България е точно обратната. И не защото в България са въвели някакви мерки срещу тези корупционни практики , а защото поне от една петилетка големите оригинални компании въведоха т.н. "етични кодекси" . С които ограничиха даването на пари на лекари , фармацевти , рисърчари... А това което се дава го "изсветлиха". След оригиналите , в тази тенденция (щат не щат) навлезе и при генериците... Сега изливаните пари дефакто са доста по-малко , но се отчитат официално.
Гладиатор
15 Юли 2017 10:25
Мнения: 8,040
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Истината в България е точно обратната
Айде отново се изкарахме изключителни. По скоро е обратното -- почти всички пороци в България ( и не само в България) дойдоха отвънка -- главно от Запада - блудницата на Земята

Ето какво представляваха българите, докато се водиха по своите си, самобитни ценности, а не по Западни ценности.
"В много отношения Българите са най-прекрасни хора от всички балкански страни ..."
"....те са достойни и спокойни хора, трудолюбиви, бъхтещи и добродушни."
"Цар Борис, подобно на българите, които имат по-малко престъпления, отколкото всяка нация в Европа, вярва, в установен ред и законност...."
"Царят страстно обича България. "Бих предпочел да работя като хамалин на гарата, отколкото да живея извън границите на моята страна", каза той веднъж ... "
"Тя е бедна страна, а хората са честни и трудолюбиви, с голямо чувство за това, кое е справедливо и кое е несправедливо"

А ето и съществената разлика между Царство България и Република България -- разлика заради която Републиката никога няма да стигне Царството, ако не се вземе в ръце.
"Трите главни банки в България са обществени предприятия"
"...всички богатства в земните недра принадлежат на държавата. Обществена собственост е добре развита" *

Това е установил английския военен аташе Грексън, (към 1938 г) и това докладва на Короната, в сводка, прикрита като очерци за Балканите.
А е знайно,че сводките на разузнавачи, шпиони, агенти се правят безпристрастно, за да могат тия, които вземат решения да са наясно с истинското положение.

--------------------------
* Казано иначе, възловите стопански отрасли на държавата се владеят и са за полза на цялото общество, а не на частници, при това чужди частници. Посочвам това, тъй като и такива Западни ценности ни се вменяват -- че банки, полезни изкопаеми, ток, води, съобщения, пощи, и др. възлови стопански отрасли и основата на държавата -- земята и, трябвало да се раздържавят -- т.е. вместо да са обществени предприятия, да се овладяват от частници --- частно-владичество / приватизация, масова
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Гладиатор
Hateras
15 Юли 2017 11:25
Мнения: 1,598
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Justinian2
15 Юли 2017 10:10


Обаче, сега, тук в тая тема, ще ти трябва чадър
Justinian2
15 Юли 2017 11:28
Мнения: 8,021
От: Antigua and Barbuda
Скрий: Име,IP
Дъра бъра пет чадъра... Ако колкото много пишете , се опитате толкова много да разбирате какво ВИ пишат и ВИ обясняват ... цена няма да имате ! ....PS, това е към Гладиатора.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Justinian2
Simplicissima
15 Юли 2017 12:27
Мнения: 1,104
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Гладиаторе, правите чест на арената, част от тоя форум булгарикум
Чудя се само от коя разновидност* сте, ваша милост**?

___________________________________________
* Гладиаторите се набирали измежду осъдените на смърт, намиращи по този начин шанс да удължат живота си, но имало и доброволци в лицето на бягащи роби или разорени граждани. Някои от тях, надарени с особени качества в боя или просто късметлии, оцелявали през дългите години на изпитания и доживявали да се оттеглят в пенсия https://bg.wikipedia.org/wiki/Гладиатор
** Equites: Сражавали са се яхнали коне, въоръжени с копие и гладиус. Облечени били с туники и носели manica (броня обхващаща цялата ръка). Най-често се сръжавали срещу себеподобни. Предполагам, че сте от този вид. Дано да си намерите равностоен противник. И да бъдете пощадени и двамата от ФЪртуна
rover
15 Юли 2017 12:28
Мнения: 7,507
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
писах го преди дни по някакъв повод, ще го повторя отново: няма по-меркантилна каста от тази на лекарите. има отделни светли изключения, които правят контраста още по-голям. казвам го съвсем отговорно, като човек, който се е сблъскал със системата и който има приятели доктори.
hamel
15 Юли 2017 12:35
Мнения: 61,766
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нямам проблеми с етиката на докторите. Едно време Жванецки беше писал, че му изписват илачи, не които лекуват, а които ги има. Неприятното е, че понякога всичко се прави много явно. Поне малко флирт да има, преди секса. Но, да поразсъждаваме - фармацевтиката е динамична. Е, откъде докторите да са в час? Да ходят, да се учат, да си почиват, да установяват контакти. Следващият пласт е - да не изнудват хорицата, които не могат да устискат на цените.
rover
15 Юли 2017 12:43
Мнения: 7,507
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Следващият пласт е - да не изнудват хорицата, които не могат да устискат на цените.
това вече е утопия.
Nickolas
15 Юли 2017 12:45
Мнения: 8,242
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Достатъчно добре е измислено другаде. Подаръци до 35 Евро/веднъж годишно/човек - не се обявяват. До 35 Евро само се прави списък на хората, на когото са били дадени подаръците, които се пазят 10+1 години и могат да бъдат поискани в този период. Никой не ми ги е искал, но аз си ги пазя и като стане януари на следващата година, унищожавам папките със сметки от преди 10+1 години.

Всичко над 35 Евро самата фирма, която го подарява, го заявява като разход и си го сваля от данъците. Тя да не е глупава! И тя има разходи.
Медицински конгреси, пътувания, спонсорирани от фарма-фирмите или от фирмите за медицинска и друга техника се смятат като "имащи парична стойност" (доход). Първо лекарят трябва да заяви такова пътуване на работодателя си като представи документите/поканата/програмата, второ трябва да уреди въпросния си доход с работодателя, защото работодателят му е отговорен за облагането с данъци.
В същото време организаторът на събитието заявява на неговата финансова служба въпросното събитие като разход. Той не плаща от черни каси, а иска да си го свали от данъците и много лесно се засича.
Имах един клиент - собственик на хотели в Германия, Финландия и Естония, който беше платил някъде един парфюм за жена си с кредитната карта на (неговата) фирма. Такова разтакаване беше, такива писма и обяснения от страна в страна, от финансова служба на финансова, че втори път няма да го направи. А ставаше дума зя 67 Евро. При лекарите е същото. Където има държава няма "лошави хора".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Nickolas
hamel
15 Юли 2017 12:47
Мнения: 61,766
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
това вече е утопия.
Помечтать не запрещено
rover
15 Юли 2017 12:51
Мнения: 7,507
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
  Мнения:64 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »