Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Група български учени освобождават народа от игото на книжовната норма
Отиди на страница:
  Мнения:72 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »
Туткалчев
18 Апр 2017 20:38
Мнения: 30,233
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Няма човек, който да не прави грешки с пълен и кратък член, включително и професионалистите.

Има, госпожо, и то мнозина!
Грешки правят неграмотните?
Вие правите ли грешки?
Индженеро
18 Апр 2017 21:11
Мнения: 739
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ужаст! Тоя с "феодалните старци" май е бил прав!
Mochila
18 Апр 2017 22:04
Мнения: 393
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
както и да се опрости като цяло правописанието, защото народът се измъчва.

Правилно! Щом народът опростява, трябва да се опрости и езика. Щом най-великият ни управник употребява "говоримЕ, строимЕ, и т.н.", това трябва да стане норма. На практика, подобни промени са узаконяване на неграмотността. Ами тогава, дайте да узаконим корупцията, кражбите, измамите. И без това престъпниците се разхождат ненаказани. Поне да се знае.

Няма човек, който да не прави грешки с пълен и кратък член, включително и професионалистите.

Какво образование имат тези "професионалисти". Щото едно време българска граматика се изучаваше до седми клас. И знанията оставаха за цял живот.

То изглежда толкова маниерно и изкуствено, че по-скоро би предизвикала отричателна оценка към този, който стриктно се придържа към нормата.

Е това вече е върхът. Значи този, който знае нормата, трябва умишлено да греши, за да не му се подиграват.
Quo vadis?
bogeo
19 Апр 2017 08:52
Мнения: 54
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Секцията за съвременен български език на Института за български език при БАН, като няма какво друго да прави, преоткрива топлата вода и твори глупост след глупост...
Вардун
19 Апр 2017 09:03
Мнения: 230
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Както разбирам, простотията първо от "учените" идва. Аз се чудя що ни се натрапва постоянно.
sluncho6
19 Апр 2017 10:16
Мнения: 10,320
От: United States
Скрий: Име,IP
>>><<<
Другариу змей остави ги теа да ги тричат докат се истричат и им опадат кътниците од тричане. Мнооо е неопходима риформа която да махне теа членове аи борбата за тех щото кой му е пълен и кой си нее не граматиката а знаете кво. А при писането който иска да си членува некъде да сиго прави пак се разбира нали. Ас найсе ядосвам от запетайките дето ни казват да слагаме за щелонещело щото товаонова. ‌Запетайките се слагат кога човек се покашля или се спре да си земе дъх или се замисли дали да каже нещо дето не требе дасе казва или подобни препинателни мисли. Тогава и който чете ша знае къде се кашля и къде се мисли. Аз си мислим че од БАН теа си измислят непрекъснато нещо за езика да си намират работа до пенця и после шапка натояга. Нема некой да се замисли как да подобри народа и да има погулеми заплати и погулеми пенций аи да се манат теа земетресеня, ич да не говорим за политика и мегранти. Да се запази главаната буква да се тура в началото на изречението да не се обърка некой кой го е почнал и кога е свършило. Времената да се сакратат до три-4 за да не обръкват децета и само забелешки да носат в къщи. Имам иоще ностига да се искажат и другите.
  Мнения:72 Страница 1 от 4 1 2 3 Следваща »