Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
След трагедията с починалото момиче - психолози влизат в столичното 52 ОУ
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:221 « Предишна Страница 9 от 11 7 8 9 10 11 Следваща
whoever
25 Фев 2017 15:15
Мнения: 3,235
От: Bulgaria
P.S. Спирам...

поздравявам те за това решение. не беше уместно да говориш за политика в този случай.
66
25 Фев 2017 15:17
Мнения: 7,170
От: Bulgaria
не бива да се обвинява така момчето - то не е искало да убие момиченцето

Може да е искало да прилича на намкойси от намкоя си холивудска боза, но резултата ......

Но е имало "подготовка", в смисъл тренировки ..... човек никога не тренирал едва ли може да го направи.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: 66
Патагонец
25 Фев 2017 15:25
Мнения: 13,267
От: Bulgaria
Мамо, а ти как мислиш, какво ще стане с виновното момче?

Как какво? Ще се занимават с него психолози, ще порасне, ще завърши училище, може и университет, ще се ожени, ще има деца... Всичко каквото ще стане и с другите деца.
За мъртвото момиче няма да има нищо от това, а за родителите и близките му започва една безкрайна мъка до края на живота им.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Патагонец
Iskam
25 Фев 2017 15:26
Мнения: 1,275
От: Bulgaria
Чудя се как работите с тия сегашни гамени и мамини дечица?
Живея до училище трийсет първокласника стотина души ги посрещат.ДЕМОКРАЦИЯ!!!!
СПОМНЯМ СИ НАВРЕМЕТО КАК майка ме закара С ЧЕРНИ ПАНТАЛОНКИ И БЯЛА РИЗА в първи клас И ТОВЕ БЕШЕ!
По всичко личи че соца беше по добър с децата отколкото сега?
whoever
25 Фев 2017 15:32
Мнения: 3,235
От: Bulgaria
патагонец,
теб съм те заяждал тук.
но това:
За мъртвото момиче няма да има нищо от това, а за родителите и близките му започва една безкрайна мъка до края на живота им.

това беше покъртително казано..............
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: whoever
Aranita
25 Фев 2017 15:42
Мнения: 3,339
От: Bulgaria
Жана, както винаги в десетката Брежнев, Вашият интелектуален капацитет буди сериозно недоумение у мен. Отговорни са родителите, и базови побойнически инстинкти при нормално възпитание се овладяват около третата година. В ЗЗД си е казано ясно кой носи отговорност, визирам гражданска такава за вреди причинени от деца и домашнни животни. Не е отговорно едно 11 годишно дете. Отговорна е средата, в която е расло. Критериите за добро и зло идват изначално от семейството.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: Aranita
whoever
25 Фев 2017 15:47
Мнения: 3,235
От: Bulgaria
Iskam

аз ходех в 1-ви клас с вълнена шарена торбичка през рамо..... беше ме срам.......
а майка ми казваше - не се заяждай, не се карай, не се бий - има лоши деца.
ти си там да учиш.

и станах комунист. който не е удрял човек през живота си........
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: whoever
basketkase
25 Фев 2017 16:18
Мнения: 2,044
От: Aruba
Интересното е че защитниците на директора, ексхибиционист и малкия убиец за едни и същи.
Същите ревяха за справедливост и законност по случая с гражданските арести по границата. Мирише на соросоиден дух.
А става дума за нелеп случай (нещо което непрекъснато се случва в тоя свят)
Нелеп (предполагам в бармалейския свят децата се ритат непрекъснато без да има пострадали) или леп, отговорност се носи. Другото е покана да те ритат и да ти казват "оп, нелеп случай, защо се изпречваш пред крака ми".
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: basketkase
ИвК
25 Фев 2017 16:25
Мнения: 11,008
От: Bulgaria
С физическото насилие лесно се свиква и обикновено се повтаря като модел във всички посоки


Като ученик даскалите и особено една даскалица са ме пребивали от бой, бил съм децата си докато са били много малки. Защо тогава това не се е повторило като модел, нито при мен нито при децата ми?
ПП. Имал съм проблеми с две момчета на моята възраст, като се видиме отдалече фърляме чантите и почваме с променлив успех да се бориме по няколко минути. Обърни внимание, да се "бориме", не да се "биеме".
ППП. Моите поздравления, че си се справила по своя си начин. Бесен съм когато някои комуно, посткомуно и еврокомуно идиоти определящи се като интернационалисти и глобалисти се опитват да наложат някакъв шаблон на отношение към поведението на многообразният човешки род по света. Тези индивиди никога няма да разберат, че светът е шарен и не подлежи на шаблонизиране и отменят правото на всеки да е автентичен.
April
25 Фев 2017 16:25
Мнения: 345
От: Bulgaria
***
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: sybil
Кире
25 Фев 2017 16:33
Мнения: 4,947
От: Bulgaria
Случаят може и да е случаен, но е закономерен. Наскоро бях на родителска среща на дъщеря ми - и тя е на такава възраст. Учителите са добронамерени, но напълно неспособни да укротят класа. Редовни сбивания, има и случай на момче, което пуши в час. Верно, електронна цигара Учителите казват, че не могат да назоват конкретни имена - било забранено и можело да накажат класната... Правили и други простотии, които интернет предлага в изобилие.

И после всеки родител тръгнал да се разправя по отделно с отрочето. Сега се говори да има камери в класа, а една майка предложи да има щатен бияч - абе, лице, което да установява ред в класа. Има някакви възражения от юридическо естество и ще съм благодарен, ако някой светнат каже въобще възможно ли е да има такова лице в училище. Иначе родителите са съгласни да плащат по 30 лева на месец такса Самите деца не са навити...

Получава се така, че вкъщи тия деца са почти ангели. Като се насъберат в училище почват дори буквално да си ги мерят... Не е изненада, но пък на учителите се изземват контролните функции. Всяко дете анонимно може да подаде жалба в ДАЗД и както разбирам от дъщеря ми, те много добре знаят това. Имало някакъв телефон. Засега не злоупотребявали, макар че можело да си направят майтап. Но дадох на дъщеря ми снимка от ТВУ. Да я носи в училище и да разберат какво може да им се случи.
aver4e
25 Фев 2017 17:05
Мнения: 12,201
От: Bulgaria
ИвК, колега, може ли да не бориМЕ и биеМЕ, когато се видиМЕ, а само да хвърляме чантите и да се бориМ и биеМ ?
Извинявай, нищо лично, но това мекане ми напомня Вожда...
67
25 Фев 2017 18:04
Мнения: 7,197
От: Benin
Поправете ме, ако греша, но в близо двестата мнения дотук има ЧЕТИРИ думи "добри". Един единствен колега каза, че не учим децата си да са ДОБРИ - не възпитани, не научени, не успешни, просто ДОБРИ. Там е заровено кучето... Останалото са словесни упражнения. Момиченцето пляснало момченцето, то му отвърнало. Лапешка работа, свършила трагично и за двамата. Дето казва друг колега по-горе, защо, Господи! Какви психолози, какви пет лева! Пускаш телевизора и какво виждаш? Влизаш в киносалон, какво виждаш? За "детските" видеоигри изобщо да не почвам, че там има повече насилие от двете последни войни заедно взети. За сринатия авторитет на учителите - отделен въпрос. За завистта към по-богатото другарче и презрението към по-бедното - изобщо си мълча. Децата не са виновни, те са потопени до ушите в този сос и ако случайно някое все още плува, зад него стоят титанически усилия на семейство и приятели.
Не мога да ви опиша колко се радвах преди месец тук във форума на Асол, която поиска едно рамо за материал за крайно специфична училищна задача за дъщеричката си! И на искането, и на отговорите се радвах, как всички на минутата забравиха дребните си различия в мненията по други въпроси и си подадоха ръце дружно. Беше все едно да видиш бяла лястовица. Беше ДОБРО.
Понеже все ми се казва, че нали живея далеч и ми е широко около врата, та да го река тук: в нашето далечно училище процедурата при опити за тормоз на другарчето е ТОЧНО СЪЩАТА като едно време в нашето българско училище. Първо класната ти дърпа морално ушите, после те праща при директора. Ако това не помогне, викат родителите ти, ако това не стига, пращат те за ден или за три у дома. Ако не се вразумиш, следва еквивалент на детска педагогическа стая, друго училище и ако и там стане сакатлък - частно обучение за сметка на родителите. Да вземем да върнем малко челен опит, дето сме си го имали и пропиляли?
Eisblock
25 Фев 2017 18:15
Мнения: 9,157
От: Iceland
Четох известна част от мненията... Но до 1/3 не срещнах един по-общ поглед и опит за обяснение ЗАЩО?!?

Обществото е тотално дебилизирано. Липсва гражданско чувство, съпричастност, дисциплина. Законите са ВРАТА В ПОЛЕТО. Самата образователна система се прекроява, за да отговаря на политическите повели иззад океана!! Тя трябва да американизира социума, да изтрие националното съзнание и да превърне народа в тълпа, примесена с всякакви тарамбуки откъде ли не. С мултикултурни "ценности" и пълна липса на човешки такива. Виждаме в какво превърнаха "демократизаторите", сатанистите, една Украйна и част от народа 'и. С тази политическо-икономическа система и с този, Божем самоназовал се "елит", по-добра съдба, живот и бъдеще за отделните хора от раздробеното общество не може да се очаква!!! ФАКТ.

Ако погледнем по-подробно, какво имат сегашните деца в повече в сравнение с нас, "измъчвани в мрачните години на социализма"? Имат много по-опасни неща, направени, за да рушат детската психика и да ги превръщат в лумпени, удобни за властващата Паразитна система. Хайде да погледнем какво ГЛЕДАТ, СЛУШАТ и на какво се УЧАТ децата от мас-медиите?!?

Музика: Рап на гангстери, синоним на местните цигани, чалга, простотии. В най-добрия случай това е само хард рок, джанго-банго и без изключение англосаксонски неща. Радиата бълват на 90-95% само такава "музика"...

Книги: Хайде бе, колко деца ЧЕТАТ КНИГИ?!? Колко семейства имат библиотека с поне 50-100 книги?!...

Кино, телевизия медии, интернет: - От тук, през тях и с тях, върви най-бруталното, чудовищно отродителство, превръщане на хората в животни, за които инстинктите са водещи, а морал, етика, възпитание, отговорност към себе си и обществото, са непознати думи!!! Погледнете с какво се заливат зрителите денонощно, без реален контрол дали имат или нямат достъп на малолетни към разрушителни за същността на човека, на душата му, внушения и форматиране. И разбира се, начело е псевдо-културата на САЩ, налагана по всякакъв начин на народите. Не са ли мнозинството филми, пускани по екраните, завършени гадости, убийства, престрелки, войни, супер-дупер-мени и гърли, измислени "герои" - на 100% дефектни уроди, завършени престъпници, наркомани и пр. светила на западната "култура". Е ли или не е това всичко умишлено разлагане на нрави, морал, съвместимост и съпричастие на народите и превръщането им в плячка и пушечно месо на Паразитите- Сатанисти?!?

Ако не съзнаваме всичко това и се държим като ОБЕКТИ, а не като свободни хора, СУБЕКТИ - първо трябва да сме осъзнати и свободни вътрешно, за да можем да искаме, настояваме и да се борим за действителна свобода на духа, за играждането му към светлината и пр. и пр. ... А не да превръщаме 11 год. деца убийци с похвати и техника за убиване, копирана от телевизията и интернет!!!
E6
25 Фев 2017 18:48
Мнения: 29,550
От: 0
Няма държава.

Това е.

И не ми обяснявайте, че държавата не е длъжна да ми възпитава детето.

Щот тук ако е под 14 и някой го види самО на улицата се обажда и до 10 мин идва полиция със светещ буркан и го прибира, като шансът да не го видиш никога е много голям.

Горе имаше въпрос "ама ако бащата е алкохолик, с проблеми и не знам какво си".

Идва държавата и взима детето само при наченки или съмнение за нещо нередно.

Асол
25 Фев 2017 18:55
Мнения: 47,690
От: Bulgaria
Щот тук ако е под 14 и някой го види самО на улицата се обажда


Сигурно поне 50% от хората у нас не си пускат сами децата по улицата вече (особено в София) и то не защото държавата ще им направи проблем, а защото се опитват да пазят децата си. Да не ти обяснявам какви чудеса, комбинации и маневри се правят с извозването им до и от училището. Какви графици за извънкласни купони за родителското присъствие се съставят
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Асол
E6
25 Фев 2017 19:04
Мнения: 29,550
От: 0
Сигурно поне 50% от хората у нас не си пускат сами децата по улицата вече (особено в София) и то не защото държавата ще им направи проблем, а защото се опитват да пазят децата си.


Тук е закон. Искаш/не искаш.

И то закон, който никой не нарушава, защото последствията са страшни.
Републиканец
25 Фев 2017 19:10
Мнения: 2,886
От: Bulgaria
А някога децата играеха вън...
"Деца играят вън" - филм 1973
https://www.youtube.com/watch?v=i5HUf-tkRUk
Селим
25 Фев 2017 19:45
Мнения: 1,280
От: Bulgaria
Момчето вероятно е каратистче - само такъв удар може да доведе до толкова фатални поледици.

Помислих същото.По- вероятно е момиченцето да е било повалено и след това ритано,което променя профила на извършителят.Жалко за момиченцето,жалко за близките и!Търсене на отговорност от всички-от гамена,училищните власти,от тия,които му се водят родители,от мизерната държава.От всички!
Селим
25 Фев 2017 19:50
Мнения: 1,280
От: Bulgaria
жана д`арк

Добави мнение   Мнения:221 « Предишна Страница 9 от 11 7 8 9 10 11 Следваща