Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Какво направи Барак Обама за 8 години в Белия дом?
Отиди на страница:
  Мнения:36 Предишна Страница 2 от 2 1 2
Д-р Тормозчиян
11 Яну 2017 23:49
Мнения: 7,981
От: Botswana
Скрий: Име,IP
ама тия трилиони кой ги дава?


Дават ги некадърните преводачи и редактори, които хем са съкратили, хем са превели с ушите си или с някои други свои телесни части статията.

Obama’s new administration went immediately to work on the largest economic-stimulus bill ever enacted by Congress-about $8oo billion.


За справка:

A billion is a number with two distinct definitions:

1,000,000,000, i.e. one thousand million as defined on the short scale. This is now generally the meaning in both British and American English
z-men
11 Яну 2017 23:49
Мнения: 1,809
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Има ли разлика към тях и към арменци и евреи?


Има, разликата е, че арменците и евреите са много по-добре образовани от циганите. Факт. В същото време и сериозен проблем за България.

Ти виждаш решението в Строителни войски и Трудово възпитателни училища. Аз считам за по-добър подход affirmative action.

Да, не би трябвало да има етническо, расово и друго разделяне. Въпроса е как да решим проблема, нашите възгледи се разминават в това кое е по-доброто решение. 45 години Строителни войски не свършиха работа. Очевидно. Затова аз съм за affirmative action.
z-men
11 Яну 2017 23:50
Мнения: 1,809
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
ама тия трилиони кой ги дава?


Че как кой, братския китайски народ.
Butch
12 Яну 2017 00:04
Мнения: 6,428
От: United States
Скрий: Име,IP
45 години Строителни войски не свършиха работа. Очевидно. Затова аз съм за affirmative action.

Явно, не ги знаеш нещата. За турци си имаше привилегии по социализма. Специално за висше образование. За циганите не съм сигурен.
Строителни войски свършиха много добра работа. Циганите излизаха с професия и грамотни.
А "affirmative action" е една глупост която разделя хората. Това, че пробутват някой от малцинствата през prep-school и частни колежи, не означава, че затворите не са пълни не пропорционално с негри и латино. Кухните за бедни обслужват също главно негри. Има си и генетични причини, а има и социални причини.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Butch
Drug
12 Яну 2017 00:19
Мнения: 8,635
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
z-men запази си мнението за собствена ширпотреба. Affirmative action - изключително глупава инициатива, тотално вредна за страна като България, но напълно в соросоиден стил. И цигани и турци имаха изкуствено създадена интелигенция и елит и резултатите са налице. Да назначаваш неквалифицирани на ръководен пост е не по-
annetaz
12 Яну 2017 05:43
Мнения: 1,759
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
В статията липсват безобразията и лъжите, катастрофата в Близкия изток и разрастването на тероризма, както и преместването му в Европа. Отговорността на САЩ за емигрантския поток, които залива Стария континент. Не се виждат и дълговете на САЩ и бедността. Както и че икономическата криза, която тръгна от там, изобщо не е решена. Може би авторът счита, че не е редно да вади на умряло куче нож? Или има политически пристрастия, които му пречат да види и оцени провалите на Обама и компания? За всеки президент може да се каже и нещо добро, като се вземе предвид, че е имал добри намерения. Но адът е постлан точно с такива! Износът на демокрация беше чудовищен провал с огромни жертви и създаде огромни опасности пред света. Бяхме на ръба двете големи сили да се сблъскат и цяло чудо е, че избегнахме Третата световна и тя се ограничи само в медиите и службите им. А Обама всъщност загуби и уважението на САЩ като световен хегемон, който може да въздава ред и справедливост. И върна Русия в определянето на световния ред.
jarl_Ragnar
12 Яну 2017 07:47
Мнения: 1,273
От: Finland
Скрий: Име,IP
Малий, колко пропуски в чутовните блага от мандатите на Обамича...

Да напомним за най важното отроче пръкнало се под крилото му... Ислямска държава.

А преди това беше Арабската пролет, бурно спонсорирана и подкрепена от администрацията МУ... след нея (пролетта де), Северна Африка и Близкия изток станаха разграден двор който възроди тероризма и провокира миграция в сериозни мащаби, точно толкова големи колкото да накарат Европа да се изправи на палци...

За Нобеловата награда за мир е хубаво автора да погледне статистиката от бомбомятанията на САЩ през последната година от мандата МУ... впечатляваща е.

Путин го накара да изглежда слаб и безпомощен. А санкциите не подействаха. Не по начина по който администрацията МУ го уверяваше. В Близкият изток има нов играч. И той вече не се съобразява с Обамич. До към 2008-ма Путин сам се натискаше да съдейства и сътрудничи. После сам усети, че така няма да стане. И си взе своето.

Оказа се, че Обамич подслушва васалите си. Дори най верните. Но Меркел за това е пудел, да се направи на обидена за 5 сек. Иначе важни са руските тролове, дето облучвали с хибридна война.

Обамич на вътрешен терен- ох, толкова успехи има там. Американското общество никога не е било по разделено. За пръв път от половин век, доходите на децата, са по малки от тези на родителите им. Външният дълг на САЩ расте с минути. Не може да се изпише. Расовото разделение е по силно от всякога. Средната класа изчезва. Бедните се увеличават, а благата продължават да се концентрират в съвсем тесен и ограничен кръг. УСА армията е в колапс- достатъчно е да споменем няколко проекта като Ф-35, Zumwalt-class destroyer, RAH-66 Comanche и един доста скъп проект нови фрегати ако не се лъжа, които се оказаха нефелни още като ги пуснаха на вода... не мога да се сетя в момента... генералите масово недоволстват, не един и двама влязоха в директен конфликт с Обонго, а той ги уволняваше...

Въобще, ГРУ могат да го впишат със златни букви във ведомостите...
kаily
12 Яну 2017 13:00
Мнения: 3,200
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
ама тия трилиони кой ги дава?


Дават ги некадърните преводачи и редактори, които хем са

Е добре де, ама тия милиарди кой ги дава се пак? Държавата ли, която не се меси не се меси в икономиката като една истинска неолиберална държава, или оня 1% с доброволни дарения?
kosatka
12 Яну 2017 14:41
Мнения: 4,174
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
На Бойко му трябваше статист и послушко и сложи Плевнелиев.
..................................................


На задкулисието в премиерска държава му трябваше "Бат Бойко" и си сложи точно такъв.
Плев го туриха от същото това задкулисие по нареждане на Вашингтон за баланс между вътрешните кланове.
А Бат Бойко само си приписа заслугите или по-скоро го оставиха да си ги припише, да не му изчезне скорпостижно така старателно отглежданата харизма на народния герой, трибун, юнак, джедай, нинджа и център-нападател.


по статията - явно посредствеността тотално е превзела западните медийни рупори, анализите им са на прогимназиално ниво.
PONTIECA
12 Яну 2017 19:55
Мнения: 3,902
От: Greece
Скрий: Име,IP
Свобода за Ленарт Пелтиер!
  Мнения:36 Предишна Страница 2 от 2 1 2