Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Сделкаджийство
  Мнения:16 1
lisana
08 Яну 2017 22:55
Мнения: 652
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ревът мошениците, ревът... Га печатате зелена шума без покритие и изкупувате от Света реални активи, не ревете, не квичите!!! Сега се усетихте. Гиди хаирсъзи, гиди!kuper505
09 Яну 2017 02:59
Мнения: 989
От: Bolivia
Скрий: Име,IP
Г-н Данчо ако успее да забрани синдикатите с един указ в САЩ моментално всички компани ще се приберат обратно в Америка.Но да имат бизнес без печалба това е възможно само при социалстическата система.Не може некакви мафиотски синдикати да контролират печалбите на бизнеса и да им казват по колко да плащат на работниците.Па добре,че са останали неколко само в Америка.
Откровение Варухово
09 Яну 2017 05:09
Мнения: 734
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Аз като прост индженерин от икономика не разбирам. Интересувам се обаче от история. И ми прави силно впечатление следното: ВСИЧКИ държавници с успехи в икономиката са възприемали политиката на ПРОТЕКЦИОНИЗЪМ.
Малко примерчета: Фридрих Велики, Луи 14, Петър Велики, Кромуел, СТАМБОЛОВ (да, да, именно Стамболов)
И обратното, износът на производство в 'удобни' дестинации е съсипал не малко империи. Класически пример е Испания от 16 век.
Протекционизмът увеличва националното богатство, а оттам и външнополитическата тежест на съответната държава. Именно идеята за силна национална държава бърка в здравето на неолибералните интернационалисти. За тях държавата е досадна отживелица, която пречи на 'международната търговия'. Светът трябва да се управлява от няколко корпорации и тогава всичко ще е супер.
Само дето тъпите избиратели избират 'популисти' като Тръмп. Каква недопустима намеса в свободното движение на капитала!
Севтът се променя, Хърсев. Свиквай.
Шако
09 Яну 2017 07:36
Мнения: 1,222
От: Saudi Arabia
Скрий: Име,IP
До случката с Лимончета Братчета преди години за парлама се говореше официално, че Държавата и институциите са безпристрастните пазители на Закона и правилата на търговската игра на Пазара. Не че чичковците с ръкавелите не си позволяваха да се месят в пазарлъка на сергиите, но поне от куртоазия играеха някви сценки и филмчета на тема Свободен Пазар.
След Лимонената афера, уйде коньо у ряката.
Пазар-мазар, дрън-дрън.
На ти си куклите, дай си ми парцалките и дотук.
На терена останаха някви клоуни за подигравка на публиката.
Дедо Тръпми просто поставя нещата ясно - щом ще е Пазар, всички ще се пазарим.
Нищо по нормлано от това.
spanopolski
09 Яну 2017 11:11
Мнения: 547
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Само дето тъпите избиратели избират 'популисти' като Тръмп. Каква недопустима намеса в свободното движение на капитала!

Само дето любимия Тръмп явно ще фаворизира определени корпорации по собствено усмотрение.
Доста анти-елитистко, нали?
tsombain
09 Яну 2017 18:41
Мнения: 1,804
От: Bangladesh
Скрий: Име,IP
мда, Америка си избра своя бате Бойко ...
Интересно е че ако американския бате бойко говори английски, тукашните републиканци-путинофили си го харесват. Плачат и те за здрава ръка, ма веке не фащат око
zzz07
09 Яну 2017 18:51
Мнения: 5,983
От: Luxembourg
Скрий: Име,IP
Ако такава система се наложи в САЩ, логично ще последват ответни и реципрочни мерки на засегнатите страни, а в края на краищата световната търговия ще се свие и вероятно ще рухне.


Абе Хърсев, анализирай го тоя свят малко по-начетено де. Нищо няма да остане същото и няма как да остане. Не ти ли е ясно че света се променя. Добро, зло, не е наша работа и не можем да кажем кое е правилно и кое не. Световната търговия в този и вид е зло. И печалбите и вече са непоносими. Всеки размахва едни печалби, а реално печалби няма. Има загуби, твърде солени загуби. И то е видно повече от десет години накъде отиваме.
Шако
09 Яну 2017 19:25
Мнения: 1,222
От: Saudi Arabia
Скрий: Име,IP
Сега САЩ са пред два еднакво лоши сценария.

Апцолютно!
Тия от край време са известни мушмули.
VOCI
12 Яну 2017 21:04
Мнения: 28,150
От: Antigua and Barbuda
Скрий: Име,IP
Обонго - администрацията и техните съветници и идеолози се загърчиха като настъпени смокове още прди Тръмп да е вдигнал крак.
  Мнения:16 1