Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Низините не искат, върховете не могат! И въпросът е не дали, а кога
Отиди на страница:
  Мнения:60 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща
JollyRoger
14 Ное 2016 20:07
Мнения: 8,805
От: Belize
Скрий: Име,IP
Колко от сегашните 240 юнаци имат място във ВНС? За 25 години пулът от хора за тези 400 избранници се сви драстично. С кратунковци Основен закон не се пише!
Кайзер Созе
14 Ное 2016 20:20
Мнения: 14,116
От: Palestinian Territory, Occupied
Скрий: Име,IP
А сеге накъде, към седемнайста или Четвърта Република?
Doriss
14 Ное 2016 20:32
Мнения: 130
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ако той не се еманципира от БСП, ще докаже тезата за излъгания народен вот.


Преди всичко трябва да се еманципира от Йотова. Да се държи като командир, какъвто е. Че и тя се мисли за такъв, но Радев е професионалист. Като начало му препоръчвам да я повози на самолет с лупингите му и всички страховити финтове.
noooo
14 Ное 2016 21:04
Мнения: 4,172
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ясно обаче е едно - несистемните кандидати и тези, които сменят овреме кожата си и се представят като несистемни играчи, ще имат по-голям шанс за успех.
Несистемните играчи са в зоната до 20-те процента (Жорж Ганчев, Волен Сидеров). И до там. Вярно, Радев се прояви като такъв, но все пак имаше ресурса и подкрепата на бсп. С появата си Бай Х също бе несистемен играч, но ако не бе огромния ресурс зад него (най-вече финансов с която помощ овладя медиите), нямаше да стане това, което е в момента. Затова по-леко с революциите, че не се знае на кого ще попаднеш.
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: noooo
Firmin
14 Ное 2016 21:07
Мнения: 31,641
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Преди всичко трябва да се еманципира от Йотова.


Това са глупости. Йотова е вице за парлама. Нужна беше за утеха на БСП, че в президентската двойка си има партиец. Власт над Радев тя и СЕГА няма. Нито пък е част от кръга, който се очертава около него. Но за това по-нататък.
showstopper
14 Ное 2016 21:08
Мнения: 475
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Между мафиотските фамилии настъпи разместване, електоратът беше употребен по предназначение. Фъркатия ще слушка БСП защото му е ракета - носител. Или по-точно той е нейна кукла на верига. Другарите го извадиха от нищото и ако се наложи ще го върнат пак там. Няма къде да ходи, а и не иска да го прави щото си е техен човек. Единствената голяма промяна е, че България направи една крачка към Кремъл, която я отдалечи с една миля от Брюксел.
ЗЛАТИЯ
14 Ное 2016 21:11
Мнения: 6,326
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Шоустопер, пишете още колега, че си ходим непросветени относно задкулисните договорки и машинации, а вий сте вътрешен човек на БСП, види се.
BiBi-an
14 Ное 2016 21:16
Мнения: 6,749
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Другарите го извадиха от нищото

Какви тарикати, а?!
Такъв шамар ви отпраха, дълго ще ви свирят ушите
Неверния Тома
14 Ное 2016 21:21
Мнения: 11,079
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Уверен съм че Генералът няма да допусне да го командва ЗКПЧ или коменданта на обоза.
А за референдума - безспорно протест срещу системата. Само че... протестът срещу Ваймарската република докара на власт един двойник на Чарли Чаплин. Та и протестът трябва да е умен.
ПлесNick
14 Ное 2016 21:45
Мнения: 1,430
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Я дай, Томе, пример за УМЕН протест!
Fafner
14 Ное 2016 21:48
Мнения: 468
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Лидерът на БСП Корнелия Нинова също съвсем не е наясно. В нощта на изборите тя изгря, за да обясни, че победата на Радев е дошла заради "пълна мобилизация, въпреки че в началото имаше резерви". За Нинова това е партийна победа...

Мисля си, че коректността изисква да се каже, че г-жа Нинова на пресконференцията благодари на победителите в следния ред: първо, на българите, второ, на избраните и чак трето на БСП, т.е. няма преувеличение на партийните заслуги, както и не може те да се пренебрегват защото са реални.
А отговорът й за "пълната мобилизация" беше естествен във връзка с въпрос за това как се гледа на победата вътре в партията й.
Mladya hqsh
14 Ное 2016 22:43
Мнения: 6,482
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
И тази статия в днешния Наблюдател не се отличава от другите три - всеки от авторите си кОпа в неговата градинка. И си мисли, че знае как се отглеждат най-хубавите домати. А комшийският петел (Рори!) само чака да узреят.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Mladya hqsh
doodle
14 Ное 2016 23:03
Мнения: 682
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
В нощта на изборите тя изгря

Редактирано: 1 път. Последна промяна от: doodle
rorik
14 Ное 2016 23:17
Мнения: 14,259
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А комшийският петел (Рори!) само чака да узреят.


Веднага го клъвват а са се озовали в градината. Пустите домати,много ги обичат. И напред най хубавия.
doomchant
14 Ное 2016 23:35
Мнения: 5,404
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Лидерът на БСП Корнелия Нинова също съвсем не е наясно. В нощта на изборите тя изгря, за да обясни,


Малко изгряват Кънев и Боко и компания с повод и без повод, та джурналистът се закахърил, че Нинова била "изгряла" на пресконференията след като издигнатия от тях кандидат печели. Интересно авторът как си представя нормалния развой на събитията? Радев издигнат от инициативен комитет начело с БСП печели смазващо изборите, а ръководството на БСП да не присъства на пресконференцията?!? И защо смята авторът, че той е наясно, а политиците преценили че най-добре е да рискуват като поканят и издигнат безпартийния Радев нищо не разбират?

Естествено е след като са заложили бъдещето си в партийната йеархия като номинират човек извън партията, след като са осигурили парите и труда на доброволците за кампанията на Радев те да се опитат да "капитализират" неговия успех като увеличат влиянието на БСП. Не директно чрез Радев, а покрай неговия успех.

Що се отнася до еманципацията на Радев, няма причина джурналистите да кършат ръце в тревоги. Радев няма партийна кариера и е напълно неоснователно да разчита на обещания за такава. Неговото единствено политическо бъдеще минава през това да е активен, независим и печелещ доверието на българите президент. А ако е независим президент той така или иначе ще се превърне в още едно препятствие за герберските делавери и зулуми. За БСП това на настоящия етап е напълно достатъчно. Особено в добавка на очакваното повишаване на доверието в партията, ако издигнатия от тях президент печели доверието на гражданите.

Обратно, ако от БСП се опитат по някакъв, неясно какъв, начин да контролират президента те няма какво да спечелят. Властта на президентската институция е пренебрежимо малка сравнено с премиерската власт, а евентуален провал на Радев заради прекалено влияние на БСП върху него ще се отрази като провал и за БСП. Следователно при такъв развой шансовете им да вземат реалната власт в страната ще намалеят.
Neopol
14 Ное 2016 23:40
Мнения: 4,557
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Вота не бе антисистемен, а наказателен. Ако бе антисистемен, то щеше да се излее в квадрачето "не подкрепям никого" или например при Татяна Дончева, чиято кампания бе базирана изцяло върху антисистемност.

За да се види същността е достатъчно да видим Ивайло Калфин преди 5 години, като кандидат на БСП и сега, като кандидат на АБВ. Кампанията му бе една и съща. Сега вероятно и по-скъпа. Резултатът коренно различен.

Дали, ако Румен Радев се бе кандидатирал, като наистина независим и зад него не стоеше БСП, то би имал и 1% ? Дори и при по-активна кампания ?

Защо Калфин преди 5 години имаше много гласове, а сега Радев има много ?

Защото самата подкрепа на БСП гарантира един значителен минимум от твърди гласове, присъединяването към които на протестен вот ги надгражда. Формира привлекателен център за концентрация на наказателният вот. Особено при залога поставен от Борисов, Цецка да е първа на първи тур. А кой, освен човек, който предварително тръгва от гарантирани поне 15% подкрепа може да я измести ?

Борисов бе наказан заради поредица от грешки - негови и на реформаторските му министри и кметове. Вдигнаха билетчето в София, приеха постановление за заселване на мигранти, провалиха първо Бокова, с което и Кристалина, направиха България за резил, въведоха унижаващо българите снемане на пръстови отпечатъци и като завършек на всичко решиха да се доизгаврят с народа, като подменят мажоритарни избори с партийно назначение на крокодил. Матряла е прост и ще им го изгласува, щом Той е заповядал това. Да, ама не !

Естествено, че недоволството се натрупа и търсеше да се изрази в наказателният вот. И се концентрира там, където бе ясно, че може да стане най-голям. А бе ясно не заради Радев, а заради значителния електорат на БСП.
Neopol
14 Ное 2016 23:45
Мнения: 4,557
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Антисистемност все пак има, но тя е само срещу изборната система. Хората ясно и с огромно мнозинство казаха какво искат - мажоритарни избори в два тура. Не смесена система, не мажоритарен елемент, а чисти мажоритарни избори в два тура.

Ако непопулярните политици и партии, от страх, че няма как да ги избере народа, като ги види лично, се опитат да шикалкавят и не гласуват точно за каквото са гласували хората, то не само ще изчезнат от политиката, независимо от системата, но и ще създадат кауза, която ще продуцира една нова влиятелна партия, която може да измете всички сегашни парламентарни партии. Слави загрява на тъч линията и само чака такъв подарък от глупавите и страхливи депутати.
Neopol
14 Ное 2016 23:49
Мнения: 4,557
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ще оцелеят и ще имат бъдеще само тези партии, които не се страхуват от народа, уважават волята му, защитават интересите му, заложат на и успеят да се впишат в чиста мажоритарна изборна система в два тура, като привличат умни и кадърни личности.

Колкото повече такива хора успеят да привлекат, толкова по-силни ще стават, а колкото по-силни стават, толкова ще са по-привлекателни за умните и кадърни личности и за народа.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Neopol
Асол
15 Ное 2016 00:00
Мнения: 39,958
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Вота не бе антисистемен, а наказателен.


Що се отнася до избора на Президент с първата част съм съгласна, с втората не съвсем. Получи се рядко съчетание между вот "за" и наказателен, безспорно. Досега в България не е избиран президент от толкова много избиратели с различни профили и политически нагласи.
Чист, 100% -ов наказателен вот беше в "Младост" и предполагам, че господин Цеков е наясно с това, тъй като следи форума. Нали никой не си мисли, че г-жа Иванчева изведнъж е прибавила 20 хиляди гласа ей така, а герберката по-малко от 2000!? Щото аз четох, особено в "Дневник" такива вдъхновени слова за гражданското общество и как личностите побеждават чисто мажоритарно, че още ми е смешно. Как се прибавят между два тура 20 хиляди гласа, като дори тук във форума поне 90% от тези, които гласувахме на втория тур!!!!, го решихме в движение заради безграничното МУ нахалство, демонстрирано по медиите

Апропо, същият ентусиазъм за пробудилото се гражданско общество демонстрира и Кадиев във фейсбук, въпреки че дамата не пропусна да благодари на партиите, които са я подкрепили на втория тур!
JollyRoger
15 Ное 2016 00:04
Мнения: 8,805
От: Belize
Скрий: Име,IP
Петьо Цеков хубаво го е сложил това заглавие, но няма начин да не знае и вица, производен от него... Корни вярно е като "изгряла" на втората снимка, а Илианчето е като "супер" луна, ама не става ясно те отгоре ли са, или отдолу...
Иначе балетът на Маестро Сплеси изглеждат като отровени от гъби... Особено примата Цецка!
noooo
15 Ное 2016 00:05
Мнения: 4,172
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Нали никой не си мисли, че г-жа Иванчева изведнъж е прибавила 20 хиляди гласа ей така
Именно това не може да се разбере. Ще стане едно мазало и ще се мятаме от едната крайност до другата.
  Мнения:60 Страница 1 от 3 1 2 3 Следваща