Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
впередроссия!!!
Отиди на страница:
  Мнения:1109 Страница 1 от 56 1 2 3 Следваща »
rki
22 Окт 2016 14:06
Мнения: 20,695
От: Albania
Скрий: Име,IP


Продукты едят сразу после покупки в магазине. Овощи, фрукты и зелень мыть не принято, я неоднократно видела, как датчане ели морковь прямо с кожурой. Запросто можно увидеть, как на пикнике в парке датчане кладут еду прямо на траву.

Нечистоплотность привела к тому, что многие датчане обзавелись вшами, причем они этого не стесняются и спокойно могут пойти в парикмахерскую или половить последних у ребенка на виду у всех. В автобусах можно встретить объявление «Осторожно, у нас вши!».

....

Особенно пугающе выглядят детские сады, вернее, места, где дети проводят время, потому как с нашим детским садом это не имеет ничего общего. Огороженной выделенной территории, за очень редким исключением, попросту нет, а есть помещение, куда родители приводят детей, там они играют, и если хотят — отдыхают на матах (кроваток и дневного сна не бывает). На прогулки детей водят или возят на общественном транспорте по всему городу на разные общественные площадки, кормят сухим пайком «бутерброд, банан, яйцо», пить дают сырую воду, набранную тут же на площадке в туалете. Кормят на лавках со столами, которые расположены на площадке, еду кладут прямо на стол, и неважно, что до этого там прыгали вороны.

Детям дозволено все — можно пить из лужи, можно валяться в грязи, лить ее себе на голову, бегать в носках или босиком, снимать одежду, даже если на дворе зима, или вообще бегать голышом.

Речи о том, чтобы протереть руки перед едой, вообще не идет. Воспитатели следуют единственному правилу «Нельзя кричать на детей и физически наказывать», здесь это запрещено законом, а все остальное — пожалуйста.

Местная медицина — это отдельная тема. Здесь занимаются пациентом, когда случай действительно серьезный, во всех остальных самый популярный ответ — «Понаблюдайте или примите панадол». Медицина в Дании бесплатна, но чтобы получить лечение, надо постараться: прежде чем попасть к большинству узких специалистов, нужно добиться одобрения семейного врача, и только после этого встать в очередь ожидания, которая может длиться по несколько месяцев. Частные клиники существуют, но их мало и цены чудовищно высоки: например, разовое посещение дерматолога стоит в переводе на наши деньги около 20 тыс. руб.

«Скорую» вызвать невозможно, должен, видимо, быть какой-то экстраординарный случай, но если у маленького ребенка температура около 40, «скорая» не приедет.

Вообще над детьми тут никто не трясется — работает принцип естественного отбора, дети летом без панамок, зимой без шапок, одеты не по сезону, всегда грязные, сопливые, часто с аллергической сыпью, у многих детей плоскостопие, но датчане не обращают на это никакого внимания, сажают младенца голой попой в грязную лужу и умиляются.

.....
Пенсии здесь высокие, поэтому лучше всего себя чувствуют пенсионеры. Они могут позволить себе пару месяцев в году пожить на Средиземном море, активно путешествуют, ходят в бары и рестораны и прилично одеваются. Тем не менее можно увидеть, как прилично одетые ухоженные пенсионеры, сидя на остановке в ожидании автобуса, заглядывают в мусорный бак в поисках алюминиевой баночки, чтобы потом сдать ее в приемник за 10 руб.

Отношение к русским — неоднозначное, но скорее негативное, чем позитивное.

Думаю, что виной тому СМИ, в автобусах транслируются ролики про Россию с негативным подтекстом.

Я пыталась подружиться с соседями, но они не шли на контакт, предпочитая дружить между собой. Менталитет датчан вообще сильно отличается от нашего, понять их невозможно, нужно родиться и вырасти здесь, чтобы мыслить аналогичными категориями.

Прожив в Дании пять лет, я для себя сделала однозначный вывод — русским лучше жить в России, любить и ценить то, что есть.

https://www.gazeta.ru/lifestyle/style/2016/10/a_10253807.shtml#page6
Ганий
22 Окт 2016 14:08
Мнения: 10,312
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
И тук му е мястото!

Струва ми се, че всеки ден се отваря минимум по една тема срещу Русия, което навява мисълта, че в еди-коя си точка на еди-кое си окръжно на онуй посолство това е императивно указано - нито ден без тема срещу Русия.
Ганий
22 Окт 2016 14:11
Мнения: 10,312
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Montana judge sparks outrage with no prison time for incest

HELENA, Mont. — A judge's decision not to order prison time for a Montana man who raped his 12-year-old daughter has sparked outrage from afar and calls closer to home to toughen the state's law, which allows such lenience in certain circumstances.

http://www.msn.com/en-us/news/crime/montana-judge-sparks-outrage-with-no-prison-time-for-incest/ar-AAjfpti?li=BBmkt5R&ocid=spartanntp
hamel
22 Окт 2016 14:12
Мнения: 52,471
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Ганий
22 Окт 2016 14:08
Ти пък, тук ли намери да им подхранваш водениците? Остави го бе! Никой не гледа семантиката, бройката в темата гледат!
Редактирано: 2 пъти. Последна промяна от: hamel
rki
22 Окт 2016 14:13
Мнения: 20,695
От: Albania
Скрий: Име,IP
Струва ми се, че всеки ден се отваря минимум по една тема срещу Русия,


и при това се поства най-долна проробовладелска европейска пропаганда.
Doziris1
22 Окт 2016 14:16
Мнения: 7,391
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Бях направил специална тема, в която да леете спокойно омразата си към всичко руско, но я изтриха. Сега се питам защо. Нима е по-добре да се отварят отделни теми за всяка тъпня в нета?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Doziris1
hamel
22 Окт 2016 14:16
Мнения: 52,471
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
и при това се поства най-долна проробовладелска европейска пропаганда
Глейш ли го тва - репей!
Ганий
22 Окт 2016 14:17
Мнения: 10,312
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
A New York City police sergeant fatally shot a 66-year-old woman who charged him with a baseball bat at her apartment on Tuesday, prompting an investigation that will look into why he did not use a Taser instead, an assistant police chief said.

http://www.huffingtonpost.com/entry/new-york-police-officer-fatally-shoots-66-year-old-bronx-woman_us_58077a11e4b0b994d4c2c273?section=&section=us_crime
GreenEyes
22 Окт 2016 14:18
Мнения: 4,523
От: 0
Скрий: Име,IP
rki
22 Окт 2016 14:06
Мнения: 18,834
От: Albania
Скрий: Име,IP



Ново потвърждение за изостаналия капитализъм, предложено ни директно от обитател на напредналата азиатска държава. Статийката е поучителна - както за осветляването на недостатъците на капитализЪма, така и за предимството на всякакъв тип азиатски сатрапии.
rki
22 Окт 2016 14:55
Мнения: 20,695
От: Albania
Скрий: Име,IP
така и за предимството на всякакъв тип азиатски сатрапии.


ожидание:



реальность:




Мужик
22 Окт 2016 14:58
Мнения: 6,917
От: Cocos (Keeling) Islands
Скрий: Име,IP
Струва ми се, че всеки ден се отваря минимум по една тема срещу Русия, което навява мисълта, че в еди-коя си точка на еди-кое си окръжно на онуй посолство това е императивно указано - нито ден без тема срещу Русия.

Ганчо, ами тя статията в газетата.ру не е срещу Русия, напротив:
Прожив в Дании пять лет, я для себя сделала однозначный вывод — русским лучше жить в России, любить и ценить то, что есть.

Кво та човърка отвътре?
rki
22 Окт 2016 15:01
Мнения: 20,695
От: Albania
Скрий: Име,IP

Кво та човърка отвътре?


ганчо е бързак, за няма и две минути е успял да прочете статията россия и да отговори.
Doziris1
22 Окт 2016 15:02
Мнения: 7,391
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP


rki
22 Окт 2016 15:04
Мнения: 20,695
От: Albania
Скрий: Име,IP
Данил
22 Окт 2016 15:18
Мнения: 4,368
От: Poland
Скрий: Име,IP
Рикито,без да иска е копи пействал една доста обективна статия. Вероятно,той,или неговият пряк ръководител не са били по тия европейски краища,затова е този автогол. Разликите в личната хигиена между западна Европа и Русия са известни още от 11-ти век по описанията на Анна Ярославовна,к ралица на Франция и отразени в книгите на Морис Дрюоон.
А ето и писмо на Анна до баща си,Ярослав Мудрый,оформено,с късна дата,на съвременен руски език.

Здравствуй, разлюбезный мой тятенька! Пишет тебе, князю всея Руси, верная дочь твоя Анечка, Анна Ярославна Рюрикович, а ныне французская королева. И куды ж ты меня, грешную, заслал? В дырищу вонючую, во Францию, в Париж-городок, будь он неладен!

Ты говорил: французы — умный народ, а они даже печки не знают. Как начнется зима, так давай камин топить. От него копоть на весь дворец, дым на весь зал, а тепла нет ни капельки. Только русскими бобрами да соболями здесь и спасаюсь. Вызвала однажды ихних каменщиков, стала объяснять, что такое печка. Чертила, чертила им чертежи — неймут науку, и все тут. «Мадам, — говорят, — это невозможно». Я отвечаю: «Не поленитесь, поезжайте на Русь, у нас в каждой деревянной избе печка есть, не то что в каменных палатах». А они мне: «Мадам, мы не верим. Чтобы в доме была каморка с огнем, и пожара не было? О, нон-нон!» Я им поклялась. Они говорят: «Вы, рюссы, — варвары, скифы, азиаты, это у вас колдовство такое. Смотрите, мадам, никому, кроме нас, не говорите, а то нас с вами на костре сожгут!»

А едят они, тятенька, знаешь что? Ты не поверишь — лягушек! У нас даже простой народ такое в рот взять постыдится, а у них герцоги с герцогинями едят, да при этом нахваливают. А еще едят котлеты. Возьмут кусок мяса, отлупят его молотком, зажарят и съедят.

У них ложки византийские еще в новость, а вилок венецейских они и не видывали. Я своему супругу королю Генриху однажды взяла да приготовила курник. Он прямо руки облизал. «Анкор! — кричит. — Еще!» Я ему приготовила еще. Он снова как закричит: «Анкор!» Я ему: «Желудок заболит!» Он: «Кес-кё-сэ? — Что это такое?» Я ему растолковала по Клавдию Галену. Он говорит: «Ты чернокнижница! Смотри, никому не скажи, а то папа римский нас на костре сжечь велит».

В другой раз я Генриху говорю: «Давай научу твоих шутов «Александрию» ставить». Он: «А что это такое?» Я говорю: «История войн Александра Македонского». — «А кто он такой?» Ну, я ему объяснила по Антисфену Младшему. Он мне: «О, нон-нон! Это невероятно! Один человек столько стран завоевать не может!» Тогда я ему книжку показала. Он поморщился брезгливо и говорит: «Я не священник, чтобы столько читать! У нас в Европе ни один король читать не умеет. Смотри, кому не покажи, а то мои герцоги с графами быстро тебя кинжалами заколют!» Вот такая жизнь тут, тятенька.

А еще приезжали к нам сарацины. Никто, кроме меня, сарацинской молвою не говорит, пришлось королеве переводчицей стать, ажно герцоги с графами зубами скрипели. Да этого-то я не боюсь, мои варяги всегда со мной. Иное страшно. Эти сарацины изобрели алькугль (араб. — спирт), он покрепче даже нашей браги и медовухи, не то что польской вод

Вот за этим тебе, тятенька, и пишу, чтобы этого алькугля на Русь даже и одного бочонка не пришло. Ни Боженьки! А то погибель будет русскому человеку. За сим кланяюсь тебе прощавательно, будучи верная дочь твоя Анна Ярославна Рюрикович, а по мужу Anna Regina Francorum».
Патагонец
22 Окт 2016 15:35
Мнения: 10,392
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Рикито,без да иска е копи пействал една доста обективна статия.

Да не съм бил в Дания може и да повярвам на обективната статия.
Manneken@Pis
22 Окт 2016 15:50
Мнения: 169
От: Belgium
Скрий: Име,IP
rki
22 Окт 2016 14:55
Мнения: 18,845
От: Albania

Точно щях да попитам откъде са се взели тези модерни самолетоносачи и бойни карабля наоколо на пропагандната снимка .ru, но видях пушещият паравоз живеещ на въглеводороди.

Съветската преса е особен вид преса и трябва много да се внимава, а ние с вас да пожелаем попътен вятър на плаващият на късмет "Адмирал".

Що се касае до
Прожив в Дании пять лет, я для себя сделала однозначный вывод — русским лучше жить в России,

ще се доверя на щерките на Путин и сие, които веднъж стъпили на западняшка територия въобще не мислят, че е "лучше жить в России", но това не е толкова важно.

То и във форума има жители на Канада и наоколо, които постоянно ползват същата демагогия: Как лучше в СССР (Русия), но не казват къде живеят и защо не изпратят децата си на образователни курсове или да живеят там - в Матушката, за да видят рахат и просперитет.

Много актуална и модерна тема. Браво на автора
Manneken@Pis
22 Окт 2016 16:04
Мнения: 169
От: Belgium
Скрий: Име,IP
Разликите в личната хигиена между западна Европа и Русия са известни още от 11-ти век по описанията на Анна Ярославовна, кралица на Франция и отразени в книгите на Морис Дрюон.

Това никой никога не е отричал, но сега онези от 11 век стигнаха безпроблемно в 21 век, а други чрез постоянен възход се "въздигнаха" в 11-то столетие.
Разбрахме, че от Дания хабер нямате, но май искате и да ни излъжете за Русия.

* * *


ПЛАГИАТСТВО и ФОТОШОП - стил в руската преса


Руската преса, която е лидер в плагиатството и стъкмистиката явно е счела, че всички в нета са "умни", като читателите на техните гъзети, но са сгрешили.

Фотото, ползвано от гъзета.ру е с дата 18 April 2002 и собственост на United States Navy with the ID 020418-N-1587C-030

Факт: На снимката няма ни един съветски или руски паравоз.

Логика: Няма кадеш, т.е. нищо не пуше.


Five nations move in parade formation for a rare photographic opportunity at sea. In four descending columns, from left to right: ITS Maestrale (F 570), De Grasse (D 612); USS John C. Stennis (CVN-74), Charles de Gaulle (R91), Surcouf (F 711); USS Port Royal (CG-73), HMS Ocean (L12), USS John F. Kennedy (CV-67), ITS Luigi Durand de la Penne (D560); and HNLMS Van Amstel (F 831)

The single most important contributor to the U.S.'s military dominance is the country's powerful navy, which gives America the ability to project hard power just about anywhere in the world.

And this ability owes a lot to the Navy's unparalleled fleet of aircraft carriers.

The U.S. has 19 carriers. The rest of the world has only 12 aircraft carriers combined. The U.S. carriers are also larger and more technically advanced than any other country's.

China's sole carrier, for instance, is a retrofitted Soviet-era Ukrainian carrier that was originally supposed to be an off-shore casino.
Редактирано: 4 пъти. Последна промяна от: Manneken@Pis
Уилт
22 Окт 2016 17:17
Мнения: 4,874
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Разликите в личната хигиена между западна Европа и Русия са известни още от 11-ти век по описанията на Анна Ярославовна,к ралица на Франция и отразени в книгите на Морис Дрюоон.


И Швейк е бил впечатлен от личната хигиена на руснаците.
И от отглеждането на прасета също:

"Отглеждането на прасета беше голяма загадка за Швейк. Сутрин, когато австрийците отиваха зад бараката, прасетата вече ги очакваха пред вратата. Нужникът е нещо непознато в руското село, а хората, които бяха виждали как изглежда, го смятаха за греховен и неуместен лукс. Всички ходеха зад къщата, клякаха там, а прасетата сутрин ги съпровождаха, за да сложат поне един път през денянещо топло в стомасите си, обречени иначе само на трева."
Сгугню
22 Окт 2016 17:26
Мнения: 10,673
От: Rwanda
Скрий: Име,IP
Рикито,без да иска е копи пействал една доста обективна статия. Вероятно,той,или неговият пряк ръководител не са били по тия европейски краища,затова е този автогол.


Данил, по-скоро обърни внимание на снимките в постинга на Рики от 15:04!
И на данните! За срок на построяване и за стойност!
Мда!
Неверния Тома
22 Окт 2016 17:41
Мнения: 9,921
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
То като говорим за хигиена.... Известна е руска баня, турска баня, финска баня, ама за английска или французка баня не се сещам. Само по филмите съм виждал как се "къпят" в каца. Хигиенното откритие на Запада е тоалетната хартия - да си забърсват дупетата вместо да ги мият с ибрик като варвари.
  Мнения:1109 Страница 1 от 56 1 2 3 Следваща »