Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Скандалът около продажбата на най-големия пенсионен фонд "Доверие" се разраства
Отиди на страница:
  Мнения:72 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща
бонго-бонго
13 Юли 2013 20:19
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Скрий: Име,IP
Аз не разбирам защо ревете. Доверие не е фалирало. Натрупаните лични вноски в "Доверие", могат да бъдат изтеглени по всяко време. Ако решите да го напраавите, обаче, и сте вадили вноските си от облагаемите си доходи, държавата ще ви цапардоса с 10% данък върху цялата сума.
А иначе допълнитлното осигуряване трябва да е доброволно.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
фортинбрас
13 Юли 2013 20:22
Мнения: 883
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
(По)Топ 5 на най-големите Финансови пирамиди в Глупландия, обслужващи Фараонът на МОнетаРизмА и БългарОубийСтвОТО.

1. Валутен борд – брутен финансов донор на частните и честни чуждестранни Бан(к/д)и с над 40 млрд. инфлационни лева.

2. Банкова система – печетници на пари от Нищото/Дълг в нарушение на ЗБНБ и „перачници” на националния и транснационалния спекулативен капитал. Основни кредитори на вътрешния дълг чрез държавни облигации, с които държат българските правителства в „наведена поза”. През 2012 г. към банките майки законно са „върнати” $4,2 млрд., спрямо катастрофално източените „едва” $4 млрд. през 1995-96 г. – довели до „асистираният фалит” на държавните банки, до банковият преврат на КОманДО „Костов”… и до последвалата приМатизация на банковата система, поставила ЗОРАта на Банковото робство в България.

3. Пенсионни фондове (над 6 млрд. лв.) – Генерален кредитор на вътрешния дълг чрез ДЦК, чиято „доходоносност” е по-ниска от инфлацията. Втората по значимост „инвестиция” (65%) с чужди пари е закупуването на корпоративен дълг, чрез закупуване на корпоративни облигации на фирмен дълг на чуждите пазари. Така ПФ/ПОК „Доверие” (и другите хибридни КОМпаниИ) реализират „добра доходност – поне на хартия” с финансиране на корпоративната задлъжнялост в ЕС, в условията на: СВЕТовнА финаНсОВА (епи)криза, грижливо укриван Фалит на валутния (а)борд, и на КАТАстроФАЛНАТА и растяща междуфирмена задлъжнялост в БГ (над 230% спрямо БВП) на „отличникът” по Бедност в ЕС и на „геният” на финансовата дебилност (пардон) стабилност в Слънчевата система. Чрез (д)ефектът на финансовото домино и като генерален кредитор на държавния дълг, пенсионните фондове държат вече „наведените” от банките български правителства – „разкрачени”.

4. Застрахователна система (над 5 млрд. лв.) – основен донор (2,3 млрд. лв. (44,2 %) за 2012 г.) на Европейския съюз и трети основен кредитор на вътрешния дълг чрез държавни облигации, с които освен „наведените” и „разкрачени”, българските правителства стават и „нанизани” – след като „банкиране, пенсионно осигуряване и застраховане” директно или индиректно и офшорно се осъществяяват от едни и същи СубЕКТИ НА изМАМниЧЕствоТО скрити зад различни „бизнес” форми и юридически лица.

5. Българска фондова борса – Националният олтар на Спекулата и Националното тържище на Спекулантите. Как се прави „капиталовата” далаВЕРА „ТУка ИМА милиад-два – ТУка НЕМА” по „ЕВРопЕЙСКИ”, разказва Мирослав Маринов – изпълнителен директор и член на управителния съвет на ПОК „Довериe”, по време на форума (Кур)„Шумът на парите”:
„Ако направим проста сметка за България, у нас има около 6 млрд. лв. акумулирани средства в пенсионната система, около 10% от които са в активи на БФБ или около 500-600 млн. лв. От друга страна пазарната капитализация е малко над 8 млрд. лв. При фрийфлоут от около 15% у нас може да се окаже, че повече от 1/3 или около 40% от фрифлоута се държи всъщност от пенсионните фондове.” http://profit.bg/news/Miroslav-Marinov:-Da-si-pozhelaem-novi-klasove-aktivi-na-BFB/nid-106804.html


Супер яко! – но само ако съдебната система е: маргинална, феодална… и криминална.
Ако в КОМунИЗМА законно се крадяха тикви, в „деМОкРАцията” законно се крадат милиарди от тиквениците вярващи на: комисари, еврокомисари, евромесари… и на тяхното „еврофинасиране” – „цивилизованото” оръжие за масово поразяване (ОМП) и „правовото” оръжие за масово покваряване (ОМП) използвано в евродресурата на хора като: ЕВРОПримАТИ, евроПИРАТИ… и ЕВРОпСихОПатИ!

Пред Фараоните на Клептокрацията и Евроболшевизма Ал Капоне може само „да духа супата”, а Орешарски и всеки следващ „премиер” ще духат ветрогенераторите на „ВЕИ” – Възобновяем евРОБОлшеВИШКИ Идиотизъм, който продават на Европитеците на Брюксел като „МАннаТА неБЕСНА” на РОБОкРАциЯта.

Хронология на протестите в лозунги на протестиращи:
Тридесети ден:
Кабинетът „Орешарски” – програмният Али Баба на 240-те разбойници.

БозьоКифлев
13 Юли 2013 20:32
Мнения: 2,042
От: Bangladesh
Скрий: Име,IP
дори и в случая да не е толкова грубо, защото хората имат избор на кого да си дават парите.

широкоразпространена заблуда. хората имат избор през кого да си дават парите, а не на кого. парите отиват през фондовете в ДЦК-та и в чужди акции. поради постоянно повтаряната мантра "чужди инвеститори" парите отиват или в чужди черпаклии, или в метастази на огняндойновите задгранични дружества.
deadweight
13 Юли 2013 20:39
Мнения: 645
От: Antarctica
Скрий: Име,IP
Бедният Бозьо, да ти пратя един комплект лъжици..? Хем е по-удобно, хем е по-естетично. Черпакът ползвай само като разпределяте партийните квоти..
БозьоКифлев
13 Юли 2013 20:47
Мнения: 2,042
От: Bangladesh
Скрий: Име,IP
прати ми, моля! по възможност дървени, защото само с тях съм свикнал. златните не са за моята уста.
виж за партийните квоти нещо ще да си в грешка. членувах едно време в Комсомола, защото и той като пенсионните фондове беше доброзорен, и плащах членски внос. ако считаш, че с това съм предопределил съдбините на мамковината, така да бъде.
galia2
13 Юли 2013 20:47
Мнения: 1,418
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Освен по времето, когато съм студирам и съм отбивал войнския си дълг, черпаклия никогда не съм бил...

ти си само deadweight
БозьоКифлев
13 Юли 2013 20:59
Мнения: 2,042
От: Bangladesh
Скрий: Име,IP
ако можех да осъдя създателите на нефелни закони, досега всичките да са ако не осъдени, то поне подсъдни. уви, както казваше покойната ми баба "на бодлива крава Господ рога не дава". законът е закон, дори когато е калпав. не ми достигат още няколко милиона съмишленици, за да променя тези калпави закони.
!@#$
13 Юли 2013 21:31
Мнения: 1,467
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Какво беше ?! Трябвало да се осигурявам ли ? И защо ? Било в държавни или частни фондове. Ми ... не се осигурявам. За около 15 години здраво бачкане, май имам към месец стаж общо. Не искам пенсия бре. Ще се пенсионирам когато си искам. А мога, защото парите ми не са отишли за пенсии на цигани, милиционери и бандити по някакви фондове.
бонго-бонго
13 Юли 2013 21:45
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Скрий: Име,IP
това естествено не е вряно.


Не могат ли?
А защо ING твърдят, че може?
Натисни тук


Получаване на натрупаните средства от пенсионния фонд


Мога ли да изтегля парите си преди пенсиониране?

Да, при осигуряване в универсален пенсионен фонд, допълнителна пожизнена пенсия за старост може да бъде отпусната до пет години преди навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст съгласно чл. 68, ал. 1 - 3 от КСО, но при условие че натрупаните средства по индивидуалната партида на осигуреното лице позволяват отпускане на пенсия в размер не по-малък от размера на минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст по чл. 68 от КСО;

Средствата, натрупани от лични вноски за допълнително доброволно пенсионно осигуряване в доброволен пенсионен фонд, могат да бъдат изтеглени по всяко време. Ако обаче лицето го направи преди да е придобило право на пенсия и е ползвало данъчно облекчение за направените от него вноски, средствата ще бъдат обложени с окончателен данък в размер на 10% от цялата сума.

Натрупаните средства в доброволен пенсионен фонд от работодателски вноски могат да бъдат изтеглени/изплатени еднократно или разсрочени, както и под формата на пенсия до пет години преди навършване на възрастта за придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст съгласно чл. 68, ал. 1 - 3 от КСО
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: бонго-бонго
Manrico
13 Юли 2013 21:47
Мнения: 31,117
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
А защо ING твърдят, че може?

Обърни внимание на разликата между условията за универсален фонд (което е задължителното допълнително осигуряване) и доброволен.
гого2012
13 Юли 2013 21:49
Мнения: 3,184
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Натрупаните лични вноски в "Доверие", могат да бъдат изтеглени по всяко време.

това естествено не е вряно

Кой ти каза? Вярно е, но не от всеки....някои не ги ТЕГЛЯТ, а ги присвояват..

бонго-бонго
13 Юли 2013 22:38
Мнения: 26,313
От: Swaziland
Скрий: Име,IP
Обърни внимание на разликата между условията за универсален фонд (което е задължителното допълнително осигуряване) и доброволен.

Аха, благодаря. Никога не съм се интересувал от допълнително осигуряване.
Сега попрочетох. Но пък се, оказа, че може да се прехвърлиш от един фонд в друг:
Натисни тук
Всяко осигурено лице има право веднъж годишно да промени своя универсален и/или професионален пенсионен фонд.

T72_не_е_трактор
13 Юли 2013 23:16
Мнения: 7,821
От: Dominica
Скрий: Име,IP
Бе кво сте се загрижили?Ако чакате на пенсия или няма да я доживеете,или после ще съжалявате че сте доживели
  Мнения:72 Предишна Страница 3 от 4 1 2 3 4 Следваща