Добре дошъл: CommonCrawl [Bot]
Теми: 0
Мнения: 0
Изход
Правителство ГЕРБ-БСП – най-стабилното след евентуален втори вот
Отиди на страница:
  Мнения:137 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща
Rakita
08 Апр 2013 14:25
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Няма и няма такъв вариант! Нито Борисов, нито Станишев са политически самоубийци!
Напротив, и двамата все повече ще узряват за мисълта, че само така след изборите може бързо да се сформира правителство, което да продължи сегашния партийно-олигархичен модел и да прикрие кражбите, далаверите и неудачите на предишните две.
Ндааа... Тоя - вашия случай на "секс" - е описван в НПК като "инцес" - сиреч блудстване между най-близки роднини. И е подсъден
Не и когато е по взаимно съгласие и прокуратурата не е уведомена
Споделеният от ТБезлов вариант не е новина. Той е окончателния, за реализиране на налагащата се Политическа реформа, към двуполюсен Политически модел ...
И накрая двете останали партии - в коалиция Нещо като БКП и БЗНС след 1948 г.
Асол
08 Апр 2013 14:27
Мнения: 46,905
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Сигурно го бъркаш с Мартин Заимов.


kunert
08 Апр 2013 14:45
Мнения: 1,876
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Съмнявам се Гейчо да е толкова БУДАла...

А-а ,в никакъв случай не е толкова... повече е...
Rakita
08 Апр 2013 14:57
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Полза от коалиция има ГЕРБ. БСП очаква Борисов сам да се удави. И хич не ще да играе спасителен пояс.
Пасивната позиция на БСП не й носи нито по-голям рейтинг, напротив, нито говори добре за отношението й към съдбините на народа: "По-добре Борисов да се удави, макар да повлече цялата страна, но накрая ние да сме отгоре!", така ли? Е, БСП при по-добри условия ли ще управлява след това?
Centur
08 Апр 2013 15:09
Мнения: 15,823
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Е, БСП при по-добри условия ли ще управлява след това?


Дори само този простичък въпрос разбива на пух и прах мита, че БСП не искала сега власт и щяла да остави ГЕРБ да се набълбука с още вода, някои твърдят, че имала интерес от това. Няма грам логика в подобна теза.
Редактирано: 3 пъти. Последна промяна от: Centur
Muktadasaxkoburgidiotski
08 Апр 2013 15:14
Мнения: 14,528
От: Mali
Скрий: Име,IP
Кой го казал това ? Казал го някакъв си Безлов. Ми на такива като него това им е работата - да дърдорят в общественото пространство , и да не носят никаква отговорност след това... Важното е какво казват партийните ръководства. Ръководството на БСП категорично отрече възможност да се коалира с герберастията. Ръководството се представя от Станишев и станишевите хора ... Ако ставаше въпрос за Гоце - Гоце е колаборационист с мутрите , и това би било хипотеза. Но Гоце бе натирен на партийния конгрес , мнозинството бесепари подкрепиха линията на Станишев. Това са фактите , другото са волни интерпретации... Но да погледнем въпроса от другата страна. Мотивировката... Защо им е на БСП да се коалират с гРОБ Това е напълно алогично , самоубийствено предположение , без грам логика. БСП и без това нямат особен ентусиазъм да управляват , след това което оставят тиквите - държава клоака. БСП води кампанията вяло и без хъс. Не им се управлява , и това е. Не им се печелят изборите , щото ги чакат неземни бакии , авгиеви обори , които трябва да разриват - а за "награда" ще получават ругатни от плебса... Защо да управляват ? Баницата е опоскана вече , чувала е изтръскан до дъно , трудно може да се намери вече какво да се краде /нещо от еврофондовете , друго няма.../. Управлението на България носи само негативи. И при такава настройка , очевидна , на червените ... изведнъхж ни се подава теорията , че те не искат да управляват сами , а искат да се коалират с ... гРОБ ! Абсурдно. Така пък хем няма какво да се краде , хем ще бъдат ругани и псувани от електората , това би било политическо самоубийство за БСП. Социолозите ни страшкат , че видите ли , нямало как да се състави стабилна коалиция след изборите ... Първо , това въобще не е сигурно /съвсем стабилна е коалицията БСП - ДПС - Кунева с около 140 депутата, ако ги съберат/ Второ - какво пречи да им дълъг период на нестабилност и серия от избори ? Това е напълно демократичен процес , наблюдаван е в страни като Италия , сам по себе си той не е опасен с нищо... Опасно е икономическото състояние на страната , а то е катастрофално ! Именно то изисква управление от криво-ляво можещи и горе-долу компетентни хора. Такива сред герберастите няма нито един. Доказано и проверено за 3,5 години - тъпан до тъпана , тиква до тиквата , рапон до рапона. Безндаеждна маса от галфони. С един Палячо начело - царят на глупаците. Те искат да управляват ! Искренно и лично !!! Ето и вчера на конференцията го потвърдиха , аз им вярвам напълно. Те са толкова тъпи и некадърни , та могат да управляват до Второ пришествие ... което за бедна България наближава.
Centur
08 Апр 2013 15:27
Мнения: 15,823
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Опасно е икономическото състояние на страната , а то е катастрофално ! Именно то изисква управление от криво-ляво можещи и горе-долу компетентни хора. Такива сред герберастите няма нито един. Доказано и проверено за 3,5 години - тъпан до тъпана , тиква до тиквата , рапон до рапона. Безндаеждна маса от галфони. С един Палячо начело - царят на глупаците. Те искат да управляват ! Искренно и лично !!! Ето и вчера на конференцията го потвърдиха , аз им вярвам напълно. Те са толкова тъпи и некадърни , та могат да управляват до Второ пришествие ... което за бедна България наближава.


Мукта, с тази част от поста ти съм съгласен напълно. За другата обаче не си много убедителен в доводите. Не виждам каква е пречката за БСП дори със Станишев начело да влезе в коалиция с ГЕРБ и да управлява. Още повече, че чувам гласове от ръководството им, които съвсем не са така категорични, отговаряйки на подобни въпроси. Тези неща не се казват преди изборите. Ако има такава нагласа, това ще стане ясно след 12 Май. Да, БСП може би няма голяма полза да влезе в такъв кабинет, но и няма никаква полза да стои в опозиция. Ако трябва да разсъждаваме от гледна точка на ползите. При едно евентуално самостоятелно управление на ГЕРб, страната ще бъде още по-опустошена, а ситуацията още по-сериозна и едва ли тогава БСП би имала по-голямо желание да управлява. Така че, за БСП дори е задължително да участва в такъв кабинет заедно с ГЕРБ. От гледна точка на ползите за самата БСП, а като се замисля, може би и за страната.
Редактирано: 8 пъти. Последна промяна от: Centur
Rakita
08 Апр 2013 15:27
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Дори само този простичък въпрос разбива на пух и прах мита, че БСП не искала сега власт и щяла да остави ГЕРБ да се набълбука с още вода, някои твърдят, че имала интерес от това. Няма грам логика в подобна теза.
Центурион, веднъж и аз да съм съгласен с теб!
БСП води кампанията вяло и без хъс. Не им се управлява , и това е. Не им се печелят изборите , щото ги чакат неземни бакии , авгиеви обори , които трябва да разриват - а за "награда" ще получават ругатни от плебса... Защо да управляват ? Баницата е опоскана вече , чувала е изтръскан до дъно , трудно може да се намери вече какво да се краде /нещо от еврофондовете , друго няма.../. Управлението на България носи само негативи.
Това се нарича политически риск и той прилича на бизнес рисковете. Всеки иска да управлява в добри времена, ама не става. Пък и БСП само заради келепира ли иска да управлява? Не иска ли да се прояви като национално-отговорна партия и да изкара страната от батака, за да се реваншира за 1997 г.?
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Rakita
Germanik
08 Апр 2013 15:29
Мнения: 3,187
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
БСП води кампанията вяло и без хъс. Не им се управлява , и това е. Не им се печелят изборите


Ми да се саморазпуснат тогизи, бре Мукта! Поне ние да ни си цапаме ръцете...
Rakita
08 Апр 2013 15:46
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Пак ще подчертая, че не се забелязва ожесточена съпротива сред двата лагера срещу въпросната новина. Това може да означава:
- групите за подръжка и медиен шум не са получили указания от центъра (по-малко вероятно);
- новината се осмисля и не се отхвърля съвсем от двата щаба, защото може да търпи развитие (по-вероятно).
kunert
08 Апр 2013 15:49
Мнения: 1,876
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
БСП води кампанията вяло и без хъс. Не им се управлява , и това е. Не им се печелят изборите

Така е. И не само това...едни размествания , едни парашутисти ,които създават напрежение вместо да консолидират тази инак стегната партия. Очевидно ни им се управлява много защото вероятността да се повтори 1997г. е много голяма. На ГЕРБ не им пука ,те сега се усетиха като някаква организирана сила и им е през платната как ги одумваме ние тука, ГЕРБ нямат нито партийни традиции, нито твърд електорат , нито добро име ,което да пазят и не им дреме...
Надали ще се съюзят с БСП. по скоро ще направят всичко възможно да отмъкнат тавата с баницата....ББ и партията му успяха за три години и половина да научат своите и
тези около тях на най-важното за съвременната демократична политика ,а именно че който слушка- папка.И няма тън- мън! Нашите имат всичко- за другите каквото остане...ако остане.Това го видяха и най- върлите им противници. А гладно не се стои. Затова изненадите са възможни . Що се отнася до последствията прогнозите са ...хъм!!! .... феерични.
Centur
08 Апр 2013 15:49
Мнения: 15,823
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Моето мнение по пътя на логиката също претърпя развитие. Убеден съм, че БСП на всяка цена трябва да настоява да участва в коалиционен кабинет след изборите и да не оставя ГЕРБ самостоятелно да управлява. Това е жизнено важно, както за БСП, така и за България.
Редактирано: 1 път. Последна промяна от: Centur
engels!
08 Апр 2013 15:56
Мнения: 8,710
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Център, внимавай при толкова много развитие да не пуснеш на изборите няколко различни бюлетини в плика
Centur
08 Апр 2013 15:57
Мнения: 15,823
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Център, внимавай при толкова много развитие да не пуснеш на изборите няколко различни бюлетини в плика

Няма такава опасност. Не знаеш колко концентриран мога да бъда.

Впрочем, БСП може да се окаже в същата ситуация като НДСВ преди сформиране на Тройната коалиц-ия. Разликата е, че тогава НДСВ бранеше постигнатото при Царя, а БСП ще трябва да ни предпазва от пълно и тотално опустошаване и още по-голямо обедняване. Т.е. БСП трябва да е хем спирачка за Маймунарника, хем и двигател за растеж. Двойна мисия. Дали е невъзможна, не знам. Това зависи само от БСП.
Редактирано: 5 пъти. Последна промяна от: Centur
Rakita
08 Апр 2013 15:58
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
Така е. И не само това...едни размествания , едни парашутисти ,които създават напрежение вместо да консолидират тази инак стегната партия. Очевидно ни им се управлява много защото вероятността да се повтори 1997г. е много голяма. На ГЕРБ не им пука ,те сега се усетиха като някаква организирана сила и им е през платната как ги одумваме ние тука, ГЕРБ нямат нито партийни традиции, нито твърд електорат , нито добро име ,което да пазят и не им дреме...
Надали ще се съюзят с БСП. по скоро ще направят всичко възможно да отмъкнат тавата с баницата....ББ и партията му успяха за три години и половина да научат своите и
тези около тях на най-важното за съвременната демократична политика ,а именно че който слушка- папка.И няма тън- мън! Нашите имат всичко- за другите каквото остане...ако остане.Това го видяха и най- върлите им противници. А гладно не се стои. Затова изненадите са възможни . Що се отнася до последствията прогнозите са ...хъм!!! .... феерични.
Кунерт
Това, което казваш е така, но и БСП видяха, че постната пица също става за ядене и от нея може да паднат едни 2 млрд. Да разбираме ли, че за теб коалиция м/у ГЕРБ и БСП е възможна? И ако не - с кого ще се коалира ГЕРБ, ако приемем, че ще е първа парламентарна сила?
kiro_xxl
08 Апр 2013 15:59
Мнения: 346
От: Bosnia and Herzegovina
Скрий: Име,IP
08 Апр 2013 15:49Мнения: 10,672От: BulgariaСкрий: Име,IPМоето мнение по пътя на логиката също претърпя развитие. Убеден съм, че БСП на всяка цена трябва да настоява да участва в коалиционен кабинет след изборите и да не оставя ГЕРБ самостоятелно да управляват. Това е просто жизнено важно, както за БСП, така и за България.

А, така не става. На колене, като Паниковски пред Антилопа-Гну. И да си го запишеш с тебешир на ръкавелите. Иначе стопаните на гъската ще се заемат с тебе.
Стайнбек
08 Апр 2013 16:00
Мнения: 21,352
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP
БСП води кампанията вяло и без хъс. Не им се управлява , и това е. Не им се печелят изборите

Това май е защото Марсито посети Сергейчо, явно щатите си искат тъпия и манипулируем ББ!

kiro_xxl
08 Апр 2013 16:03
Мнения: 346
От: Bosnia and Herzegovina
Скрий: Име,IP
 
Не им се печелят изборите

Това кисело грозде защо ли им е? Не че е толкова високо, де
kiro_xxl
08 Апр 2013 16:10
Мнения: 346
От: Bosnia and Herzegovina
Скрий: Име,IP
явно щатите си искат тъпия и манипулируем ББ!

Тъпаци са това щатците. Вместо да си вземат серГей-чето, този левент, същински Кочо Честименски, с бяла риза и червени прашки перчема, дето оттече, да му се развява, а азер и вигенин, великите българи и мъже, да му държат ръчетата.
  Мнения:137 « Предишна Страница 6 от 7 4 5 6 7 Следваща