Потребител:
Парола:
Регистрация | Забравена парола
Запомни моята идентификация
Мутренските времена се върнаха! Още по-мрачни от преди!
Отиди на страница:
Добави мнение   Мнения:135 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7
beagle
30 Авг 2012 18:36
Мнения: 20,732
От: Bulgaria
"Нужен ни е умен, решителен и обоснован сценарий на преход. Нуждаем се от визия за революция в обществените отношения."

Добре го казваш Дон , но ще уплашиш "стадото". Кучето ползва евфемизма "За необходимост от Втора фаза на прехода - Към модерен модел на Политическа демокрация" ...
внимателният
30 Авг 2012 18:51
Мнения: 3,095
От: Bulgaria
Това лято бях при приятел в Несебър, спах 6 дена в Стария град. Че мутри съществуват, движат мастити фирми, намесват се и в държавните дела - спор няма, че бизнесът е разпределен, това също го знаем, но не съм съгласен с изложеното за Слънчев бряг. Ако искаш да почиваш, просто не отиваш в Слънчев бряг! В Слънчев бряг купонът е денонощен, макар че предимно е нощем. Имаш ли пари, енергия, желание да безобразничиш с дълги летни коктейли и жени с тен, татуировки и къси роклички, то Слънчев бряг е мястото!

Шляпо, купонът в Слънчев бряг е супер, както и музиката в "какаовите" дискотеки. Рап, техно и синтетика, всичко е най-ново и майсторски поднесено. Като нищо може да отвее за три-четири часа и без да пипаш ментаците, които разливат за народа. Но- не- всяка- вечер! Не- и- на- плажа! В края на крайщата, има си и истински дискотеки, за по- пристрастените. А всяка нощ на 150 децибела, може да харесва само на отвинтени глави в терминална фаза
westerntwilight
30 Авг 2012 19:47
Мнения: 359
От: Bulgaria
Те че ще се бият и трепят това е пределно ясно. Само дано покрай сухото не гори и сурово. И така докато най-после не си сменим чипа! Сиреч формата на управлвние. А това може да се случи едва след Натисни тук
Езоп
30 Авг 2012 21:09
Мнения: 5,087
От: Greece
Don

Има още два ресурса, от които, изземвайки ги, престъпният елит може още известно време да паразитира върху населението – собствеността върху жилищния фонд и земята. Това са последните ваучери, които благодарното население се готви да отдаде на елита. След тях – мрак. Въпрос на няколко години.

Според мен мракът отдавна е настъпил, но евродемагогията успешно, засега, ни заслепява и парира каквато и да било наша защитна реакция. Еврочленството и членството ни в нато са мощен деформатор на съзнанието, имено поради което схизообусловеността в това, което наричаме "глобализъм", не ни позволява да видим катастрофата си - въпреки че тя вече е факт.
-
Най-страшното е, че българският народ, с "нищо не зависи от мен", което ежедневно му се втълпява и доказва, и с "нищо нищо не може да се направи", видно от случвалото се до сега, преобладаващо изобщо вече не се интересува от бъдещето си, дори и когато то вече чука на вратата като настояще. При това настояще с дишащ във вратовете ни край на нацията. Наркотикът, който ни прави толкова обезумели се нарича "вече сме европейци". Точното име на този наркотик е - вече сме колония. Което на евтино или пък по-успешно продаващия се по света безродственик егоист, нищо не му говори.
Всеки , който е призван и длъжен да види тази истина, та белким се реши и да я каже, е със запушена, чрез стремежа към "кокала", уста. Завладяни сме от "доведените" до автодеменция менте журналисти и медийни активисти папагал-манипулатори. Жертвата им е - цялата нация. Благодарение на "информираността" - т.е. благодарение на мегаманипулативността в хипермедийността, "интересно защо" оказващи се винаги в "правилните" ръце.
Редактирано: 7 пъти. Последна промяна от: Езоп
Begemot
31 Авг 2012 02:21
Мнения: 4,428
От: Bulgaria
Don, моите почитания. Изключителен текст!
Dante
31 Авг 2012 09:51
Мнения: 3,839
От: Bulgaria
Don
Класическият въпрос: "Какво да се прави?"-"Что делать?". Едно е ясно, трябва твърдо и безкомпромисно да се противопоставим на статуквото, олицетворявано и от от такива негови агитатори като този Брайтмън. Той не е толкова безобиден колкото изглежда и за какъвто се представя. Това е една бъдеща Пръмова или Сталинка Георгиева, хора които обслужват интересите на големите геополитически играчи в ущърб на всички останали.
Бай Любен
31 Авг 2012 11:11
Мнения: 916
От: Bulgaria
Дон, Наистина завладяващо правдив анализ на 23 годишния период,довел ни до това състояние.Щом,обаче все още има българи като теб, Фирмин,Езоп и още доста други /включвам и себе си/ само в този форум,значи имаме шанс.А според мене шансът ни е в засилването на разясняване на истината за състоянието на т.н. западна цивилизация т.е. на нейния все по- стремителен залез.Този залез, аз мисля,че е обусловен от самата И същност на наследница на гръко-римската цивилизация.Цивилизация робовладелческа.От нея Западът е възприел най-ретроградните принципи - закони,тези на джунглата,на клановата сила и насилие, на егоизма и материалната алчност,на териториалната инвазия и др.т.Всичко това облечено в религиозните догми на християнството, особено неговата католическа фракция.Всеки от нас,по-възрастните форумци, учили историята на човешката цивилизация по каноните на диалектическия материализъм,който,впрочем, съвсем не е измислен от Маркс, Енгелс,Ленин и Сталин,може Сега,а виждам,че вече го правим,да обясни днешното състояние у нас и на запад от нас, та чак до отвъд Голямата локва.Моето виждане е,че трябва отново да се прочетат и по новому осмислят,трудовете на древните и по-съвременни класици на диалектическия материализъм, да му се наложи по- духовна интерпретация в дух на исконните хуманни човешки ценности и тогава да се търсят възможните практически пътища за промяна, в смисъла на обръщане на тренда от упадък към духовно човешко извисяване,от тотална потребителска лудост към равновесие на материалното с духовното,по-късно с постепенен превес на духовното.Съвременен пример в това отношение аз виждам в обществата на Индия,някои азиатски държави,Латинска Америка,накратко в общества все още имащи връзки със своите древни корени.Къде са нашите древни корени и,ако ги имаме,защо сме ги забравили,са въпросите,които напоследък ме вълнуват и търся отговорите.В настоящия исторически момент най-голяма опасност за света виждам в разпространяването на американската поп култура,чрез пълното и медийно господство.Примерите у нас - какво излъчват денонощно само държавните БНТ и БНР ? Сигурен съм,че даже в САЩ не се излъчва толкова тъпа и звучаща страшно отвратително поп музика и даже музикално образователни програми цяла седмица та и в неделя.Що се отнася до управлението на ГЕРБ и мутризацията Дон,Фирми,Езоп,Нострадамус и другите уважавани от мен форумци,са го казали по-добре от мен.Ще участвам в разискванията в отделната тема.Приятен ден и уикенд на всички.
checho
31 Авг 2012 14:02
Мнения: 1,050
От: Bulgaria
Слънчев бряг е неспасяем, докато Бойко не успее да се наложи върху мутрите в общината.


А Бойко иска ли да се наложи ????????????
Danibus
31 Авг 2012 14:37
Мнения: 4,832
От: Bulgaria
Don
Все пак един масов протестен вот е някаква светлинка в тунела, въпреки, че аз съм песимист. Процесът е необратим и май ще си останем безучастни свидетели на една предизвестена смърт.
Rakita
31 Авг 2012 15:39
Мнения: 22,828
От: Bulgaria
Все пак един масов протестен вот е някаква светлинка в тунела,
Повече от 20 години тук се гласува протестно. Е и? Файда йок. Българското общество няма да успее само да се справи с паразитите (цигани, мафия и олигархия), докато не залинее до такава степен, че те сами да го изоставят. Ето, циганите са първите, които напускат. Мафията и олигархията все още имат властови и икономически механизми за въздействие, но и те усещат, че жизнените сокове на нацията се изчерпват. Това ще продължи още няколко години, минимум 4-5, за съжаление. След това може и да има някаква развръзка.
В.Каменов
31 Авг 2012 18:05
Мнения: 2,523
От: Bulgaria
Данчооо
„...трябва да излезем по улиците. Все пак ние управляваме България, ние сме народа, ние сме гласа на Булгария !!!”
Данчоооооооо,сигурно си представяш някакъв друг народ?!С гласа на местния народ „Този БОЙКО ,който трябва да е в затвора от много време...”,стана любимец на народната улица.И то избран,като „по-малкото зло”.Тъжно,но вярно.
Don
„Диктатура на посредствените”

Познат е т.н. „Заговор на посредствените”,който отдавна се практикува в борбата за власт от огромната група на амбициозните посредственици,които търсят подходящия управляем маргинал,когото да издигнат във властта,която ще работи за тях чрез техния избран.Примери от историята – колкото искаш.Дори много рядко има други модели,когато се появява неангажиран предварително „лидер”.Другото е свързано с подбора на подходащата психология за обработка на съответната тълпа,разбирана като народ. Резултатът от действията при този заговор не винаги преминават в диктатура и не мога да приема,че в България става дума за диктатура на посредствените при сегашните условия.Личи от досегашните избори в България,че има преобладаваща самозомбирана,неориентирана и съвсем неустойчива в избора си електорална маса.Още сме в детството си при избора – избираме не с разум,а с емоция.А последната изборна емоция е поредната електорална полюция.Не е необходима диктатура защото липсват съпротивителни сили на обществото, като цяло.Дори тук,във форума,много колеги се застъпват силно и упорито,че трябва да се избере някой и добре,ако той бил „по-малкото зло”.Това значи,че не се търси на всяка цена подходящото и да не се избира,ако няма такова. Значи липсва най-важната позиция – отказ от гласуване,ако предлаганите са от ливадата.Защото,ако ще се прави промяна с избори, когато се предлагат само некосени ливади трябва да има отказ,което ще е доказателство за нелигитимност на избора /колкото и да се лъже в преброяването по сталински/ и че се търси реална промяна.Народът ни още не е готов за това,а доказателство е самоизмамата с последната му изборна полюция.Просто посредствените си властват с широка база от посредствени без да има нужда от диктатура.За „по-малко зло” може да се говори там,където относителният морал на лицата „работи политика” е приемлив,а те не са издигнати от организирана престъпност.При нас проблемът е още по-тежък защото тези политически лица се пръкнаха от предварително замислена и осъществена държавноорганизирана престъпност – участват практически всички институции определящи физиономията на държавата.Почти непознат феномен.А протестното гласуване всъщност е избора на по-малкото зло,което все пак си е злото.Така ще я откараме до под кривата круша.

Бай Илия
03 Сеп 2012 16:22
Мнения: 2,234
От: Bulgaria
Дон,
Сбито, ясно, с малко думи, обобщил си най - важното, хареса ми.

"От нея Западът е възприел най-ретроградните принципи - закони,тези на джунглата,на клановата сила и насилие, на егоизма и материалната алчност,на териториалната инвазия и др.т.Всичко това облечено в религиозните догми на християнството, особено неговата католическа фракция."

Бай Любене, вдигам ти палец.

Все ми се струва, че на Запад правенето на пари, стремежът към максимално задоволяване на материалните потребности е висша форма на добродетел. Няма лошо, но чак пък да е добродетел; малко пресилено е това. Доколкото правенето на пари включва някои недотам честни прийоми (а без тях не може) трудно е да го причислим към добродетелите, които човек трябва да следва.Освен това не мога да приема изказвания от сорта, че примерно в Либия, в Иран не се приемат западноевропейските демократични ценности, дайте да ги критикуваме, да им наложим ембарго върху вноса примерно. Оставете хората на мира, защо трябва да следват светлия западноевропейски пример.
Мнението ми се основава на вторични източници - телвизия, филми, книги, други печатни материали и разбира се, Форумът на "Сега". Не съм живял на Запад, нямам преки наблюдения освен кратки командировки, които са крайно недостатъчни, затова не искам да си налагам мнението, а тук пишат и хора, живеещи там и са по-навътре в нещата. Мисълта ми е, че може да съм си направил грешни изводи, затова приемам критики и ще бъда благодарен ако ми "отворите очите" и няма да се сърдя, ако се окаже, че съм сбъркал.
nikcv
03 Сеп 2012 18:24
Мнения: 7,474
От: Bulgaria
Мутренските времена се върнаха! Още по-мрачни от преди!

Напълно съм съгласен след като видях какво се случи на Варненският битак.
SobieskiVanilla
05 Сеп 2012 19:18
Мнения: 396
От: Bulgaria
Четох до средата, нямам време за повече...
Само един въпрос към Брайтман (без всякакъв намек или подтекст за партийни и/или личностни симпатии) - ако не е тайна - какъв ти е бизнеса, поне в каква сфера? Защото това, което настоящето управление направи е, че ИЗЗЕ много печеливши дружества в различни сфери на дейност, а които не успя - съсипа. Явно твоят бизнес или не ги впечатлява, или наистина е дребен.
И още нещо - Цецо не е повишил сигурността в държавата. Може в своята си минидържава да го е сторил, но такова чудо като сегашните криминални хроники отдавна не бях виждал. Че то даже не е на страниците с крими хрониките, а е на страници с имена "България", "Страната", "У нас" и подобни.
И последно - битова престъпност винаги ще има - пиянски сбивания в селски кръчми, пияни шофьори, домашни побои и т.н. С това ЦЦ не може да се справи, и лично на него не му е работа, има си кадрови органи на реда. Но поне да направи така, че средностатистическия човек да отиде с приятел(и/ка/ки)/съпруг(а) на заведение или на разходка, без да се страхува за собствената и тази на другите около него сигурност.
Добави мнение   Мнения:135 « Предишна Страница 7 от 7 5 6 7