:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
СТАТИСТИКИ
Общо 377,721,842
Активни 1,205
Страници 25,694
За един ден 1,302,066
Икономика
Четири кабелни тв програми спряха за неопределено време в понеделник вечерта. Това са музикалната "ММ", бургаската "СКАТ", "България кабел" и филмовата "Александра".

Нито една от четирите, нито пък БТК са предупредили по някакъв начин абонатите или рекламодателите защо и за колко време се спира излъчването. Досега тези програми се приемаха в почти цялата страна. От понеделник вечерта картината им е застинала на последния излъчен образ ...
"Арсенал" пробива на пазарите в САЩ и Великобритания, Индия е най-големият ни партньор
Продадени са 24 военни завода, още 6 си чакат реда
"През втората половина на миналата година военните ни заводи са изнесли продукция за $ 200 млн., колкото е бил целият износ за 2000 г." Това съобщи шефът на комисията за сделките с оръжие към Министерството на икономиката Владимир Величков. По инициатива на ведомството министри и зам.-министри, депутати, шефове на заводи и експерти обсъждаха на кръгла маса състоянието и перспективите на военнопромишления сектор.

"За 8 месеца България не ...
Замяната на част от външния дълг в брейди-облигации с нови еврооблигации най-вероятно е последната сделка, която България ще направи за тази година. Това отбелязва престижното издание International Finance Review Magazine в анализ под заглавие "България застана в центъра на вниманието с ударната замяна на брейди-книжата си". Вчера акценти от материала бяха разпространени от финансовото министерство.

"Всяко бъдещо емитиране на облигации ще зависи ...
428,690 млн. л бира са продали пивоварните заводи през миналата година. Това е с 28,572 млн. л повече спрямо реализираното през 2000 г., обявиха от Съюза на пивоварите в България.

През 2000 г. българинът е изпил средно по 50 литра пиво, докато през миналата година - по 53 л, каза пред "Сега" главният секретар на съюза Петър Паунков. Според него в момента няма основания цените да се вдигат, стига да не поскъпнат електроенергията и горивата.

Най-голям ...
Над 40 фирми от 7 държави са закупили документи за участие в международния търг за строителството на пътя към прохода Маказа. Това огласи вчера зам. областният управител на Кърджали Хасан Азис. За строежа на 17-километровата отсечка от кърджалийското село Подкова до гранична пирамида 31 оферти са подали 13 български фирми и още 25 от Турция, Гърция, Испания, Италия, Франция и Германия.

Според Азис любопитното е, че за първи път турски компании ...
Спор в бюджетната комисия за допълнителни стимули за бирниците
Сумите ще им се плащат срещу фактура за купена дрешка
Данъчните ще получават пари за облекло всяка година. Средствата за тази екстра ще се заделят от извънредните допълнителни приходи в бюджета, които те са осигурили с извършените проверки и ревизии. Точният размер на сумата ще бъде определен с наредба на финансовия министър.

Това стана ясно на вчерашното заседание на бюджетната комисия. Председателят й Иван Искров обяви, че данъчният синдикат към "Подкрепа" иска тази привилегия да се ...
Последният актуализиран вариант на оздравителната програма на "Балкан" ще бъде внесен в съда днес. Това съобщи вчера синдикът на компанията Христо Моллов.

Той не уточни какви са промените в програмата. Една от причините за връщането на плана от съда беше, че той е обвързан с бъдещи законодателни промени. Самият Моллов призна вчера, че е инициирал поправка на Търговския закон, която да позволи досегашният мажоритарен собственик на "Балкан" ...
Схемата за бързо и безпроблемно издаване на визи за руските туристи за ЛЯТО'02 ще бъде проиграна по време на международната туристическа борса MITT 2002, която се открива днес в Москва, съобщи за "Сега" зам.-министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов. Туроператори от двете страни ще уточнят в рамките на Смесената работна група по туризъм детайли около дейността на изнесените консулски пунктове на България в Русия. "Целта ни е да запазим ...
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД