×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Лукаку се изравни с Роналдо на върха при голмйсторите
Пет милиона души се събраха на предизборния му митинг в Истанбул
Липсата на реформи на Дъблинското споразумение е опасна за България, каза вицепрезидентът
Кочинката няма да издържи, твърди Христо Иванов
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,923,897
Активни 1,034
Страници 82,591
За един ден 1,302,066
ТЕХНОЛОГИИ
Британски учени са отпечатани синтетичен аналог на роговица, който се основава на донорски кератиноцити - клетки, които съставляват по-голямата част от човешката роговица. 3D моделът е отпечатан, като преди това е сканирана действителната роговица на пациента. След няколко години методът може да бъде готов за реална употреба от пациенти, които се нуждаят от роговична трансплантация, казват авторите на изследването в списанието Experimental ...
Waymo се договори с концерна Fiat Chrysler Automobiles за доставката на 62 хиляди безпилотни минивана Chrysler Pacifica Hybrid, съобщава CNBC.

В момента Waymo притежава 600 такива машини, които в края на тази година ще тръгнат из Финикс, САЩ.

Безпилотното такси е една от най-обсъжданите и най-перспективните сфери на т.нар. безпилотни автомобили днес. Очевидни са икономическите ползи от използването на безпилотни превозни средства, въпреки че на този етап все още ...
Канадски учени, измервайки сигналите от мозъка към бицепсите, стигнали до извода, че при движения, които биха могли да доведат до болка, мозъкът подава по-силни сигнали към мускулите. Изследван бил пирамидалният тракт и по-специално кортикоспиналната му част - моторни невронни влакна, които свързват кората на главния мозък с гръбначния стълб. Статия за изследването е публикувана в The Journal of Physiology.

За чувствителността на болка в човешкото ...
Microsoft стартира тестове, за да намери мястото за най-ефективния център за данни. Компанията смята, че заради доброто охлаждане това място е... под водата.

Microsoft започна тестовете, а първата капсула е на дъното на Северното море близо до шотландските острови Оркни.

Факт е, под водата се осигуряват идеални условия за така необходимото охлаждане на сървърите. Лошо е, че ако нещо се развали, няма как да се поправи - хората нямат достъп до ...
Американската космическа агенция НАСА съобщи в четвъртък, че на Марс са открити органични вещества в почвените проби, които роувърът "Кюриосити" е взел от кратера Гейл. Роувърът също така е открил метан в атмосферата на Марс.

Търсенето на живот извън Земята се фокусира върху т.нар. блокове на живота, които включват органични съединения и молекули. Органичното вещество може да бъде едно от доказателствата за живот на планетата.

Метанът ...
Какво е новото в новата операционна система, която ще стигне до редовите потребители през септември?- Приложенията ще стартират с 40% по-бързо.

- Отварянето на камерата е със 70% по-бързо, и то при по-старите устройства.

- Нова функция Screen Time в iOS 12 ще уточнява колко време губите на устройството си и как използвате отделни приложения.

- Подобно на Android P ще можете да зададете времеви ограничения за всяко приложение.

- В iOS ...
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД