:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Товарен влак е ударил автомобила им
Сирийската обсерватория за човешките права твърди, че убитите руснаци били 9
Тенисистът би "щастлив губещ" от Египет и е във II кръг на "Ролан Гарос"
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,258,284
Активни 698
Страници 3,197
За един ден 1,302,066
НАБЛЮДАТЕЛ
Избирателите ще дадат последната си стотинка не само за септемврийския кмет, а за още много негови колеги и началници
"Невинен е! Искаме си кмета! Народът е с теб! Тук се строи като в Лондон и в Париж и някой идва и не му е харесало, защото не са му платили на него!"

С тези безпрецедентни доводи маса жители на Септември защитиха кмета си и блокираха пътя към Велинград преди седмица. Протестите, обявени от участниците в тях за спонтанни, бяха заради повдигнатите обвинения на кмета им за умишлена безстопанственост и неизгодни сделки, временното му отстраняване ...
Минало непредсказуемо
Добри бяха доходите на промишлениците, които рискуваха разумно, правеха добре сметките си и не се гнусяха от възможността да експлоатират добре ближния си. Само като пример да посоча фабриката на Иван Калпазанов в Габрово. Тя бе основана през 1882 г. с капитал от 90 000 зл. лв. и 12 надничари. Новата 1896 г. посрещна с капитал от близо половин млн. лв. и над 100 работници. Печалбата през тази година надхвърли 80 000 лв., или 18% от капитала. Не звучи зле, нали?

По-различно ...
Новите, по-диференцирани делегирани бюджети са добра новина само за част от училищата
Едно от нещата, с които училищата ще запомнят 2018 г., вероятно ще бъдат новите делегирани бюджети. За поне половината от тях, особено в малките населени места, новата система на финансиране може би означава повече пари. Усъвършенстваната формула разпределя средствата не само на брой ученици, както бе досега, но и на брой паралелки и според вида на институцията. Тя би следвало да диференцира училищата и по три други линии - според региона, ...
Интервю
Човекът много бързо забравя, а обществата като цяло забравят още по-лесно, казва Пейо Колев
Пейо Колев е художник. Той е основател на сайта "Изгубената България", фотоенциклопедия на българското минало. Един от основните двигатели на гражданската инициатива за възстановяване на мемориала на I и VI пехотен полк на мястото на разрушения паметник пред НДК.- Господин Колев, как историята се превръща в политическа дъвка в съвремието?

- Не се превръща, така е заложена в нашето общество. Това е една голяма инерция, която се ...
Правителството демонстрира как и вълкът е сит, и агнето е цяло - при увеличени публични харчове приключва годината с излишък.
За втора поредна година консолидираният бюджет приключва с излишък - при очаквания за дефицит. Прогнозираният недостиг през 2017 г. бе 1.3 млрд. лв. А реално има преизпълнение на приходите над разходите в размер на около 850 млн. лв. На пръв поглед това изпълнение изглежда като фискална консолидация, но разбивката на приходите и разходите разказва друга история.

Бюджетното изпълнение през изминалата година показва своеобразно развързване ...
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД