:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Силите на реда блокираха украинската столица
Пърформансът има за цел да припомни жестокостите срещу местното население при завладяването на острова от британците
Ким Чен Ун и Мун Дже Ин се виждат за втори път за месец
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,137,315
Активни 821
Страници 1,805
За един ден 1,302,066
ТЕХНОЛОГИИ
Тази година във Великобритания може да се роди дете от трима родители. Компетентните институции на Острова дадоха зелена светлина за общо 3 случая.

Това не е първият случай в света. За пръв път границата беше преместена от американския доктор Джон Зенг, който с колегите си през 2016 г. направи подобна интервенция в Мексико, а след това имаше и случаи в Украйна. Въпреки това Великобритания ще е първата страна, която официално подкрепя използването ...
Дана Шърман, студентка във Вашингтонския университет, създала салфетка, с която бързо може да разбереш дали в напитката ти има дрога.

Работата е сериозна и твърде лична - Дана била упоена в Испания, като дрогата била в напитката й. След това била изнасилена.

Печалният й опит я подтикнал да направи KnoNap - салфетка, която е способна да тества 26 от 40 от най-често използваната дрога.

KnoNap, или "Кърпата, която знае", е в състояние да предотврати ...
Миналата година Google представи своята малка камера, наречена *Clips - тя *използва изкуствен интелект, за да запише това, което смята, че е интересно. Тогава продажбите на камерата уж стартираха, но камерата я нямаше. Досега нямаше и много подробности за спецификациите на камерата, с изключение на най-интересната функция, с която тя се различава от другите камери на пазара.

Сега вече е известно, че камерата струва $249.

Според Google камерата ...
Ако сте заклет турист, който често се разхожда из планините, ако обичате да къмпингувате или да карате каяк из бързи води, ако въобще често попадате на места без достъп до електричество - вижте тази оферта. Още през 2016 г. тя бе финансирана успешно от платформите "Индигого" и Kickstarter с общо 326 000 долара. Сега е факт и в продажба. Става дума за малкия хърватски мобилен генератор Estream.

Estream е джобен ВЕЦ. Нищо по-малко! Той е генератор, който използва ...
На пазара на microSD карти има нов лидер - това е Integral Memory. Компанията произведе microSD карта с памет 512 GB.

Предишният рекордьор беше SanDisk с microSD карта с размер 400 GB. Успокоение за загубилите е, че те все още притежават рекорд за по-добра максимална скорост за четене - 100 MB/s, докато скоростта при Integral Memory е 80 MB/s.

На пазара картата на Integral Memory ще се появи през февруари, а цената все още е неизвестна.

...
В Япония, където старите традиции постоянно се заменят с нови технологии, автоматичната технология за паркиране се прилага за чехлите. Технологията е действаща и може да бъде изпробвана в хотел в Токио.

Компанията Nissan разработи система, която позволява на самите пантофи да "паркират" себе си край входната врата на хотелската ви стая. Това става засега с натискане на бутон, който е на разположение на гостите.

Всеки чехъл има две малки ...
Една от най-развитите европейски страни - Норвегия, в която и екологичното съзнание е на високо ниво, има невероятен процент на рециклиране на пластмасови бутилки. 96% от пластмасовите бутилки в страната се рециклират. За сравнение, САЩ рециклират само 31% от пластмасовите бутилки.

Норвежците плащат и по-висока цена за пластмасови бутилки - 13 цента за малките бутилки и 31 цента за големите. Тези пари се връщат при купувачите, когато те връщат ...
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД