:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Нямало държава, която да не благодари на България за оградата с Турция, твърди тя
Москвя пък очаква Анкара скоро да разреши вноса на руско говеждо, патешко, пилешко и пуешко месо
Вътрешният министър: Това са синдикати, винаги искат нещо
СТАТИСТИКИ
Общо 352,861,548
Активни 889
Страници 47,330
За един ден 1,302,066
ТЕХНОЛОГИИ
Шведският гигант IKEA обяви, че започва сътрудничество с NASA за изработка на мебели за хората, които живеят в гъсто населени градове. Тези изследвания имат по-далечна цел - двете страни всъщност търсят по-добро решение за мисията към Марс.

NASA и IKEA работят заедно в MDRS Habitat в Юта (MDRS - Mars Desert Research Station). Експертите на IKEA трябва да прекарат известно време в симулацията, а след това да подготвят продукт, т.е. мебел, която ще е по-удобна за малки пространства.

"Наистина ...
Американската самолетна компания Boeing обяви, че следващата година ще тества самолети, които ще летят без пилоти в кабината, пише Reuters. Изкуствен интелект ще командва самолета.

"Идеята може да изглежда невероятно, но на пазара вече има дронове за по-малко от 1000 долара. Това означава, че основните елементи в технологиите са на разположение", казва Майк Синет, вицепрезидент по развойната дейност на компанията. Днешните пътнически самолети ...
Сътрудничеството на LG и Google е на път да даде нов резултат. Двете компании са на път да родят смартфон, който засега носи името Taimen.

От известно време се носи информация, че Google тества три различни модела за Pixel серията, наследници на Pixel и Pixel XL, както и трето голямо устройство. Сега се появиха слухове, че компанията е отменила производството на наследника на Pixel XL и напълно се е съсредоточила върху т.нар. Taimen устройство.

Производството ...
Екип изследователи от Института за технологии в Масачузет (MIT) създаде мастило за татуировки, което променя цвета си и в същото време следи за здравни параметри - например то може да реагира на промени на нивата на захар, натрий и др. в тялото ви. Учените използвали течност с биосензори вместо стандартно мастило, с намерение да превърнат повърхността на кожата в "интерактивен екран". Проектът на Масачузетския технологичен институт и медицинското ...
Това е разработка на берлинския стартъп Green City Solutions. CityTree е мобилна инсталация, която работи като... дърво. Поставяте инсталацията, където си искате в градовете, и тя филтрира въздуха.

CityTree ("градско дърво") всъщност е направено от мъх. Всяка инсталация е широка около 3 метра и висока почти 4 метра.

Според Green City Solutions CityTree има същата полза за околната среда, каквато биха имали 275 истински дървета. Тази инсталация е способна да абсорбира ...
Кажете сбогом на телефонни приложения за превод, на големите онлайн речници, на скъпите курсове и кажете "здрасти" на Echo Ring. Този пръстен има функции на преводач и личен асистент и представлява истинско облекчение, когато се намирате в чужда страна.

Echo Ring превежда засега 24 езика. Произнесете фразата и след кратка обработка пръстенът ще ви преведе обратно в желания език. Не е нужно да сте вързани към Wi-Fi.

Тази джаджа функционира и като ...
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД