:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,003,264
Активни 1,141
Страници 141,044
За един ден 1,302,066

Израел налага контрол върху раждаемостта при етиопките

Снимка: в. "Аарец"
Рон Гамзу
Скандал избухна в Израел след разкритията, че държавата е наложила програма за контрол върху раждаемостта на етиопските еврейки, емигрирали в страната. Вчера генералният директор на здравното министерство проф. Рон Гамзу призна за дългогодишната практика на инжектиране на етиопките в Израел с медикамента депо-провера, осигуряващ дълготрайна контрацепция. Той е разпоредил на всички гинеколози в страната да не подновяват терапията с лекарството за жени от етиепски произход, "ако по някаква причина има опасност те да не разбират смисъла на терапията". Няколко правозащитни организации подеха неотдавна кампания за прекратяване на практиката за насилствен контрол върху раждаемостта при етиопските имигрантки. Те изпратиха и писмо до здравното министерство с искане незабавно да бъде прекратено инжектирането на жените с въпросния медикамент и да започне разследване на тази програма.

Раждаемостта в етиопската имигрантска общност е намаляла наполовина за последните 10 г., твърдят правозащитниците. На етиопките, готвещи се за емиграция в Израел, им се поставяли инжекциите още в транзитни центрове в родината им, съобщи миналия месец израелски тв образователен канал. Според медията преди 8 г. в центровете израелски официални представители заплашали жените, че ще им откажат емиграция в Израел, ако откажат лекарството, което ще им попречи да забременяват.
19
906
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
19
 Видими 
28 Януари 2013 20:11
Ха, виждате ли какво правят евреите?
И Хитлер имал идея за чиста раса...
28 Януари 2013 20:35
Майчице,какво щеше да стане ако това се беше случило в Русия например! "Демократичен" вой и писъци до небесата,сенатори и конгресмени щяха да ръсят мозък, НПО-та щеха да правят подробни разследвания,Навални,Немцов и пр . сволоч щяха да поведат защитниците на човешки права да свалят Путин, отделно ЕС,ПАСЕ,Хага, Страстбург щяха да ни облъчват от всички медии.Да сте чули нещо такова? Да сте чули най голямата демокрация в света да е взела отношение? НЯМА И ДА ЧУЕТЕ! Нашето ако на карамфил мирише.
28 Януари 2013 20:50
Дали в Китай, Русия или Израел, все е срамно!
28 Януари 2013 21:46
Какво ще сгане ако бием и ние по една инжексия на мангалките?
28 Януари 2013 22:13
За сметка на това пък ще се увеличават етиопците-християни.
28 Януари 2013 22:14
Авакум е казал какво щеше да стане, ако метода се приложи в БГ.
Дали ще има закон за недопускане на инициаторите в САЩ, а замразяване на авоарите им? Как мислите? Нали това са демократичните приоми?
28 Януари 2013 22:16
Какво ще сгане ако бием и ние по една инжексия на мангалките?
"ние" със сигурност няма да бием. ако някой тръгне да "бие" ще е измет. и милиони да го подкрепят пак ще си остане измет.
29 Януари 2013 00:27
Хих, етиопките ще развалят хазарския ген...
29 Януари 2013 06:12
Няма бъдеще тази държава. И то не заради външните врагове, а заради вътрешните фанатици.
29 Януари 2013 09:48
Едно от малкото неща, което отличава човек от животните е именно контрола върху раждаемостта. Разбира се, и дума не може да става за насилствени или полу-принудителни мерки като описаните. Говоря за личния контрол - всеки сам (с половинката си, разбира се) да решава и преценява кога и колко деца да има. Но колкото и да се опитваме да бъдем политически коректни трябва да признаем, че много деца обикновено имат хората, които са с ниско образование, култура, манталитет и т. н. Това води до една отрицателна селекция и забавяне развитието на човечеството като цяло. Както вече казах, и дума не може да става за ограничаване правата на човека, но повечето общества изкуствено стимулират тази отрицателна селекция. Както в много други случаи, виновна е социалната държава. Социалната държава стимулира и подпомага разждането и отглеждането на децата, но от тези стимули се възползват точно хората, които създават деца не заради самите деца, а за да цоцат (с извинение) от държавата. Така че докато не бъде провъзгласен принципа, че отглеждането на едно дете е грижа и отговорност само на неговите родители, проблемът ще си стои.
29 Януари 2013 12:16
Ха, виждате ли какво правят евреите?
И Хитлер имал идея за чиста раса...

Странно нещо е животът
29 Януари 2013 14:46
Това е чист расизъм!
АВАКУМ 28 Януари 2013 20:35
Двойни стандарти в действие.
29 Януари 2013 18:09
Котка, тези етиопци са етиопски евреи. Иначе нямаше да ги приемат да емигрират в Израел. За расизъм някак си не се получава. Прочети разсъжденията на този преди тебе малко по-внимателно. И въпрос към теб (ако си котка а не котарак) ти хапчета срещу забременяване не взимаш ли? В Израел младите започват да ги взимат с навлизането си в половия живот и ги спират когато искат да забременеят. А тези от етиопия знаеш нямат такива навици, хапчета и здравна култура. Като българските цигани.
29 Януари 2013 18:15
депо провера обезпечава предпазване от забременяване до 3 месеца. Ако това го наричате дълготрайно, е по-дълготрайно е от хапчето (1 месец), ама не от спиралата, дето действа винаги колкото я носиш.
Котко, имах пред вид да прочетеш болярчето.
29 Януари 2013 18:59
gospoja 29 Януари 2013 18:09
Не се прави на ударена! Става въпрос точно за расизъм базиран за цвят на кожата, а не на религия.
В Израел младите започват да ги взимат с навлизането си в половия живот и ги спират когато искат да забременеят. А тези от етиопия знаеш нямат такива навици, хапчета и здравна култура. Като българските цигани.

Това ти изказване го намирам расистко.
Освен това в Израел хапчета вземат сигурно неомъжените момичета и жени. Не съм чул някой да забранява на другите евреи , колко деца да си правят. Даже напротив, религията им забранява birth control-a и ортодоксалните евреи имат по много деца. Държавната им политика е да се правят повече деца.
29 Януари 2013 18:59
gospoja 29 Януари 2013 18:09
Котка, тези етиопци са етиопски евреи. Иначе нямаше да ги приемат да емигрират в Израел.
Да -- баш евреите -- сафарди. Щото повечето сега у Израел са хазари, т.н. ешкенази.
Вярно, госпожа, "иначе нямаше да ги приемат" ... но че става нещо не по реда си ... което за други държави и други народи, щеше да предизвика възмущението на световните "независими медии" , начело с джурналисти като госпожа Еми Барух
29 Януари 2013 19:35
9101 28 Януари 2013 20:11
Ха, виждате ли какво правят евреите?
И Хитлер имал идея за чиста раса...

30 Януари 2013 05:20
Котка, тези етиопци са етиопски евреи. Иначе нямаше да ги приемат да емигрират в Израел. За расизъм някак си не се получава. Прочети разсъжденията на този преди тебе малко по-внимателно. И въпрос към теб (ако си котка а не котарак) ти хапчета срещу забременяване не взимаш ли? В Израел младите започват да ги взимат с навлизането си в половия живот и ги спират когато искат да забременеят. А тези от етиопия знаеш нямат такива навици, хапчета и здравна култура. Като българските цигани.

Госпожа, ами етиопските евреи малко тъмнички падат, та затуй си е баш расизъм, както и рече Котка. Те са от друга РАСА, а не от друга РЕЛИГИЯ. Аз познавам много християни, които са чернокожи, ние имаме една и съща религия, но не сме от същата раса.
Дали взема някой хапчета срещу забременяване е личен избор - който в случая май не е бил такъв. Какви точно навици се изискват да вземаш хапчета - специална йогийска поза, що ли? Или вода от чашата да пият откъм дръжката?
30 Януари 2013 06:45
Обаче етиопките, макар и по-мургави, са красиви . А това с другата раса е малко попресилено: за около 800 години, в които Етиопия е била свободна държава, двете раси са се слели и се е получил много любопитен генотип. По тази причина огромното мнозинство е с европеидни черти, но тъмна (различно тъмна) кожа и къдрава коса. Работила съм дълги години с етиопци и рязкото им различие от повечето негри* ми правеше силно впечатление, та питах генетици...
*Моля за извинение, но не мога да напиша африканци, щото в Африка има и други освен негри, а не зная политкоректната дума. Афроафриканци мейби
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД