×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Това стана със 109 гласа „за“
Като основна причина се сочи „хроничното предубеждение на Съвета към Израел"
Гражданите ще могат да си поръчват от лекия наркотик и онлайн
Мотивът бил "създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й" на конференция в Ню Йорк
От думите на еврокомисаря стана ясно, че важното е състоянието на банките
Това ще стане въпреки противодействието на американския Сенат
САЩ: Ще дадем мощна подкрепа за икономическото възстановяване на Гърция
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,497,284
Активни 1,477
Страници 68,404
За един ден 1,302,066

Кабинетът ще прави спецорган и за борба с киберпрестъпността

След като написа множество стратегии и създаде куп неработещи структури за борба с престъпността от типа на центъра за борба с корупцията БОРКОР, кабинетът смята да изгради и нов орган за борба с киберпрестъпността. Това стана ясно при откриването на Първата регионална конференция по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа в София.

"Липсва национален надведомствен орган, който да координира и консолидира усилията на заинтересуваните ведомства и държавни структури по разработването на Национална стратегия за киберсигурност, която да обхваща както обществените публични мрежи, така и мрежите за класифицирана информация и която ще съответства на политиките на ЕС и НАТО в тази област", обяви вчера зам.-министърът на отбраната Августина Цветкова. Тя обяви, че със заповед на премиера е формирана междуведомствената работна група по проблемите на кибернетичната защита, която да предложи състав, правомощия, мисия, функция и задачи на Национален орган по кибернетична сигурност. В момента структури, които се борят с този вид бандитизъм, има в МВР, МО, ДАНС и в министерство на транспорта и информационните технологии.

През последните години се наблюдава устойчива тенденция на увеличаване броя и разнообразието на констатираните кибератаки като обхват, използвани технологии и преследвани цели, изтъкна Цветкова. Според изпълняващия длъжността вътрешен министър Веселин Вучков киберпрестъпността е една от най-бързо развиващите се форми на престъпност с изцяло трансграничен характер. Нейното противодействие изисква бързи и адекватни мерки и обединяване на усилията на частния и обществения сектор.

"Няма съмнение, че колосалните печалби примамват хиляди компютърни специалисти да прекрачат границите на закона и да се превърнат в киберпрестъпници", отбеляза зам.-министърът на информационните технологии Първан Русинов. Той обясни,ч е мястото на киберпакостниците вече е заето от организирани синдикати, чиито действия са насочени към извличане на колосални печалби, кражба на интелектуална собственост, загуба на идентичност.
4
1381
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
20 Октомври 2011 09:12
защо ли имам опасението, че нашите пишман-специалисти ще ограничат киберпрестъпността само до защита на интелектуалната собственост и евентуално детската порнография

и ще я използват като извинение за налагане на още по-голям контрол върху паяжината
20 Октомври 2011 11:16
Е тука Цвъцко ще е първа цигулка с опита си като анализатор-куриер в Изчислителен център. След като си свърши първостепенната работа като началник щаб.
20 Октомври 2011 15:21
ddantgwyn
Sinco


Споко няма страшно, ако се използва сегашния капацитет на МВР за тази "борба" в нета , значи всичко е ОК. Спецовете там са на ниво седмокласник (като мозъчен капацитет).

Ако искат да привлекът истински спецове ще трябва да се бръкнат мноооогооо надълбоко, а това според мен няма да стане.
20 Октомври 2011 17:51
Ще създадем още една неработеща структура, но пък нашите хора ще са настанени на топло!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД