:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Одобрявате ли решението за тотално превъоръжаване на армията?
Да, категорично
Не, нас НАТО ни пази
Нямам мнение
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 266,374,088
Активни 793
Страници 22,651
За един ден 621,541

Мъж почина след лечение в инвазивна кардиология

Втори случай за последните седмици на пострадал пациент след коронарография оповести Националната пациентска организация, цитирана от БНР. Този път обаче мъжът е починал, а преди това кракът му е бил ампутиран.

Коронарографията е направена на 51-годишния Манчо Гълъбов в частната клиника за инвазивна кардиология "Пълмед" в Пловдив. Манипулацията е извършена през крака. "Стига се до тежка инфекция, която в продължение на няколко месеца не може да бъде овладяна. Пациентът почина преди месец, в смъртния акт като причина за смъртта е посочен сепсисът", разказа д-р Станимир Хасърджиев, председател на организацията.

Мъжът постъпил миналия юни в частната клиника за коронарография и стентове, защото "получавал инфаркт". При изписването - 3 дни по-късно, припаднал с температура 39.6 градуса, появили се болки в десния крак. Последвало дълго лечение - и в "Пълмед", и в университетската болница "Св. Георги". От "Св. Георги" обяснили на съпругата му, че мъжът й бил заразен със стафилококи и имал сепсис, като това е станало още при поставянето на стента. Дни по-късно десният му крак бил отрязан, а на 8 юли човекът починал. От "Пълмед" твърдят, че в болницата няма доказана вътреболнична инфекция.

Семейството на Гълъбов е продало апартамента си, за да плаща лечението. Сега съпругата му ще съди двете пловдивски болници. Агенцията по медицински одит е сезирана още миналата година, а според проверката инфекцията е причинена в клиниката по инвазивна кардиология поради недооценяване на ситуацията и непредприемане на съответните мерки. Според Хасърджиев проблемът е, че масово се правят процедури като коронарографии и са се открили десетки частни клиники специално за това, тъй като здравната каса плаща изследването на доста добри цени.

Преди седмици беше огласен друг случай, при който след коронарография мъж от Провадия загуби ръката си. Вчера медиците, извършили манипулацията, обявиха, че не са допуснали грешка и че докато е бил при тях, пациентът е бил в добро състояние.
5
5687
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
17 Август 2011 21:05
Желаещите да се лекуват в подобни клиники следва да знаят, че масово се използват втора ръка консумативи. Те са доста скъпи, еднократни и затова здравната каса плаща толкова.
Но има начини веднъж използван, консумативът да се "стерилизира" и да се пробута на някой по-така пациент пак.
Е, има риск някой да пострада. Но когато здравеопазването е търговска дейност, която трябва да е на печалба, вие какво очаквате?!
17 Август 2011 22:35
Han, малко уточнение - стентовете, най-скъпата част от консумативите, се плащат от НЗОК отделно. Другите консумативи, за няколкостотин лева спокойно се вместват в стойността на кл. пътека, като остават достатъчно средства за много добри заплати на персонала, както и за останалите разходи за лечението, НО не остава много за печелба на собственика. Та по тази причина правят това, което ти си написал...
17 Август 2011 22:42
... големо чудо - почина и госпожа Костуркова, от 14-ти етаж ... от недохранване ... не дължи сметки за тока ...
18 Август 2011 00:15
/:/ "Мъж почина след лечение в инвазивна кардиология ...Коронарографията е направена на 51-годишния Манчо Гълъбов в частната клиника за инвазивна кардиология "Пълмед" в Пловдив..."
............................... ............................... ............................... .........................
"Частно- значи висококачествено!"(лозунг на българските "демократи"-демоКРЯКИ)
18 Август 2011 18:20
Българският лекарски съюз обвини хората в България, че мразят лекарите и не вярват в българската медицина. С огромно нахалство заплашиха обществото, че ще съдят хората за това.
Вярно е, че лечението ни вече е платено, плюс отдръжките от заплатите ни. Вярно е, че болниците и поликлиниките са бизнес.центрове, пълни с рушветчии и алчни доктори. Вярно е, че кризите в здравеопазването следват една след друга, че болници се рушат, че се закриват жизнено важни центрове за медицина в по-малките селища, вярно е, че всеки ден доктори бягат зад граница, вярно е, че правителстата не попадат на читави министри, че 22 години нисигурност, скептицизъм, уплаха и недоимък косят населението ни, и заслугата е на лидерите на тази деградирала държава. Вярвате ли, че нейното здравеопазване е цъфтящ?! Докога този фарс ще души нацията ни? Няма ли морал в БЛС, та да прави такива груби грашки и гафове? И те ли третират хората като говеда? Сламно е, че тази, в чиите ръце е животът и здравето на нашите деца са такива безотговорни, озлобени, малки и случайни хорица като българските доктори или поне в част от тях.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД