:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Местните твърдят, че разполагат с данни за други подкупи, искани от Десислава Иванчева
Това се е случило в рамките на акция „Скорост” на пътната полиция
Това посочвали данните от нов доклад
Кметът на „Младост” сама определила мястото и времето, по което да й бъдат дадени парите, твърди той
На прокуратурата ще й бъде много трудно да докаже това престъпление, твърди още адвокатката
СТАТИСТИКИ
Общо 377,227,235
Активни 1,322
Страници 64,825
За един ден 1,302,066

МОН стартира нови проекти за интеграция на ромите

През есента ще стартират няколко типови проекта за интеграция на ромските деца в училищата, обяви пред БНР Йосиф Нунев, държавен експерт в дирекция "Образователна и културна интеграция" към Министерството на образованието и науката.

Общините, конкретните училища и неправителствените организации по места ще избират кой от моделите да приложат.

Нунев даде пример с отварянето на задължителната детска градина от есента, благодарение на която ромските деца ще попадат още от малки в една среда с българските си връстници. "И така те ще продължават образованието си в мултикултурна среда", коментира експертът от ведомството на Владимир Атанасов.
6
1608
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
10 Юли 2003 22:32
А дали българските деца ще искат да учат в МУЛТИЕТНИЧЕСКА среда?
Дали за българските деца ще има осигурен транспорт и ЗАКУСКА в училището?
Не се ли нарушава основен закон в РБ /конституция/т.е. някои имат малко повече привилегии.
Към автора: Утре след 17.00 ще съм отново на линия и ще се радвам да отговорите на въпросите които 100% ще се зададат тук.
Иначе ще е ясно че това е платена реклама и клакьорство
10 Юли 2003 22:48
Всички са равни, ама някои са по-равни от другите...

а, аз никаде не прочетох в статята нещо за ЗАКУСКИ или транспорт. идеята е хубава, ама не ми се вярва че ще стане... хубава работа, ама циганска, както някои беше казал ;-)

ще видим. по-точно дечицата ще видят!10 Юли 2003 23:01
ПЕРКЕЛЕ в статията нема тия работи ама явно си далеч от тук
Справка Гр.ВИДИН там се плаща на автобуси за да ги разсеят по другите училища и им се раздават закуски за да ги примамят
Е кажи не те ли дразни това или в този регион само определени българи /забележи "българи"/са с привилегии.........................
11 Юли 2003 03:08
U, всъщност подобни проекти за привличане на децата в училищата бяха прилагани и преди няколко години - например в Ракитово. Мисля, че беше само в едно-две училища. Раздаваха им закуски, учебници и тетрадки. На всичкото отгоре имаха и специализирана учебна програма - с повече занимания по пеене и танци. Нямам сведения за резултатите, но в началото учителите бяха много обнадеждени. Циганетата посещаваха училището с удоволствие, поне според учителите. Децата са си деца, не са виновни, че са циганчета. Ако успеят да ги привлекат в училище, та поне някакво образование да получат, самите те ще се опитат да се измъкнат от дъното.
11 Юли 2003 07:49
Абе мани ги тия българчета, по-важни са ромчетата. А най-важни са еврейчетата. Затова е правилно, че министър ни е евреинът Атанасов. О радост! Не с автобуси, а на гръб трябва да носим ромчетата в школото.
11 Юли 2003 09:44
Когато преди месец в България беше дошъл един възрастен американски професор, бащата на американската десегрегация и говореше за своя опит от приобщаването на цветнокожите в USA, много се подразних. В смисъл <този ли сенилен старец ще ни дава акъл. На нас, най-толерантните в света и втори в Европа.>
Сега, като чета тази информация и постингите под нея, в един момент се опитах да погледна на проблема под друг ъгъл.
Дали няма да ни излезе по-евтино да образоваме и приобщим джипситата, отколкото да разширяваме репресивния апарат и да си създавам етнически проблеми?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД