:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,020,016
Активни 228
Страници 12,445
За един ден 1,302,066

Глоба заплашва хиляди безработни за неподадена данъчна декларация

Хората масово не знаят, че с малка промяна в закона депутатите са задължили съкратените през 2010 г. да декларират доходите си
Хиляди българи, останали без работа през миналата година, са заплашени от глоба до 500 лв. за неподадена данъчна декларация. Съкратените работници, работодателите и счетоводителите масово не знаят, че от тази година за пръв път са длъжни да декларират доходите си, дори да са били само на трудов договор.До миналата година съкратените не декларираха доходи, защото при трудови договори данъкът се удържа авансово от работодателя. "Тези групи имаха право да подадат по желание данъчна декларация, ако искат да установят дали не им е надвнесен данък, но нямаше задължително изискване", обясниха от пресцентъра на НАП.

С промени в закона, влезли в сила от януари 2010 г., загубилите работа в рамките на годината вече са длъжни да декларират доходите си, независимо от вида на договора, на който са били наети. Трябва да подават декларация и всички служители, които имат повече от един трудов договор към 31 декември, както и тези, които са сменяли работа в хода на годината, и чийто втори работодател не е преизчислил годишния размер на данъка, отчитайки удържаното от първия работодател.

По данни на НАП броят на социалноосигурените у нас през миналата година е намалял със 194 000, което е най-точната статистика за останалите без работа в хода на годината.

Няколко сигнала бяха получени вчера в редакцията на "Сега" за грешни указания, давани от бивши работодатели. "От фирмата, в която работих, ми обясниха, че не следва да подавам декларация. На телефона за информация в НАП казаха точно обратното. Нямам служебна бележка за доходите и не знам дали ще успея да си извадя за един ден", оплака се регистриран на трудовата борса читател. "В счетоводството изобщо не знаеха, че трябва да ми дадат справка за доходите", разказа и друг съкратен.

"Опитахме се да популяризираме тази промяна. Подготвихме прессъобщение, проблемът е коментиран в интервюта", заявиха вчера от пресцентъра на НАП. Оттам отказаха да коментират логиката на новите законови изисквания, като препратиха към депутатите. От приходната агенция успокоиха, че все пак има един ден, в който неразбралите могат да се опитат да подадат декларации. По закон работодателите издават служебните бележки препоръчително до 31 януари, но могат да го правят и след този срок. "В случай, че тези граждани не успеят да се снабдят със служебни бележки от бившите си работодатели, могат да поискат информация по телефона и само да впишат сумите", допълниха от приходната агенция. Има и служебен път за изискване на тази информация с подаване на молба до НАП, но според експерти това е нереалистично на фона на оставащия срок. "Такива молби се подават от бивши служители на неоткриваеми работодатели, но в рамките на един ден това надали може да стане", коментираха счетоводители.

Проверка на "Сега" показа, че промяната в кръга на задължените да подават декларации лица не е предизвикала никакъв интерес сред депутатите при гласуването на поправките в закона за доходите на физическите лица в края на 2009 г. Този текст е внесен от Министерския съвет, а по него не е имало коментари нито на първо, нито на второ четене. В официалните мотиви към проекта пише само, че са направени предложения за промени относно декларирането на данъците с цел "постигане на по-голяма яснота при прилагането на разпоредбите и по-лесно администриране на приходите в бюджета".
61
29155
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
61
 Видими 
28 Април 2011 19:25
А какво ли заплашва роднините на Цветарко? Нищо! А за безработните - глоба. Това е то принципност, това е то законност, това е то правова държава!
28 Април 2011 19:32
да направи дьржавата официален безплатен саит сьс законите на бьлгария които се обновява след всяка промяна на законодателството та безработните да могат да четьт законите както е в цяла европа
като са безработни и четьт законите могат да решьт да основат фирма и да започнат стопанска деиност в бьлгария и европа и да стане преуспяващ бизнесмен от което да печели дьржавата
28 Април 2011 20:27
А, добър ден! А и вие, журналистите имате немалка вина - вдигате шум в петък следобед.
Иначе това е поредното доказателство, че на завършилите ВИФ и прочие пожарникарски факултети не трябва да им се дава власт. Аз също смених работодател през 2010 и счетоводството не знаеха. Добре, че си отварям ушите на 4 и чух по новините. В сайта на НАП информацията е забита на 120 под ниво с най-дребня шрифт.

Алоооу, БОБО, ЦВЦВ и ЦЕЦА - който безумни глоби събира, той на избори се ос... ра.
28 Април 2011 20:43
Вместо да арчи паре за обиколки с хвъчикоптери, Розовичкият можеше да ги даде за една разяснителна канпания в медиите. Вярно, че незнанието на закона не оправдава никого, ама при тия малоумни промени всяка година, поне една мащабна разяснителна кампания дължаха на хората.
28 Април 2011 21:17
Баси Абсурдистана - гарантирано от Герб!!!!
Е сега безработните трябва да дават декларации, че са безработни ли? Това за братята-българи обръгнали на какви ли не дивотии през изминалите години.
Ми, братята ромей, дето се раждат и умират безработни, и тях ли ще ги глобяват по 500 лв.? Или те не са български граждани и не трябва да подават декларации?
28 Април 2011 21:35
Голямо забавление пада с гербаджии Щели да глобяват безработните
И като ги глобят кво ще стане? Те ще платят? Или след 2 години ще се погасят глобите по давност? Или пък ако чиновниците са толкоз чевръсти, че вземат образуват на всичките нарушители изпълнителни дела преди погасяване на задълженията им - ще вземат на босия цървулите
Малоумници! Вече от доста време твърдя, че който вземе властта след тези тиквеници, ще му трябват повече от четири години само законодателните им бакии да оправи, за другото не говорим въобще.
28 Април 2011 21:49
Важното е да се създава работа на цели отрасли. Бюрокрацията е пръв приятел на хартиената индустрия...
28 Април 2011 22:28
fractal, http://www.lex.bg . Не знам кой го е "направил", ама законите са си там и засега, пу-пу, е безплатен.
28 Април 2011 22:46
аман бе .....лекс.бг не е официален саит на дьржавен вестник които трябва да е безплатен и контролиран от дьжавата на която се плащат даньци
а по конституция всеки гражданин на бьлгария има право на достьп до информация еле пьк законодателна в никои закон не пише че трябва да се плаща да четеш законите на дьржавата в която живееш
лекс.бг ако е официален издател що не издава европеиското законодателство което е безплатно за цяла европа
28 Април 2011 22:57
аз не искам частна тьрсачка в лабиринтите на бьлгарското законодателство за решаване на казуси от пишман юристи
аз искам като влеза в саита на дьржавен вестник законите да са като в лекс.бг и редактирани с последните изменения които да се изпращат до имеила на всеки които е заявил такава услуга
или като чуя нещо по телевизията или радиото да си го прочета
защото и телевизията и радиото е като едно време глашатаите които се разгласявали на село на мегдана с тьпана какво ново става в дьжавата
сега само технологиите са различни
28 Април 2011 23:18
Обадих се в НАП точно преди Великден и ми казаха, че няма такова нещо. Трябвало да се подаде само Декларация образец №7
"Данни за възникване на задължение за внасяне на здравноосигурителни вноски на основание чл. 40, ал. 5, т. 1 от Закона за здравното осигуряване"
А тук пише, че на телефоните давали информация - трънки дават.

Редактирано от - jjiro на 28/4/2011 г/ 23:37:17

28 Април 2011 23:20
А вие, журналисти, защо го пишете това един ден преди крайния срок за подаване на декларациите? Да бяхте помогнали на тези хора, като ги информирате навреме, вместо сега да ги оплаквате.
28 Април 2011 23:26
skyspirit, дай линк, че търся и не мога да го намеря. ******* на НАПаджиите, нито сайта им е сайт, нито си вдигат телефоните веднага, трябва да изхарчиш 5 лева за телефон и тогава ти вдигат, а и лъжат се оказва.
29 Април 2011 04:29
Червените герберасти май ше ни докарат някое ново БКП на власт!
Едно време тъй се е почнало - с палене на мегдана тефтерите на бирниците.
И после...Уго Чавес виновен.
29 Април 2011 07:01
Защо трябва да подават декларация безработните. Това за мен е необяснимо. С такива поправки тия от Народното събрание май само си оправдават заплатите . Па и 240 броя са. Абе тия осигуряват ли се.
29 Април 2011 07:35
Отвратителна история!Те що не си оправят държавата тия и икономиката, ами мислят закони, които още повече да загробят бедните и нещастни хорица?!Стига с тоя геноцид!Ама и ние сме си виновни, защото търпим и се ядем помежду си, вместо да излезем на улицата и да им духнем под опашката!
29 Април 2011 08:43
Така им се пада на безработните. Нека да плащат глоби. Сега ще видим как се взима от гол гръб риза. Браво на всички вифаджии и пожарникари !
Това е манталитет да заплашваш, да рекетираш, да се фукаш.
Каква е целта на журналистката, която е написала статията ?
Да предупреди и да "помогне", да създаде напрежение, като се изфръцка или да си продаде вестника ?
29 Април 2011 08:45
И при фирма с временно замразена дейност подаваш справка в регистъра, че нищо не си правил, срещу скромната сума 70 кинта. Да има за НВ чиновника
29 Април 2011 08:49
Предполага се , че безработните поне веднъж месечно се явяват в Бюрата по труда и не е задължение на служителите да ги уведомят за това изискване?
29 Април 2011 08:59
Няма по-голямо недомислие от това, хора не дължащи данъци да попълват данъчни декларации.Губи се време и на хората и на чиновниците.Разходва се огромно количество хартия (гори, господа природозащитници), компютърно време и т.н.Освен това, ако някой е получил минимални средства, то неговите данъци вече са удържани и данните се намират в компютъра на данъчната служба, така че препотвърждаването и излишно.Вместо да пести от пенсии и заплати, проваленият ЩЕТОводител, изпратен до доубие българската икономика, може да спести пари от ненужни данъчни декларации.Но, той вероятно , с злобна усмивка, чака да изтече срока за подаване на декларации и да започне да си пълни касичката си с глоби, от тези, които той е лишил от работа.
29 Април 2011 09:03
Подаването на такава декларация предвид плоския данък е пълно безумие.
1.не се знае дали на НАП са останали 194000 празни декларации, които да се попълнят, а и да са останали това си е пълно разхищение
2.разходите по приемането и обработването на тези декларации от НАП ще струва хилядократно повече от данъчния ефект (клонящ към 0.00 лв)
3.тези декларации трябва да се съхраняват в архива на НАП, което означава още и още разходи.
4.отделно загубеното време на фирмите да издадат служебни бележки и на самите хора да попълнят и подадат декларациите си.

29 Април 2011 09:07
Само с камшик и псувни крантата няма да мине моста, зоб трябва.

Редактирано от - Скарабей на 29/4/2011 г/ 09:09:10

29 Април 2011 09:26
Само с камшик и псувни крантата няма да мине моста, зоб трябва

И бой! Ама мнооого бой! По каруцаря!
След това - шут в гъзът и барабар с каруцарчетата - на сметището. В Суходол. Че да е близо до Банкя!
Оптимизация на транспортните разходи рзбийш ли.
29 Април 2011 09:28
Това е поредната пълна дивотия на герберистите, които скоропостижно трябва да изметем от властта. Жалко, че опростаченото и изтерзано от прехода народонаселение им даде властта през 2009 г. с 1.7 млн. гласа, много жалко!! Между впрочем, голяма част от сега потърпевшите безработни, които трябва да подават данъчни декларации, тогава гласуваха по инерция за герберистиге! Има българска поговорка, измислена от по-умни от нас българи: "Каквото повикало, такова се обадило".
29 Април 2011 09:31
...Боят настана! Дремят сърца ни.
Ето ги близко наш`те душмани

Редактирано от - Скарабей на 29/4/2011 г/ 09:34:03

29 Април 2011 09:54
Информацията на НАП, касаеща хората, сменили работодател през 2010 г.

Секция АКТУАЛНО, на стр. 3 /т.е. заровенено в 5 подниво на сайта, а в секциатя Кой подава декларация, нито дума. / Натиснете тук . Публикувано е на 15 март, т.е. Пухкавичкия ни е дал цели 2 седмици.

Нема да се пуашите - идват избори и съм сигурен, че ще излезе тълкувателно решение, т.е. ще го отменят.


Редактирано от - skyspirit на 29/4/2011 г/ 10:00:00

29 Април 2011 10:12
"С промени в закона, влезли в сила от януари 2010 г., загубилите работа в рамките на годината вече са длъжни да декларират доходите си, независимо от вида на договора, на който са били наети. Трябва да подават декларация и всички служители, които имат повече от един трудов договор към 31 декември, както и тези, които са сменяли работа в хода на годината, и чийто втори работодател не е преизчислил годишния размер на данъка, отчитайки удържаното от първия работодател."

Доколкото ги схващам нещата, става дума за текста на чл. 52, ал. 1, т. 1 от Закона за облагане доходите на физическите лица(ЗДДФЛ). Там обаче няма изричен текст за задължение за подаване на декларация, а се извлича хипотеза, при която се допуска, че задълженото лице е прекратил договора си с работодателя, към 31.12.2010 г. няма работодател и съответно не попада в обхвата на посочената по горе разпоредба на чл. 52, ал. 1, т. 1 от (ЗДДФЛ).

Искам да кажа и още нещо, че задължение за подаване на годишна данъчна декларация при прекратяване на трудов договор преди 31.12. на определена година си съществуваше и преди. Аз самият съм подавал такава през 2002 г. за 2001 г., тъй като през юни 2001 г. напуснах предприятието, където работех дотогава, и през януари 2002 г. започнах на друго място. Това задължение е свързано с преизчисляването на годишния данък за цялата 2001 г.

Между другото, в сайта на МФ също има данъчни закони и достъпът е безплатен.

29 Април 2011 10:17
Май ще отворя група във Фейса... "Да одерем кожата на безработния"... Очаквайте я!
29 Април 2011 10:21
Бай Илия, объркАл си се нещо. Тук не се обсъжда задължението за подаване на данъчна декларация и кой е освободен от него. Дори не се обсъждат медиите - дали служат на обществото, информирайки навреме хората за задълженията им или в последния момент се опитват да вдигнат шумотевица и да създадат някакви негативни настроения. Тук, както е обичайно, се мрънкя на тема лошите гербари, които съдират и последната кожа от народонаселението. Само не знам защо не са намесили още Уорлик - няма начин да не е издал той заповедта за тази пъклена мярка

_______________________
Интеллигент — это тот, у кого ума больше, чем умения, знаний больше, чем ума, сведений больше, чем знаний, а амбиций больше, чем всего перечисленного…
Блогът на Манрико
29 Април 2011 10:21
Че каква друга работа имат безработните? Всяко четно число, делничен ден трябва да се подписват в бюрата за безработица, в нечетните да ходят до НОИ да внасят осигуровки, от време на време да запълват дупките в Здравната каца, а в останалото време да висят по сайтовете на НАП, СИК, ТИМ, ГЕРБ и другите, за да разберат за какво още ще бъдат глобявани и съдени.
29 Април 2011 10:22
Идеята на подобни разпоредби определено не е да влязат пари в бюджета /напр.чрез глоби/. Не знам защо, но съм убедена, че идеята е по-голямата част от българските граждани да са перманентно някакви нарушители /на някое законче, правилниче, наредбичка/ и над тях да тегне постоянната заплаха от санкции и компромати. Така всеки, който надигне глас против управляващите, ще бъде шантажиран и притискан да си мълчи, защото все нещо няма да му е наред. Чърчил е казал: "Ако имате десет хиляди разпоредби, съсипвате всякакво уважение към закона." А ние имаме над 10 000 разпоредби, но това е направено съвсем неслучайно, и не с цел да се уважава и спазва законът. Принципът е: всеки гражданин - нарушител и длъжник. Нашето законодателство има спешна нужда от кодификация /император Юстиниан е направил това още в VI в.от н.е./, защото в момента е пълен хаос и често правните норми, залегнали в различните нормативни актове, влизат в остро противоречие една с друга.
29 Април 2011 10:26
Dante, ,
'Подаването на такава декларация предвид плоския данък е пълно безумие.'
Абсолютно верно.
Само за самоосигуряващите се, на които им се признават разходи, има някакъв смисъл.
29 Април 2011 10:27
Аааа, не сте прави, дами и господа съфоруци, не сте! Недейте така да плюете по светлата министерска и депутатска мисъл, те знаят какво правят!
Подадох си декларацийката като поп и се оказа, че имам да довнасям в бюджета колосалната сума от 2 (две!) стотинки. Колежките пък внесоха по 4 стотинки. Сигурно има и престъпници, които да дължат по 5!?!
Хем ревем, че нищо не прави държавата за нас, хем се и мъчим да я прецакаме всячески. Ами, не може така! Ето, сега с нашите отрудени стотинки ще се покрият и пенсии, и социални помощи, и детски, че и за изборите ще остане. Така, ами! Като не могат да хванат чорбаджиите да си внесат дължимите данъци и осигуровки, що да не оберат на безработните стотинките?
Стотинка по стотинка... Бойко - президент!
29 Април 2011 10:39
Изобщо не съм разбрала за това, че трябва да се подават данъчни декларации! За здравното осигуряване разбрах (което е въведено от 01.01.2010), тогава сто пъти го повтореха по всички медии, но за данъчните декларация не съм чула такова нещо. Значи така излиза: безработния трябва да следи, какви промени има в законите в тази държава? Иначе сайтове с такава информация (безплатна) има колкото щеш, но това ли му е работата на един безработен, да следи законите вместо да си търси работа?
29 Април 2011 10:46
По отношение на примера, който съм ви дал в предишния си постинг, съм длъжен да поясня, че тогава данъкът беше прогресивен и затова се налагаше преизчисляване на годишното данъчно задължение.
Искам да кажа, че безработните са подавали декларация, но на различно основание от сегашното задължение.
29 Април 2011 11:05
Голямо забавление пада с гербаджии Щели да глобяват безработните
И като ги глобят кво ще стане? Те ще платят?

Ми де да идат, че да не платят?! Те внасят и здравни застраховки, както нямат доходи! Държавата ("уста няма, а яде, ръце няма, а краде" ) е "добродетелна дружина" и мисли за всичко. Кога дойде и пенсии да се получават, ще са ги откраднали немаскирани бандити! Цялата работа е да има какво да "правят" и за какво да глобяват!

Редактирано от - читатель на 29/4/2011 г/ 11:38:24

29 Април 2011 11:18
Как`Сийке, ти остави бюджета, дето ще се напълни от стотинките на безработните. Ефектът ще е двоен, защото за преведеш дължимите 4-5-10-20 ст., ще платиш и банкова такса от 2-3-5 лв. Така ще се подпомогнат и закъсалите български /образно казано/ банки и като ги стабилизираме ще преборим кризата
29 Април 2011 11:18
Манрико в предишния си живот сигурно е бил оберфюрер в някой концлагер...
29 Април 2011 11:37
Поредната простотия на НАП. Да се иска от уволнени и съкратени да подават декларации... Това е така, защото НАП ни разглежда като забележете "клиенти" и ни предоставя "услуги".
29 Април 2011 11:38
Ефектът ще е двоен, защото за преведеш дължимите 4-5-10-20 ст., ще платиш и банкова такса от 2-3-5 лв. Така ще се подпомогнат и закъсалите български /образно казано/ банки и като ги стабилизираме ще преборим кризата


Абе, к`во да ти кажа... Сиромах човек - жив гявол. Ни съвест има, ни отговорно отношение към печалбите на банките и вся остальная сволочь, упс!, извинявам се за изпускането...
Ако си внесеш стотинките в клона на Сибанк, който се намира в ТД на НАП, не ти взимат такса. Абе, безсъвестна гмеж са това длъжниците на бюджета, да ти кажа, а безработните са по-по-най...
После - що били фалирали банките и държавите...

Редактирано от - Как`Сийка на 29/4/2011 г/ 11:41:08

29 Април 2011 12:08
Като оставим всичко настрани - страшно свежа идея е да глобяваш безработни с по 500 лева....

А що не с по 5 000 направо...ей така за разкош на бюджета.
29 Април 2011 12:27
Дет се вика, къде са спали, та не са чели държавен вестник?
29 Април 2011 12:28
Ей такъв site би ми харесал:
hmrc.gov.uk или sitizensinformation.ie
29 Април 2011 12:39
Диващина в дивашка държава.Този народ е толкова смачкан, че може да го използват и сексуално ако дивакът-чиновник реши. Такова нещо не е имало и при Мария-Антоанета ( или се приближава до него), а нейният министър на финансите, Колбер е просто човеколюбив чичко спрямо тази отчаяна паплач която управлява. Че не разбират от социално управление, не разбират, че не знаят какво е демокрация - не знаят, че не знаят какво е страх от народен гняв също не знаят - И ТУК Е ГОЛЯМАТА ИМ ГРЕШКА - те са опасни за самите себе си. Цветанов досега трябваше три пъти да е вън от министерството - подал оставка, уволнен или натирен от разгневена тълпа - няма значение, важното, че е все още министър. Няма ли кой да му каже, че така ако продължават да задържат заподозрени, тези изроди, попаднали по незнайно какъв начин в полицията ще се предизвикат такова социално напрежение, което колко по-бавно узрява толкова по-силно ще бъде накрая. Кой ги учи тези полицаи на такова садистко отношение срещу заподозрени хора не знам. Вероятно гледат сериите "Копс" и понеже са неграмотници и не разбират английски, мислят че това е нещо обичайно при задържане на заподозрени, а тези серии се показват лица които са със 150% събрани доказателства че: първо са ВЪОРЪЖЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ и второ че са РЕЦИДИВИСТИ - за да стигнат до дирекнити снимки това е проверено хилядократно, защото иначе в щатите за такова отношение възмездието е 15 милиона долара (случая с негъра в Лос Анжелис) и моментално уволнение на всички участвали в акцията.
Отворете си очите Цветанов и Борисов защото ще бъде късно утре, когато изравите цял един народ срещу незначителните си фигури.
29 Април 2011 12:49
Антибиотик, ,
Не само Цветанов...
29 Април 2011 13:27
Пълно безумие за трудовите договори. Хем се регистрират в НАП, хем и данъчна декларация. Разбирам ако има дупка между договорите (когато идват другите проблеми с НОИ), но когато няма дупка да ме карат да подавам празна данъчна декларация само защото съм сменил работодател е пълно безумие, а глобата - рекет. Това трябва да падне в съда непременно. Ако това се окаже вярно на Красимир Стефанов ще му припари под дето слънце не огрява.
29 Април 2011 14:53
НАП не са виновни, че законотворците ни са измислили поредното недоносче.(не че искам да им ставам защитник).А може да видите и реакцията на "незнаещите"счетоводители и граждани...
29 Април 2011 15:09
НАП не са виновни, че законотворците ни са измислили поредното недоносче.(не че искам да им ставам защитник).

да бе, те щот предложенията за промени в данъчното законодателство някой друг сякаш ги мисли
то затова и пишат писма да си разясняват собствените глупости

________________________________ __________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
29 Април 2011 17:48
Най добрият начин да се повиши събирателността на данъците е това да става ЛЕСНО и БЪРЗО!!!
След 21 години, безпроблемно плащане на данъците ми в САЩ, установих, че в България е по-лесно, безпроблемно и по-евтино ДА НЕ СИ ПЛАЩАШ данъците.
Ужасното е, че тези които работят "на светло" и предпочитат да се осигуряват на пълен доход са най-лесната и примамлива плячка за НАП-аджии.
След като бях плащал по 500 лв. данъци в продължение на 8 месеца (през 2008 г. работих за кратко в една голяма компания при заплата 3000 лв.), служителка от НАП ми каза да съм отишъл при тях за да ми направят едно "актче". Казах и да дойде да си ги вземе (парите за актчето) сама!!

------------------------ ---------- -------
На народите с къса памет,

преходите им са много дълги!

- Д-р Тони Филипов
------------------------------- ----------
29 Април 2011 18:27
Аз ли неразбирам, ГЕРБ-авите депутати ли са много прости, в НАП ли се престарават, но да питам вас съфорумците..... щото ми се струва, че вие сте по наясно от тези залухавите дето ни управляват сега.

Първи въпрос: Преди две години нали ГЕРБ реваха че ще пуснат едно кабелче от НАП до Агенция Митници и ще съберат 800 000 000 лв. Аз това кабелче не го видях, приходи също, а вие?

Втори въпрос: Безработните през 2010г. трябва да подадат годишна данъчна декларация!?!?!?!? ....сега ми кажете НОИ и НАП имат ли, или нямат връзка помежду си, нали за това е нужно само едно кабелче!
Та безработните дето и без друго са на фотосинтеза та да мислят и за декларации!

Трети въпрос: В тази държава едно кабелче ли е проблема? Ако е така, да съберем пари и да им дарим едно кабелче, пък дано вземат да вържат икономиката некадърните ГЕРБ-аджии!

Пази Боже, сляпо да прогледне! А дваж повече ни пази, прост премиер да продължи да ни управлява!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД