:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Скандалният мач №2 срещу "Балкан" се доигра пред празни трибуни
Москва отхвърли твърденията, че е свалила Боинга над Украйна
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,841,745
Активни 1,319
Страници 116,007
За един ден 1,302,066

Уволнени от фонд "Земеделие" станаха началници в министерството

Още двама шефове на фонд "Земеделие", уволнени след скандални разкрития за корупция във фонда, са повишени, научи "Сега". Става дума за Ангел Кинанов и Мюхеттин Караоглан, които бяха заместници на Светослав Симеонов. Самият Симеонов бе отстранен заради "доноси" срещу министъра си, разпространени от СДС, в които се твърди, че Мирослав Найденов е ходатайствал за проблемни фирми и проекти. Министерството обяви писмата доноси за фалшиви, а Симеонов призна, че е подписал едно от тях, писано в "сложен момент". Найденов освободи цялото ръководство на фонда, но великодушно обяви, че ще прати Симеонов в Брюксел като аграрно аташе.

Кинанов, който бе зам.-шеф на фонда с ресор "пазарна подкрепа", вече е началник на важна дирекция в Министерството на земеделието - "Управление на собствеността и държавното участие". На парламентарните избори той бе водач на листата на ДПС за 25 МИР в София. Мюхеттин Караоглан пък е назначен за шеф на отдел "Наблюдение и контрол на схемите и мерките за директните плащания". Като зам.-директор на фонд "Земеделие" той отговаряше именно за тези субсидии. Единствено третият бивш заместник Драгомир Господинов е отказал офертата за пост в министерството.
9
3376
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
10 Април 2011 21:56
На това ли му казват "кадрова политика" ?
10 Април 2011 22:02
Стига, бе! Сгрешили са нашите хора, но пък са мои хора....Единия се прави на морален-не е за мен....
11 Април 2011 08:36
Наказали са ги, ами! Махнали са ги от чучура и са ги сложили на по чаша студена вода - едната чиновническа заплата.

Той нали и оня - митничарят-ТЕЛК–аджия от терминал 2 на летището се беше ожалил на ББ. Ама ББ не е вчерашен - веднага разбра за какво иде реч и му съдейства на Вучката. Важно е да се мисли за душевното спокойствие на съотборниците в селските футболни клубове!
11 Април 2011 08:52
Властта на милиционерите и пожарникарите, на билетопродавачките, сервитьорите и чейнжджиите направо плюят в лицето на нацията. Духът на Тато витае над страната отново и триумфира в кадровата политика на новите дребнобуржоазни шарлатани по върховете. Няма коментар, няма думи, с които да бъде изразено негодуванието от дебилщината, селското тъпоумие, нахалство, ниска култура и пълното отсътствие на морал у типовете, които вместо да търкат наровете в затвора за корупцията си, са издигнати на високи постове. И това при положение, че страната има подготвени хиляди млади експерти за които няма място в държавата! Защо народът ни позволява на дребни душици и словестни порножрафи с алчност, която няма равна на себе си, да душат България и да я оттласкват от Европа ? Докога тези саботьори на земокрацията ще вилнеят безнаказано, докога ще корумпират, разлагат и работят против националната ни сигурност?! Има ли власт, какво е учил този Борисов и подобните му, каква е тази негова дебилщине и инат, какво демонстрира, като продължава да се опира на типове, а не на хора?
11 Април 2011 09:23
Recycler
„На това ли му казват "кадрова политика" ?”

На това му казват рециклиране.
11 Април 2011 09:24
Боковата линия:щом е на скамейката е на трапезата...И
ма правата на униката гербераст.Без кокал става опасен.
Натисни тук
11 Април 2011 11:31
Роки
„Властта на милиционерите и пожарникарите....”

„Милиционерите” са широко новобандитско понятие и за тях няма спор, те са голямото зло. Те са базовата структура в досегашното съсипване на страната.Те са предния отряд на една партия, ръководството на която „избра” най-гадните типове от своите редове за бъдеща престъпна дейност и по този начин дискредитира и свестните свои представители.Чисто предателство в името на бъдеща власт и бъдещи /част от тях изработени и готови/ пари.Към „милиционерите” обаче има и много назначени и присламчили се „демократи” – представители на уж демократично мислещите, които придават „народен” характер на фалшивите промени.Това води до пълна разруха, която може да се използва за унищожението на държавата, ако обществото ни продължава наивно да избира от многобройната маса на „типовете”-съсредоточени в ръководствата на големите партии /стари и разроили се производни нови/пълнещи Парламента.В нашия Парламент се „кове” разрухата с приемането на неработещи в интерес на обществото закони и спирането на всякаква полезна законова инициатива от „случайно” попаднали народни представители с ум в главата.Не знам дали могат да се изброят общо повече от десетина такива в състава на парламентите в последните две десетилетия, които открито са заявявали воля за истинска промяна.В резултат от двадесетгодишни опити се разбра, че не може да се очаква политическа воля за полезни за обществото и държавата действия от хора, които са набедени за политици.
„Има ли власт, какво е учил този Борисов и подобните му, каква е тази негова дебилщине и инат, какво демонстрира, като продължава да се опира на типове, а не на хора?”
Борисов е от „типа” и поведението му е съвсем естествено.Той вече е част от типа „политическа класа” захранвана в жалкото ни съвремие именно от типовете.Други от „типа” са така самонаричащите се „корпоративни бизнесмени”, които не са изграждали нито бизнес, нито корпорации и са ръководени и наблюдавани перачи.В българската „политическа класа” пък, по стара българска традиция, може да намерите всякакви-защо не и пожарникари. Неприятно е да се говори, в ситуацията, с обиди за една достойна професия, като тази на пожарникарите.В „стадото” на всяка професия си има мърша.Има достатъчно примери за напълно провалили се представители на много професии, когато те са ставали президенти, премиери, депутати, министри или други ръководители в държавното управление.Присъстващите в тази съвременна българска политическа сбирщина обаче не могат да бъдат наречени политици освен ако под политик не се разбира кокошкар и далавераджия, ползващ набутването му по схема в държавната власт за защита на формирани групировки и за лично забогатяване.Правят го спокойно след като са избрани. Значи хората им имат доверие, а те си правят удобните закони.Проста работа.И така виновни няма или ако има, вината се приема за колективна.Също проста работа. Полиция, следствие и прокуратура „не могат” да съставят грамотно обвинение към избраните за „политици” и „корпоративни бизнесмени” и така Съда не може да ги осъди защото законите обслужват именно далавераджийската „политическа класа”.Старо като света и проституцията в него, но добило страшни размери в България.Размерите са страшни защото у нас е неточно да се говори за корупция на държавно равнище, а по-скоро за формирана държавноорганизирана престъпност с цел утвърждаване във времето на „политическа класа”, която да владее икономически и да управлява политически съдбата на държавата по закони обслужващи предимно техните интереси.Остава само да има достатъчно на брой избиратели непрекъснато надяващи се на „по-малко зло в избора” именно от техните среди за да има демократичен десЕн в управлението.Останалото се покрива от удобен избирателен закон.До тук всичко е точно така.Когато обществото ни най-после узрее, че до сега си е губило времето с чакане на политическа воля от далавераджии, тогава то може и да заяви, ако успее, воля за политическа промяна.По мое мнение пвече от половината от състава на Парламента /независимо от колко души се състои той, но може би половината от сегашния състав е полезно/ трябва да е от представители на обществото, които не са посочени от партии.Тогава може да се очаква и истинска, полезна промяна в държавата, както и в качеството на партиите в България за да могат да представят те достойни хора на избори, а не партийни куклички.Просто такъв е сегашният безотговорен характер на българските /особено на по-големите/партии, които са общо около 400 на брой без да претендирам за конкретна точност.
11 Април 2011 13:12
За министера-ветеринар, доносите биват 2 вида:

1. Фалшиви - всички насочени с/у Найденов.

2. Истински и правилни - всички насочени с/у фалшивите доносници, дори да са под формата на противозаконни СРС-та записани чрез служебни и лични апаратчета.
11 Април 2011 16:08
М. Найденов - министър на земеделието и високите цени на храните!
Министър Найденов безспорно е един от най-дейните министри особено що се отнася до участия в различни шоу програми. Миро Н. най-често се изявява като певец, но може да бъде видян и в различни други превъплъщения: да лови риба във вана, да готви с моряшка шапка на главата пред сградата на министерството, да се бори с въображаем противник, а в далечна Япония дори го видяхме и в ролята на чучело, на което премиерът демонстрира различни хватки от карате.
Всъщност министър Найденов хвърли огромна част от силите си, за да ни гарантира храни, които да отговорят на определени стандарти или иначе казано да ни гарантира СТАНДАРТНИ храни. Не знам дали не греша, но си мисля, че законът го задължава да осигури на българските граждани НЕ СТАНДАРТНИ, а КАЧЕСТВЕНИ храни. В крайна сметка подопечната му три хилядна армия от Агенцията по храните, която скоро по численост ще надхвърли състава на оредяващата българска войска, е призвана да бди именно за качеството на храните, а не дали те отговорят на определени стандарти. За последното си има Агенция по стандартизацията.
Резултатът от неговите упорити усилия да въведе стандарти за млякото, сиренето, салама, хляба и лютеницата в крайна сметка показва, че той успя да наложи само един стандарт - стандарта на високите цени!
Ето защо министър Мирослав Найденов е по-правилно да бъде наричан министър на земеделието и високите цени на храните.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД