:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
На 22 май той ще престане да е и министър-председател
Премиерът прати протестиращите да убеждават Валери Симеонов да не сваля кабинета
Всеки трети би се върнал в България, ако получава заплата между 1501 лв. и 2000 лв. месечно
Има двама пострадали
СТАТИСТИКИ
Общо 261,867,042
Активни 1,214
Страници 293,080
За един ден 486,785
Пришълци

Червенобузите костенурки - евтин трик на зоомагазините

Гледането на водна костенурка от друг климатичен пояс е доста сложно занимание и не е за всекиго. Най-малкото изисква доста време и пари
Малки, зеленички, много симпатични - продават ги в повечето зоомагазини за около 10 лв. За тях ви връчват един мъничък аквариум, а ако са в добро настроение - и малък нагревател. После ви обясняват по колко сушени скариди на ден да им давате. Ако костенурката ви остане жива повече от половин година, можете да я смятате за животно с късмет.

Първото нещо, което трябва да знаете, когато вземате костенурка вкъщи, е, че тя е студенокръвно животно и здравето й зависи изцяло от средата, в която ще я гледате. Това ще рече, че водата трябва да е топла, въздухът влажен, а терариумът голям и с място за слънчеви бани.

Второто нещо е, че ако не се грижите добре за водната костенурка, тя смърди ужасно, което значи, че трябва да сменяте водата редовно и да осигурите нужните филтри за нейното пречистване.

Третото е, че костенурките са неподходящ любимец за деца. Освен че не обичат да ги пипат, те хапят, при това доста силно. Да не говорим за невероятните способности на децата да чупят стъкло.

Четвърто, пето и шесто - костенурките не са играчки. Те са доста сложни за отглеждане животни, които стават големи, живеят до 30 години и лесно започват да боледуват, ако нещо в отглеждането им е неправилно.

Червенобузата костенурка живее на свобода в САЩ и Мексико. Идеалната температура на водата им е 27С. По-ниски или по-високи от средното температури забавят или ускоряват метаболизма им, което може да се окаже смъртоносно. В пленничество се хранят с живи храни, което е доста мръсно занимание, сушени скариди, което е доста нездравословно, или гранулирана храна, която е балансирана и единствено подходяща, ако не сте вещ по земноводните. Обичат и марули, и водорасли.

За да бъде здрава костенурката, трябва да има къде да плува. За целта водната част на терариума трябва да е дълбока поне две дължини на корубата й. Сухата част трябва да е свързана с водата със стълбичка и да дава възможност костенурката да е изцяло извън водата по време на слънчевите й бани. Повечето хора слагат обикновена крушка в терариума, но за да бъде всичко по правилата, трябва да й предоставите ултравиолетови лъчи със специална лампа.

Ако се отглеждат правилно, червенобузите костенурки се размножават лесно. Женската снася и заравя от 4 до 20 яйца до три пъти годишно.
14941
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД